We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

4 localuri recent deschise în #Cluj: Little Hanoi, Beer Wall Cafe, The Green Specialty Coffee și The Museum

Home $ Articole $ 4 localuri recent deschise în #Cluj: Little Hanoi, Beer Wall Cafe, The Green Specialty Coffee și The Museum

by | Mar 4, 2020 | Articole, Localuri noi

Ei, bineînțeles că imediat ce s-a încălzit un pic, ne-am pus antenele în mișcare și am pornit la pas în căutare de localuri noi. Glumim, evident, ele ne caută pe noi, altfel nu știm cum am explica apariția acestora în Facebook feed-urile proprii și personale. Ca prin minune. Ca printr-o minune înfăptuită de Mark Zuckerberg care ne aude toată ziua vorbind despre mâncare. Trecând peste aceste detalii legate de intimitatea ”gândurilor” noastre, astăzi vă invităm să descoperiți câteva locuri noi demne de luat în calcul atunci când sunteți în căutare de mic dejun pe bază de cafea, prânz, cină și afterwork beer. Haideți că vă povestesc îndată.

Încep cu Little Hanoi pentru că e preferatul meu din lista prezentă și a fost o surpriză foarte plăcută, mai ales având în vedere gradul meu de reticență în a testa preparate care se îndepărtează atât de mult de bucătăria și gusturile noastre. Vorbim despre un restaurant cu specific vietnamez (probabil v-ați dat seama deja dacă sunteți prieteni cu geografia, capitalele lumii și alte chestiuni de genul), care avea deschisă o locație în Timișoara, iar de curând au ajuns și în Cluj, pe Nicolae Titulescu, nr. 165. Chiar aseară i-am vizitat, pentru cină, în jur de ora 20:00. Am fost plăcut surprinsă să prind una din ultimele două mese libere, restaurantul era plin, iar lumea părea că-i cunoaște secretele și bunătățile de-o viață. Muzica suna ușor în surdină, lampioanele colorate de pe tavan vegheau asupra bunei dispoziții a invitaților. A durat maxim un minut până când deja eram complet pe plaiuri străine cu mintea datorită felului în care au armonizat culorile mobilierului cu plantele, bețele de bambus și decorațiunile de pe pereți.

  

În ceea ce privește meniul, s-ar putea să zăboviți puțin asupra lui, mai ales dacă sunteți la prima întâlnire cu gastronomia vietnameză. Aveți, în principal, preparate pe bază de pui, vită și porc, iar mai apoi cele cu tăiței din orez sau grâu și, bineînțeles, preparate cu orez. Nu lipsesc nici fructele de mare din discuție – creveți, calamari, doradă. Eu, personal, aleg un dish de la secțiunea specialități atunci când sunt nehotărâtă sau încerc ceva pentru prima oară, pentru că îmi închipui că există un motiv întemeiat pentru care farfuria respectivă a ajuns la rangul de ”specialitate”. Puteți, de asemenea, să analizați ingredientele pe toate părțile și să vedeți cam pe unde v-ați ”încadra” voi cu preferințele. Mâncarea vietnameză este condimentată diferit de a noastră, fiind ușor mai dulce în orice circumstanță. Aseară mi-am comandat pad thai cu vită (35lei), spicy, iar prietenele mele au optat pentru noodles prăjiți cu vită (28lei), completați de o bere vietnameză. Eu, pentru a mai tăia din efectul picant, am băut un ceai calmant de lotus. Nimeni nu a plecat nemulțumit. Ce-i drept, nu am testat deserturile, dar acesta-i doar un alt motiv în plus ca să revenim.

După ce luna trecută le-am trecut pragul celor de la Blend. Bottleshop and Taproom, iată că ne-am trezit cu o nouă locație ce își dorește să promoveze berea artizanală, berea care ne place nouă cel mai mult. Și mai tare ne bucură faptul că găsim în aceste locuri băuturi locale și că sunt încurajate eforturile producătorilor mici și mari. Dar revenind, pe strada Andrei Șaguna, nr. 34-36, s-a deschis Beer Wall Cafe. Adică o cafenea cu un perete plin de… bere. La propriu. Și nu orice bere, that is the catch. Au peste 100 de sortimente de beri artizanale românești și câteva beri belgiene speciale, făcute în mănăstiri de călugări trapiști. Localul, de dimensiuni potrivite cât să adăpostească și varietatea de beri, dar și pe cea de vizitatori, are un vibe relaxat, cu mese și scaune înalte, și o lumină caldă, destul de timidă, care vă invită la degustat.

