We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

4 localuri noi deschise în #Cluj: Natuu, Acrobatica 2, Tembo Cafe și Quantum Cafe

Home $ Articole $ 4 localuri noi deschise în #Cluj: Natuu, Acrobatica 2, Tembo Cafe și Quantum Cafe

by | Nov 15, 2019 | Articole, Localuri noi

Încep cu o mărturisire: acesta a fost, probabil, cel mai challenging tur de localuri noi pe care l-am făcut în ultimii trei ani de când trec pragul nou-veniților pe piață pentru a vă sfătui și pe voi să faceți același lucru. Sau din contra. Am avut dăți în care mă puteam trezi dimineața și știam că până la ora 14.00 îmi fac drum spre toate cele din listă, ca voi acoperi nevoia de mic-dejun, cafea, o gustare și prânz, însă de data aceasta am simțit lucrurile altfel. Parcă fiecare din cele patru localuri vizate au avut nevoie de un context și o dispoziție diferită din partea mea, motiv pentru care acesta a fost și turul cel mai lung, care s-a lungit pe parcursul a 5-6 zile. M-am agitat puțin, nu glumă. Haideți să vedeți pe unde și cum a fost.

Încep cu Natuu, pentru că i-am trecut pragul chiar ieri și încă îmi sunt foarte proaspete impresiile în minte. Localul este unul vegetarian / vegan, care și-a deschis de curând porțile pe Someșului, nr. 30, și funcționează de luni până vineri în intervalul orar 07:30-16:30. Fiind amplasat într-o zonă de birouri, era normal și de așteptat să adopte programul de lucru al celor de acolo. Avem un decor clean, minimalist, cu ușoare tente industriale, mese pentru 2/3 persoane, dar și o masă a prieteniei în centru. Spațiul este foarte luminos și primitor datorită geamurilor înalte și instalațiilor luminoase, dar de departe, lucrul pe care l-am apreciat cel mai tare a fost chiuveta de la intrare unde te poți spăla pe mâini și faptul că au un corner de unde te poți servi singur cu apă, fiind puse la dispoziție pahare. Ca modalitate de servire, avem parte de o inovație la nivel de Cluj, pentru că toate preparatele sunt distribuite în două compartimente (unul rece, altul cald), și vin ambalate pentru to-go în cutii făcute din plante. Cel mai probabil s-a optat pentru această variantă pentru că, din ce am observat, mulți din cei care și-au cumpărat mâncare în timpul în care eram acolo, au luat-o și s-au întors cu ea la birou. Nu sunt pro mâncatul în fața laptopului, dar mi se întâmplă de multe ori și mie.

   

Vă spun câteva preparate pe care am pus ochii de pe rafturi, ca să vă faceți o idee: iaurt bio cu fructul pasiunii, quiche mediteranean cu salată, tartă cu mere, salată de fructe, humus, smoothie cu iaurt și fructe, iar la preparate calde – supă de fasole și mazăre, supă de cicoare și cartofi, supă toscană cu nap, noodles, lasagna și altele. Eu am optat pentru o supă cremă de ciuperci și o prăjiturică (evident) cu lămâie și chia, iar colega mea, Corina, pentru un burger cu broccoli și budincă de chia cu fructe. Toate au fost delicioase, prăjitura chiar atât de bună încât m-am simțit vinovată că o mâncam, chiar dacă știam că e healthy by default. Nu lipsesc cafeaua, ceaiul, fresh-ul de portocale de pe lista drink-urilor, berile artizanale, sticuțe de vin de 0,5 potrivite pentru un mental break-down în toiul zilei, limonada, dar și gustările care ne pot aduce puțină fericire în zilele când nu ne vedem capul de task-uri. Sincer, aș da orice să am așa ceva lângă birou, forma aceasta to-go a mâncării mi se pare super. Vă sfătuiesc însă să rămâneți și să o savurați și în locație, pentru că e un vibe atât de cozy! Să mergeți, e foarte fain la Natuu. În plus, dacă aveți cât de cât tangență cu zona de comunicare, o să vă dea pe spate toate mesajele de prin local și de pe packaging.

