We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

#sportulsejoaca Cum a fost la… lansarea proiectului “Nouă oră de sport”

Home $ Articole $ #sportulsejoaca Cum a fost la… lansarea proiectului “Nouă oră de sport”

În a treia zi de Sports Festival, pe răcoarea de dimineață de care se bucură toată lumea după o zi caniculară, ne-am trezit pe terenul din curtea școlii pentru o nouă oră de sport. Inițiativa aparține Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) și este implementată cu ajutorul Băncii Comerciale Române și are drept scop să prezinte importanța adoptării unui stil de viață activ și să îi îndrepte pe cei mici către performanță.

La eveniment au fost prezenți sportivi de renume care au jucat rolul de profesori pentru copiii care s-au adunat rapid pe terenul improvizat. Printre aceștia se numără domnul Mihai Covaliu, campion olimpic la scrimă și președintele COSR, doamna Camelia Potec, campioană olimpică și vice-președinte COSR, domnul Alexandru Dedu, multiplu câștigător al Ligii Campionilor la Handball și vice-președinte COSR, doamna Loredana Dinu, campioană olimpică la scrimă și doamna Eva Tofalvi, de 6 ori participantă la Jocurile Olimpice de iarnă la biatlon.

sportivi

Astăzi am venit aici să ne jucăm și să ne bucurăm de o oră de sport, altfel de oră de sport, a spus Mihai Covaliu înainte de a suna clopoțelul pentru oră. Copiii au avut posibilitatea să facă mișcare în alte moduri decât sunt ei obișnuiți în mod normal la orele de educație fizică, luând contact cu biatlonul și scrima, dar sub formă de joacă.

Despre cum a luat naștere inițiativa și ce își propune aceasta să facă, am stat de vorbă cu doamna Camelia Potec care ne-a explicat în detaliu traseul de la idee la realizarea acestui proiect.

Ca să avem viitori campioni trebuie să ne uităm la bază, trebuie să învățăm copiii încă de mici să facă mișcare, să se bucure în timpul liber prin mișcare și nu să stea numai la caluculator sau să se odihnească atunci când sunt obosiți psihic de la atâta învățat. Sunt ferm convinsă că dacă un număr mare de copii învață această plăcere de a se mișca, atunci ușor ușor se vor îndrepta către anumite sporturi, iar de aici avem o bază mare de selecție. Pentru că suntem la Sports Festival nu puteam să nu ne gândim la această oră de mișcare, oră de mișcare altfel, în care copiii să facă la școala, la ora de educație fizică, anumite exerciții care pot fi benefice mai târziu în sporturi care se pot practica în săli de sport specifice, ci nu pe terenul din fața școlii.
Ne dorim ca mesajul nostru să ajungă în cât mai multe școli și atât noi, cei care am fost astăzi aici, cât și alți campioni ni se vor alătura să meargă în școli să prezinte aceste exerciții. La ora de sport nu trebuie să fie copii triști, copii abătuți ci trebuie să fie voie bună așa că noi suntem aici pentru ei și mesajul nostru trebuie să ajungă în cât mai multe școli. -Camelia Potec

joc

A face un sport nu înseamnă doar performanță. Înseamnă un stil de viață sănătos, o activitate cu care ne putem umple timpul liber într-un mod benefic pentru corp și minte, iar acest lucru ne-a fost mărturisit de către Alexandru Dedu.

Din experiența pe care am avut-o și o am cu copiii mei, cât și datorită funcției pe care o am, pot să spun că ar fi nemaipomenit dacă copiii noștri ar încerca mai multe sporturi din fragedă copilărie. Du-te și înoată, du-te și fă puțin de atletism, du-te și fă un joc sportiv, oricare ar fi el, fă un sport de contact. Unde îți place, acolo du-te. Până la urmă nu este vorba despre performanță. Ca președinte de federație da, vorbesc despre performanță, dar pentru un părinte nu ar trebui să fie un scop. Pentru un părinte scopul ar trebui să fie să aibă copilul sănătos – Alexandru Dedu

Cât despre Sports Festival și faptul că țara noastră nu stă prea bine în statistici atunci când vine vorba de numărul persoanelor care fac mișcare, acesta este de părere că lucrurile se schimbă în bine și că, în curând, îi vom ajunge din urmă si pe ceilalți.

Ceea ce se întâmplă aici arată că am început pe un drum bun fiindcă în momentul de față mă simt nemaipomenit, suntem într-un parc, vremea este nemaipomenită. Văd oameni care nu au neapărat legătură cu evenimentul nostru, dar care se plimbă, merg pe role, care sunt cu bicicleta. Asta înseamnă o normalitate. Evoluăm – Alexandru Dedu

Iar cum drumul către succes începe lin și nu are o anumită rețetă, trebuie să fim perseverenți și să ne dorim cu adevărat un anumit lucru, pentru că cine știe unde se ascunde acum un viitor talent sportiv, iar de acest lucru ne-a asigurat doamna Eva Tofalvi.

Cred că toți sportivii așa au început, jucând. Pentru toata lumea sunt porțile deschise. E foarte fain, cunoști lume, e distracție să faci sport. E și greu câteodată, recunosc, dar în general, mai ales la început, e superb. Îți faci prieteni – Eva Tofalvi

Astfel, după minute bune de joacă și discuții cu noii lor profesori, copiii au plecat acasă împreună cu părinții mult mai împăcați cu ideea că ar trebui să facă mai des mișcare pentru a duce un stil de viață sănătos. Cât de curând, acest proiect va fi implementat în școli și va aduce un suflu nou orelor de educație fizică, deja prea învechite pentru noile generații.

Tu ce mai aștepți ca să te apuci de mișcare?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!