We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

3 localuri noi în Cluj pe care trebuie să le încerci

Home $ Articole $ Cum a fost la $ 3 localuri noi în Cluj pe care trebuie să le încerci

Cu toate că și vara trecută am rămas în Cluj, parcă acum evenimentele sunt din ce în ce mai multe și calendarul mai aglomerat. Între festivaluri și petreceri de vară, în aer liber, expoziții și competiții, mai facem loc însă și relaxării, prin descoperirea unor locuri noi din oraș.

Da, vorbesc despre a trece pragul unor localuri noi. Trei la număr și de data aceasta, am vizitat o cofetărie, un bistro și o cafenea cu loc de joacă pentru copii de… toate vârstele! Mai jos afli ce impresii mi-au lăsat.

Golfee, cu un nume foarte sugestiv, este un loc cu de toate, pentru toți. Jumătate bar – cafenea, jumătate teren de mini golf – loc de joacă pentru copii, e o surpriză plăcută în centrul Clujului. Situat pe strada Ferdinand, îl găsești în clădirea magazinului Central, la etajul 3. Se poate urca și cu liftul din dreptul Billa, care de altfel după ora 20 rămâne singurul loc de ieșire (Centralul se închide).

Processed with VSCO with hb1 preset

De cum am intrat, m-a întâmpinat o față zâmbitoare și familiară – Ada. Este una dintre cele 4 persoane care au pus afacerea pe picioare și da, servește clienții și face tot ceea ce (de obicei) nu face un “patron”. Au realizat totul cu mâinile lor, din prefabricate și materiale reutilizabile. Locul a fost gândit ca o a doua casă a oaspeților, unde să-ți facă plăcere să stai, să muncești, să te relaxezi, să interacționezi cu ceilalți și să te joci. Au jocuri de societate, cărți de citit/colorat, zid de cățărări, piscină cu bile, groapă cu nisip kinetic.

Sala e perfectă pentru concerte restrânse sau zile de naștere, team builing-uri, date-uri ori alte celebrări. Prețurile sunt de-a dreptul mici, mai ales fiind în zona centrală. Cafea 5 lei, bere 7 lei, limonadă 7 lei. Au și alcool. Terenul de mini golf se închiriază cu traseu complet (18 niveluri) pentru 10 lei copiilor între 5 și 14 ani, și pentru 20 de lei celor mai mari. Accesul la spațiul de joacă este de 10 lei/copil/oră.

 

Un Dulce de la Vlad Mureșan are potențial de a deveni rapid o plăcere vinovată și un viciu de care nu mai reușești să scapi nici cu terapie. Siuată pe strada Emil Isac, cofetăria (punct de desfacere al laboratorului) unui fost participant la Masterchef te îmbie să-i treci pragul prin design-ul exterior simplu și curat. Domnișoarele care te servesc sunt pregătite să-ți sară în ajutor cu recomandări în funcție de preferințe.

Processed with VSCO with hb2 preset Processed with VSCO with hb2 preset Processed with VSCO with hb1 preset

Important de menționat este faptul că produsele nu conțin zahăr în afara celui ce există deja în ciocolată și celelalte ingrediente folosite. Prețul unei prăjituri este de 10-11 lei/bucata, iar torturile sunt în jur de 90-95 lei/kilogram. Un tort trebuie comandat cu cel puțin 24 de ore înainte de ridicare. Și apropo! Au cafea de la prăjitoria Olivo, care au creat un amestec special pentru cofetărie.

Iar ultimul, dar nu cel din urmă local vizitat a fost River Mills, un bistro simpatic din Mănăștur. Sau cafenea-restaurant, căci locul este împărțit în două. Îl găsiți pe Plopilor 64, deasupra benzinăriei ce se află acolo. Servirea e bună, muzica la fel – am nimerit pe când se derula albumul lui Paul Kalkbrenner (Berlin Calling) exact după Electric Castle. Pentru unii poate fi important și faptul că am văzut prize lângă fiecare masă.

Processed with VSCO with hb1 preset Processed with VSCO with g3 preset

Comanda a constat într-un Burger River Mills și un pahar de vin rose de la Cramele Liliac, ambele au ajuns repede la masă și m-au surprins într-un mod plăcut. Prețurile nu sunt neapărat mici, însă te încadrezi într-un buget de mâncat în oraș. Pastele și salatele în jur de 23-25 de lei, burgeri 19-22 de lei, supe-ciorbe 12-15 lei. Paharul de vin de la 7,5 lei în sus.

Voi ați ajuns deja la vreunul dintre ele? Ce impresii v-au lăsat?
Sau dacă nu, pe care plănuiți să-l vizitați primul?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!