 

Probabil că studenția ne-am petrecut-o, cei mai mulți dintre noi, în campusul Hașdeu sau în localurile de pe Piezișă. De când s-a terminat viața bună și a început cea de adult însă, eu nu am găsit atât de multe motive să mă reîntorc pe celebra stradă a vieții de noapte din Cluj. Asta până când am aflat că Acrobatica Pizza a deschis o nouă locație la numărul 22 și am zis că e musai să-i vizitez. Sâmbătă seara, când strada abia se trezea la viață, noi intram în local înfometate ceva de speriat și curioase să vedem cum arată noul loc. Fix la intrare ne-a întâmpinat mândrul cuptor, impunător și furând privirile tuturor, lăsând clar să se înțeleagă că el și pizzarii sunt cei responsabili de felia de bucurie pe care urmează să o savurezi. A urmat mai apoi un scurt moment de panică, pentru că am văzut toate locurile ocupate, însă cu coada ochiului am zărit și niște scări, fapt ce-mi indica faptul că mai există speranță, s-ar putea ca localul să aibă și un al doilea nivel, deci locuri la etaj. Și așa a și fost, sus ne-am găsit o masă de două persoane și am început să ne dăm cu părerea referitor la design înainte să deschidem meniul: simplu, dar modern, acesta transmite o senzație de căldură, de familiaritate, fiind locul perfect pentru ieșiri cu familia venită în vizită, cu prietenii sau… chiar un date romantic.

  

Din meniul generos, noi am ales, desigur, și fără niciun fel de dezbateri, două sortimente de pizza: Padrino și Abruzzo. Chiar dacă poate ar fi trebuit să luăm în calcul și secțiunea de salate dat fiind că era trecut de ora 18:00, am mai zăbovit puțin asupra pastelor și a rissotto-ului, însă nici vorbă de #healthylifestyle într-o sâmbătă seara. Pizza Padrino, cu mozzarella, piept de pui, roșii uscate, gorgonzola, pesto, hribe și lime se afla la categoria ”Ieșite din comun” și vă sfătuiesc să o alegeți doar dacă știți 100% că sunteți prieteni cu aceste combinații de ingrediente, altfel vă veți surprinde gusturile prea tare și nu știm ce reacție veți avea. Pe cea Abruzzo o găsiți la specialități, datorită combinației dintre mozzarella bocconcini, salam Ventricina și ulei aromatizat de trufe, mie mi-a plăcut foarte mult, v-o recomand. Seara a fost una încântătoare, și asta pentru că, în primul rând, localul, chiar dacă este poziționat pe Piezișă, nu are prea mult din nebunia străzii și pare mai mult un loc unde vă puteți ascunde de toată agitația, iar în al doilea rând, pentru că s-a respectat de ambele părți regula impusă de Acrobatica, confom căreia fiecare experiență optimă ce include mâncarea are 3 elemente de care trebuie să ținem cont: ingrediente, creativitate și oamenii potriviți cu care o împarți. Revenim, ne-a plăcut.

Când vine vorba de parenting și orice începe cu ”child” sau vizează copiii, încă nu mă pot alătura discuției pentru că mama mea așa m-a învățat – să nu vorbesc în necunoștință de cauză. Și neîntrebată, dar asta e altă poveste. Cu toate acestea, uite că am fost nevoită să trec pragul celor de la Tembo Cafe, un loc child and family friendly care și-a deschis ușile luna trecută în Mănăștur, pe strada Ion Meșter, la numărul 10, ca acum să vă povestesc despre el. Și ca să nu fiu chiar total paralelă cu subiectul, mi-am sunat singura prietenă mămică pe care o am și am invitat-o, împreună cu simpaticul și mult-iubitul ei Lemur, la cafeneaua pentru părinți. Am găsit un spațiu format din două camere, bar de unde vă puteți aproviziona cu energie sub formă de cafea sau fresh-uri pentru restul zilei / nopții, dar și gustări healthy pentru cei mari și mici, jucării de tot felul care să-i țină ocupați pe spiriduși și… per total, un loc în care, ca părinte, chiar poți sta liniștit că nu-ți leșină copilul de plictiseală și poate întâlni alți copii mai mari sau mai mici. La prima vedere asta e tot, dar am aflat că au folosit var pentru perete din ingrediente 100% organice și naturale, au încălzire în pardoseală în locul caloriferelor, parchetul este de calitate superioră și e child-friendly, nu conține formaldehidă și niciun material toxic. Nu-s chiar aspecte de ignorat.

