We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Rezultatele concursului internațional de soluții pentru ”Amenajarea Cetățuia Cluj-Napoca”

Home $ Știri Cluj $ Rezultatele concursului internațional de soluții pentru ”Amenajarea Cetățuia Cluj-Napoca”

by | Jul 1, 2019 | Știri Cluj

Astăzi, 1 iulie 2019, a avut loc anunțarea rezultatelor Concursului Internațional de Soluții pentru amenajarea ansamblului urban „Cetățuia” din Cluj-Napoca, competiție lansată oficial pe data de 5 aprilie 2019. Concursul a fost organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR), la solicitarea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Concursul a avut ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea terenurilor din ansamblul urban „Cetățuia” aflate în proprietatea Municipalității din Cluj-Napoca, ca început al valorizării întregului ansamblu urban și al integrării lui în sistemul mai larg de agrement al orașului.

Le mulțumesc membrilor OAR din România și din Cluj pentru profesionalismul de care dau dovadă în implementarea acestor proiecte, chiar dacă pentru opinia publică ele durează puțin mai mult, dar sunt incomparabil calitativ mai bune decât orice altă soluție de licitație pe care o avem în sistemul legislativ din România. Subliniez că acest demers al nostru pune accent pe calitate în detrimentul cantității. Avem 5 concursuri de soluții care sunt în derulare și alte 5 concursuri de soluții care se află în pregătire. E vorba despre 2 parcuri pe care le amenajăm în zone deficitare, unul în zona Bună Ziua, iar celălalt este Parcul Est, care pleacă de joi la drum. Pe lângă cele două proiecte pregătite, mai avem încă 3 proiecte în pregătire pentru exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene, două pentru școli și unul pentru un Science Museum. Pentru prima dată vorbim despre proiecte pentru școli pornind de la concursuri de soluții. Vă mulțumim pentru munca pe care o faceți și vă facem această ofertă nouă de a face acest parteneriat pentru proiecte importante ale comunității noastre pe termen lung, mediu și scurt, a transmis primarul Emil Boc.

Prin preluarea de către Primăria Cluj-Napoca a terenului care face obiectul acestui concurs, se trasează primii pași pentru integrarea Cetățuii în rândul spațiilor publice de mare interes din oraș. Dorința administrației locale, ca promotor al concursului este ca întreaga zonă să devină un spațiu public de o foarte bună calitate, un loc predilect pentru evenimente în aer liber, un loc reprezentativ cu un puternic caracter identitar pentru întregul oraș și folosit din plin de locuitori și vizitatori, totodată păstrând caracterul peisager al versantului sudic, atmosfera naturală a promontoriului stâncos și împădurit. Versantul sudic este considerat un spațiu emblematic al Clujului, cunoscut și ca „orașul de la poalele Cetățuii”.

Rezultatele Concursului Internațional de Soluții pentru amenajarea ansamblului urban „Cetățuia” din Cluj-Napoca:

PREMIUL I – Proiect nr. 59 – CH2020 – Metapolis Architects BVBA, Atelier Mass, Ana Horhat
Autor principal: Atelier Mass, Ana Horhat, Metapolis Architects

PREMIUL II – Proiect nr. 50 – DC1735 – Asiza Birou de Arhitectură S.R.L.

Autori principali: arh. Vlad Sebastian Rusu, arh. Octav Silviu Olănescu, arh. Anamaria Cornelia Olănescu, arh. Miruna Moldovan, arh. Andra Vlădoiu
Colaboratori specialități: Peisagistică – ing. peis. Alexandru Cotoz, ing. hort. Valentin Sebastian Dan
Structură – ing. Ovidiu Rusu

PREMIUL III – Proiect nr. 55 – DP1212 – MOSSFERN SRL
Autori principali: MOSSFERN & MVAA

MENȚIUNE ONORIFICĂ – Proiect nr. 58 – AF6379 – SC Team Up Proiectare si Constructii SRL
Autori principali: S.C. Atelier Foaie Verde S.R.L. Nicolas Triboi – Peisagist
Coautori: Arina Boariu – Peisagist, Simona Faje – Peisagist
Colaboratori arhitectură: SC Team Up Proiectare si Constructii SRL
Pierre Bortnowski – Arhitect, Sinziana Macaveiu – Arhitect
Colaboratori specialităţi: Eugeniu Triboi – Agronom

Procedura de atribuire s-a făcut prin concursul de soluții, desfășurat într-o singură fază, ce are ca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acest obiectiv, deschis în România, țările Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene.

PREMIILE ACORDATE

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată
la nivelul sumei de 1.476.149 RON, fără TVA
Premiul II: 70.000 RON
Premiul III: 45.000 RON

JURIUL CONCURSULUI

Membri titulari:
1. arh. si peisagist Miriam García García
2. arh. Köllő Miklós
3. arh. Eugen Pănescu
4. arh. Iulia Stanciu
5. arh. Ligia Subțirică
6. peisagist Diana Culescu
7. peisagist Hermann Georg Gunnlaugsson

Membri supleanți:
8. arh. Anca Virginaș
9. antropolog Laura Panait

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!