We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Rusko, in premiera in Romania, la Electric Castle Festival!

Home $ Știri Cluj $ Rusko, in premiera in Romania, la Electric Castle Festival!

by | Dec 5, 2013 | Știri Cluj

Unul dintre cei mai buni DJ din lume, Rusko, începe turneul european din 2014 pe scena Electric Castle

Cunoscutul DJ Rusko, considerat unul dintre cei mai buni DJi din lume și unul din fondatorii dubstep-ului, vine anul viitor pentru prima dată în România și va cânta pe scena Festivalului Electric Castle de la Bonțida, județul Cluj. Pentru cea de-a doua ediție a festivalului și-au mai confirmat prezența artiști apreciați la nivel internațional precum Kraak & Smaak, Delta Heavy, Adam Freeland, The Correspondents, Channel One Soundsystem, Fred & Grafix, Arms and Sleepers, Mungo Hi Fi, alături de trupa românească Subcarpați.În total, peste o sută de artiști vor concerta timp de patru zile, în iunie 2014, pe cele cinci scene amenajate la Electric Castle – ediția a doua.

Lansat în vara anului trecut, festivalul a înregistrat la prima ediție 32.000 de participanți veniți să-i asculte pe Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me și Dope D.O.D. Nu mai puțin de 92 de artiști și trupe au susținut spectacole timp de trei zile la Castelul Banffy, supranumit „Versailles-ul Transilvaniei”. Considerat o reușită de critică și public, Electric Castle concurează la European Festival Awards 2013, cea mai importantă competiție europeană de gen, la două secțiuni: „Cel mai bun festival de mărime medie” și „Cel mai bun festival nou”.

Pentru cea de-a doua ediție, care se va desfășura în perioada 19-22 iunie, organizatorii au planuri mari: durata crește de la trei la patru zile de concerte și evenimente, iar peste o sută de artiști sunt așteptați pentru cele cinci scene amenajate. Au fost puse în vânzare și abonamente promoționale, la prețul de 135 de lei, care pot fi achiziționate până în 20 decembrie de pe eventim.ro, din rețeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului și cu ajutorul aplicației mobile Electric Castle (iOS si Android).

Alături de artiștii anunțați astăzi, la Festivalul Electric Castle – ediția a doua vor mai concerta Wilkinson, Foreign Beggars, Oliver Koletzki și Dub Pistols.

Rusko (Christopher William Mercer) este o figură cunoscută pe scena mondială a muzicii electronice, cu spectacole la cele mai mari festivaluri din lume, de la Ultra Music Festival, TomorrowWorld, Electric Daisy Carnival și Coachella la Lolla palooza, Melt! și Good Vibrations. Sunetul său unic „a prins” și în afara fanilor genului dubstep, producțiile sale devenind tot mai curajoase și mai pline de energie. Hituri ca Somebody to Love, Everyday, Cockney Thug sau Woo Boost au făcut milioane de vizualizări pe Youtube și au fost remixate de artiști ca Diplo, Caspa, Netsky sau Sub Focus. Colaborările sale îi includ pe Cypress Hill, Diplo, A-Trak și Jay Z. Anul acesta, Rusko a anunțat că a semnat cu OWSLA Records, deținută de Skrillex, unde și-a lansat, în iulie, ultimul EP – Lift me up. La Electric Castle, Rusko va susține primul spectacol din turneul european din vara 2014.

Kraak & Smaak a pornit în 2003 ca un proiect de studio format din Oscar De Jong, Mark Kneppers și Wim Plug, dar a devenit în scurt timp una dintre cele mai cunoscute trupe live de pe scena dance. Trupa olandeză a deschis turneul european al Faithless, a participat la festivalurile importante din SUA și a fost cap de afiș pentru spectacole americane. A realizat remix-uri pentru Jamiroquai, Richard Dorfmeister, 4Hero, Bitter:Sweet, Mark Rae și Soul of Man,iar la sfârșitul lunii octombrie a lansat albumul Chrome Waves.

Delta Heavy a apărut în 2010 cu Abort, un adevărat magnet pentru ringul de dans și care a propulsat trupa pe scena muzicală. A urmat la scurt timp Space Time/ Take the Stairs, una dintre cele mai cunoscute piese ale anului, nominalizată la Best Track, Best Producer și Best Newcomer la Drum&Bass Arena Awards din 2010. A urmat apoi o serie de melodii originale – Hold Me, Get By, Demons, alături de remixuri pentru Example, Avicii and Chase & Status ft. Tinie Tempah. Plini de energie, reprezintă un hibrid între dubstep, drumstep sș drum&bass fuzionat cu influențe electro.

Subcarpați se definesc ca „un manifest cultural contemporan”. Cântă un mix între vechi și nou, o combinație eclectică ce aduce împreună melancolia folclorului românesc, identitatea națională și sunetul instrumentelor tradiționale, pe care le combină cu trip-hop, dubstep și hip-hop.

Adam Freeland a strâns 17 ani de carieră în turnee mondiale, pe scenele principalelor festivaluri de gen și în cluburi neconvenționale. Multe dintre producțiile sale au apărut la label-ul Marine Parade – printre acestea și hit-ul din Top 40 UK We Want Your Soul. Remix-urile și reedit-urile lui sunt în continuare la mare căutare în cluburile underground, iar remix-ul melodiei Fever de la Sarah Vaughn i-a adus o nominalizare Grammy.

The Correspondents este un duo britanic de electro, swing & hip hop format din DJ Mr Chuckles & MC Mr Bruce. A participat la o serie de festivaluri importante și a împărțit scena cu artiști precum Lilly Allen, VV Brown, Lazy Habits, Rusko și Dub Pistols, iar ziarul britanic The Teleghaph a inclus The Correspondents în topul 10 al celor mai bune performanțe – Glastonbury Festival, 2010.

Unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute soundsystem-uri din lume, Channel One trasmite mesaje despre iubire și unitate de peste 30 de ani. Mikey Dread și Ras Kaled au avut show-uri la cele mai mari festivaluri din UK și Europa, iar recent în urma votului public au reușit să câștige prestigiosul Redbull Culture Clash.

Fred V & Grafix, obișnuiți ai petrecerilor Hospitality, sunt doi producători care lucrează împreună de cinci ani. Inițiali adepții sound-ului live, au trecut la dnb după ce au ascultat controversatul album Hold Your Colour al celor de la Pendulum. După piese precum One of These Days, Long Distance și Room to Breathe, cu succes la public, au lansat recent remixuri după Emeli Sande – Daddy – și Skepta – Hold On.

Arms and Sleepers este un duo american format din Max Lewis și Mirza Ramic în Boston, în 2006. Au lansat 16 albume și EP-uri, au compus muzică pentru film și televiziune și au susținut spectacole în Asia, Europa și America de Nord.

Mungo Hi Fi sunt prezențe nelipsite ale scenei reggae, iar spectacolele lor live i-au adus pe scenă și pe Ranking Joe, Sugar Minott, Sister Nancy, Kenny Knots, Soom-T, Warrior Queen.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!