 

La intrare am fost rugate să ne punem botoșei de plastic peste papuci. Această regulă au pus-o după deschidere, conform feedback-ului celor care le trec pragul, și este o soluție temporară, pentru că și-ar dori să elimine plasticul din discuție. Apropo, dacă îi vizitați și aveți și voi sugestii pentru ei, îi puteți contacta la adresa [email protected] sau pe grupul lor de WhatsApp (+41 77 482 37 77), căci sunt foarte deschiși din acest punct de vedere. Am știut de la început că prezența unei mămici va fi utilă, pentru că eu nu aș fi înțeles niciodată bucuria pe care a avut-o Doriana (mămica din poveste) în momentul în care a văzut la baie un hamac/leagăn unde cei mici pot sta liniștiți pentru ca părinții să poată merge la fel de liniștiți la toaletă. Un lucru care, mi-a spus ea, nu l-a văzut nicăieri altundeva în Cluj și e foarte tare. Pe parcursul vizitei, Matei s-a jucat cuminte cu diverse jucărioare din lemn (am înțeles că mai bune de atât nu există pentru copii), din când în când venind să ne arate și nouă una-alta, iar la final l-am desprins cu greu de un puzzle cu animale. Cu siguranță altceva față de ce există momentan în Cluj pentru familii, Tembo Cafe este un must dacă aveți copii și dacă vreți să interacționați cu alți părinți. Descărcați și aplicația lor de aici pentru că au planuri mărețe de dezvoltare: shop online, pre-order, înscriere la atelierele pe care le vor organiza in-house și altele.

Următoarea oprire a fost la Quantum Cafe and Restaurant, pe strada Horea, nr. 5. Locul este o opțiune foarte bună pentru serile când știți că s-ar putea să vă întindeți la povești puțin mai mult, pentru că este deschis zilnic până la ora 02.00 noaptea. De asemenea, aici sunt difuzate și cele mai importante meciuri, deci avem un nume în plus pe lista locațiilor unde puteți ieși cu băieții pentru a vă bucura în liniște de un meci de fotbal. Desigur, atracția principală la Quantum sunt hookahs, pe care poate le recunoașteți mai bine după denumirea de shisha sau narghilea. Eu nu sunt fan, deci am avut dificultăți în a mă relaxa în acest local, în principal din cauza mirosului de arome diverse care nu putea fi ușor ignorat. Așa cum probabil se subînțelege, nu am testat hookah, dar dacă aveți astfel de plăceri, pare un loc grozav unde să ieșiți la narghilea, este foarte spațios (are și etaj) și potrivit pentru grupuri mari.

  

Chiar dacă știam că servesc și mâncare și am mers cu gândul că voi lua cina aici, mi s-a schimbat complet dispoziția stomacului și m-am mulțumit doar cu un desert și o Pina Colada. Desertul nu a impresionat. Niciodată nu am fost mare fan al locurilor care pun laolaltă mâncarea și narghileaua, personal cred că bucătăria ar trebui închisă seara, când cei mai mulți fumează. Mulți nu au problemele existențiale pe care le am eu, iar aceia pot alege din meniul lor salate, paste, supe, pizza, snacks, au chiar și opțiuni pentru breakfast pentru că în timpul săptămânii deschid la ora 09.00, iar în weekend la 12.00. E ok, in weekend oricum se ia micul dejun după ora prânzului, nu? Una peste alta, puteți să le faceți și voi o vizită și să împărtășiți părerile voastre.

 

Ei bine, care din cele propuse e primul pe lista voastră de ”must visit soon”?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!