Noi am fost doar în trecere, ne-am luat 5 beri to-go, adică de savurat acasă, dar mi s-a părut un loc fain de întâlnire cu prietenii la o poveste după muncă sau în weekend, când vă treziți târziu și n-aveți chef de prea multe. Mai ales că au și bere la draft. Deschid la ora 16:00, deci numai bine pentru toată lumea. Din cele 5 sticle, preferata mea a fost un imperial stout de la Ground Zero, care m-a convins tocmai prin paradoxul creat la nivel mintal, căci mi-am turnat în pahar o bere cu prune și am degustat o băutură cu gust de cafea. Pur și simplu – minunat! E fain la Beer Wall pentru că cei de acolo vă povestesc despre beri, vă ajută cu deciziile, vă lasă să și gustați din una-alta dacă nu sunteți deciși. Mai mergem, mai luăm. PS: Regulat găzduiesc evenimente de tipul ”Meet the brewer”. Pretty cool, I would say.

Noua locație The Green Specialty Coffee am descoperit-o din greșeală, observând că… ”parcă s-a schimbat ceva aici” când eram în drum spre Piața Muzeului, dinspre Memorandumului. Spre deosebire de spațiul de pe Emil Isac, care am simțit că are un aer mai jucăuș, aici au optat pentru un mixt între lemn, culoarea negru și verdeață naturală, completată de pereții de-un verde deschis. Și e un picuț mai mare. E cozy înăuntrul, vă îmbină să stați, chiar dacă mereu sunteți on the run, mai ales că au și o masă a prieteniei în centru, o masă lungă cu mai multe locuri. Specific unui coffee shop, meniul stă scris pe perete, așa că s-ar putea să știți dinainte să intrați ce vă doriți, datorită geamului de sticlă ce țin loc peretelui exterior.

Servesc cafea de specialitate, că doar deh, așa le e și numele și ar fi fost chiar culmea, însă pe noi nu ne-au impresionat. Nici de data aceasta. La acest capitol știți că suntem puțin mai pretențioși și nu orice flat white will do it. Cafeaua a fost bună, dar nu excelentă. Pe lângă tot ceea ce servesc pe bază de cafea, mai găsiți aici și diverse băuturi răcoritoare (fresh, limonadă, smoothies) și ceaiuri. Data viitoare aș vrea să încerc un matcha latte sau un masala chai latte, de curiozitate. Give it a chance, anyway.

Încheiem acest articol cu Museum Restaurant, din Piața Muzeului, mai exact pe strada Victor Deleu, nr. 1. L-am lăsat pe final din simplul motiv că locația nu-i chiar nouă, mai mult numele. Vorbim despre spațiul unde înainte era restaurantul La Casa, care a rămas cam la fel în materie de design și, din câte am observat, nu s-au schimbat multe nici la nivel de preparate. Nu suntem siguri în legătură cu selecția de vinuri, dacă exista sau nu și înainte, așa că notăm faptul că găsiți la ei o gamă largă de etichete românești, cu prețuri variabile. Au meniul zilei, dar și meniu a la carte, unde găsiți supe, salate, paste & risotto, feluri principale și opțiuni pentru vegetarieni. Noi am mers la ora prânzului, deci am optat pentru meniul zilei.

 

Acesta vine cu o singură ofertă de preparate, singura diferență fiind că puteți alege desert alături sau nu. Pentru supă + fel principal veți plăti 21.9lei, iar dacă vă roade pofta de dulce, va costa 25.9lei. Am sesizat că încă sunt prezente în locație deserturile clasice La Casa, deci dacă apare vreo poftă de tort de morcovi, scăpați ușor. Ieri, la meniul zilei, au avut supă de legume și saltimbocca de pui cu cartofi zdrobiți cu feta și busuioc și salată de sfeclă. Supa mi-a plăcut, felul principal nu prea, iar desertul a fost gustos, un millefeuille clasic. Ca preț, mi se pare o variantă super ok pentru masa de prânz în centru, dovadă fiind și faptul că era plin. Sunt curioasă și de meniul a la carte, însă, poate le mai fac o vizită curând.

 

Ei, vă tentează o vizită în vreunul din aceste localuri noi apărute în #Cluj?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!