We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Cum a fost la deschiderea Târgului de Crăciun

Home $ Articole $ Cum a fost la deschiderea Târgului de Crăciun

by | Nov 26, 2019 | Articole, Cum a fost la

Când eram mici așteptam nerăbdători Crăciunul, îi trimiteam lui Moș Crăciun scrisori, ne bucuram de luminițele colorate, de primii fulgi și de familie. Acum Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca readuce aceeași stare dragă, făcându-ne să ne simțim din nou copii.
 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Târgul de Crăciun Cluj-Napoca (@targuldecraciuncluj) on


Pe 22 Noiembrie a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun și cu toate că vremea nu a ținut cu familionul, lumea s-a adunat, cu mic, cu mare, în Piața Unirii. Recunosc, a fost destul de greu să mă conving să ies din casă pentru că ploua afară, dar tradiția e tradiție. Ajungând în centru m-am bucurat că am luat această decizie și că toată piața era plină de familii, prieteni, căței, câteva umbrele și multă voie bună.
 
Târgul de Crăciun din acest an invită oamenii la “joc”, datorită însemnătății acestei activități, aceea de a petrece timp împreună alături de cei dragi. Jocurile pot strânge familia și prietenii împreună, și ce loc mai bun decât Târgul de Crăciun pentru a face asta?
 
Ca să ne aducem aminte mai bine cum e să fim copii cuminți, putem să îi însoțim pe cei mici la activitățile de la Căsuța lui Moș Crăciun sau putem să participăm la sesiunile de jocuri pentru întreg familionul alături de “elfii” de la The Guild Hall. Fapte bune putem face tot timpul, este adevărat, dar parcă motivația e mai mare atunci când știm că vine Moșul și când cei de la Beard Brothers doresc să implementeze o metodă de transport dedicată persoanelor cu dizabilități și o ambulanță socială pentru cei din zone rurale.
 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beard Brothers (@beard_brothers_cluj) on


De bifat de pe lista “Ce facem anul acesta la Târgul de Crăciun” este, cu siguranță, mersul la patinoarul din centru, aflat sub perdeaua de luminițe, pentru a râde copios la fiecare trântă și pentru ciocolata caldă de după. Eu nu aș rata nici să mă dau în carusel, noua atracție a acestui târg, dacă aș avea cu vreo 2-3 ani mai puțin, dar cred că cei mici sunt tare norocoși că pot să o facă. De asemenea, tot anul acesta putem să hoinarim prin centrul orașului printre omul de zăpadă, domino joker-ul, printre zâne și prințese venite să se joace cu copii și să admirăm igluul urșilor polari și ieslea.
 

În căutarea licorii magice de sărbători, m-am uitat la toate căsuțele cu nume drăguțe precum “Levănțică (la o adică)”, “Că să ce? Casă cioco” sau “Chițibușuri”, parcă scoase din povești. Era imposibil să te plimbi pe acolo fără să îți dorești să mănânci 3 kurtoskalacsi, o bubble waffle, poate niște gogoși cu ciocolată și, cu siguranță, castane coapte. Eu nu am rezistat tentației, mi-am luat un kurtos care îmi făcuse cu ochiul, un pahar de vin fiert și m-am alăturat mulțimii de oameni care aștepta aprinderea luminițelor și, desigur, pe Horia Brenciu.
 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anda Apăscăriței 🐼 (@anda.apascaritei) on


Înainte să se aprindă luminițele din Piața Unirii, atmosfera a fost animată datorită concertului Rock the Lights. Corul Filarmonicii Transilvania ne-a încălzit cu un moment muzical pe placul tuturor, combinând colindele vesele cu melodii arhicunoscute de noi toți și făcându-ne să uităm de frig și ploaie.
 
Se apropia momentul pe care îl așteptam , frenezia cuprinsese toată Piața Unirii și spiritul Crăciunului se făcea simțit ușor, ușor. Știm cu toții că orașul Cluj-Napoca se află într-o continuă evoluție, dar anul acesta surpriza a fost că toate luminile urmau să se aprindă cu ajutorul unui telefon. Un grup de copii de pe scenă a dat startul numărătorii inverse, iar cand au ajuns la 1, domnul primar Emil Boc a făcut ca toate beculețele să prindă viață prin aplicația mobilă. Magia a cuprins centrul orașului și am zâmbit cu toții în cor, bucurându-ne de această tradiție împreună, în familion. Este un moment special să vezi atâția oameni în jurul tău zâmbind deodată, uitându-se în jur cu apreciere si iubire la cei de lângă ei. În scurt timp a început recitalul de bucium, care cu toate că nu a fost pe placul meu, m-a făcut să mă gândesc la folclor, la rădăcini, la noi.
 
Între timp am mai dat o tură, două pe la căsuțe, gândindu-mă la cadourile pentru cei dragi, fiind atâtea opțiuni, de la portofele handmade din piele la balsam de buze cu lavandă și decorațiuni de Crăciun. Atunci când am auzit că Horia Brenciu a urcat pe scenă, mi-am zis că trebuie să îl și văd, așa că m-am alăturat mulțimii care fredona fiecare melodie. În weekend-ul inaugural m-am bucurat că am putut să ascult melodiile celor de la Subcarpați și Oamenii Dimineții și abia aștept concertele care vor urma.
 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C R E A T I V E S T A R 📸📽 (@creativestar.ro) on

Târgul de Crăciun este pentru familie, pentru cei mici, dar și cei mari și ne invită pe toți să ne bucurăm de spiritul Crăciunului.

Hai și tu ca să te simți din nou copil!

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!