We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Jurnalul unui anonim la Gett’s Color Bar Platinia

Home $ Articole $ Jurnalul unui anonim la Gett’s Color Bar Platinia

by | Feb 19, 2018 | Articole

guest post

Înainte de toate vreau să vă mărturisesc că nu sunt genul de om care să sară repede pe oferte sau lucruri noi. Sunt mai conservator de genul meu și, mai ales atunci când vine vorba de familia mea, vreau tot ce este mai bun. De exemplu, atunci când merg undeva și îmi este extrem de foame, mereu voi alege ceafa de porc cu cartofi prăjiți. Am un job de corporație și din aceasta cauză am puțin timp liber și foarte puțină vreme să umblu după cai verzi pe pereți.

De ce vă spun toate astea? Este simplu. Prin octombrie am descoperit că pot avea o relație bazată pe încredere, profesionalism și rapiditate cu niște oameni foarte faini, care la rândul lor sunt mega pasionați de tot ceea ce fac. Nu numai că eu mă simt super respectat, ba mai mult decât atât, e și ieftin. Nu, nu vorbesc de o prietenie “ieftină” ci despre o prietenie de care fiecare dintre noi are nevoie. Acea prietenie pe care ți-o dorești de mult timp, dar ai fost prea ocupat să o descoperi și acum că ai găsit-o… o vrei forever.

Mă duceam ca tot omul la cumpărături după job, așa spre seară. Ținând cont că am descoperit lejeritatea cumpărăturilor zilnice la Mega din Platinia, deoarece ai cam tot ce vrei și nu stai mult la coadă, uzez destul de des de acest loc pentru ce am nevoie. Nu, nu despre Mega și nici despre Platinia nu vreau să vă povestesc. Are legătură locația cu oamenii frumoși cu care m-am împrietenit, deoarece acolo i-am găsit și acolo îi găsesc de fiecare dată când am nevoie. Fiind la Platinia, parcat frumos, lejer și gratis la subsol (sunt un șofer bun, dar mi-a luat ceva timp să reușesc sa ies la fel de lejer din mașină la fiecare parcare din două motive: sunt mare și parcările sunt strâmte) îmi dau seama că urma să am un eveniment la munca și eram netuns și cu barba așa cum e ea mai rea – nici mare, nici mică (îmi crește aiurea și nu îmi permite să fac parte din comunitatea bărboșilor, deși îmi doresc, dar cum mereu ce nu ai e ceea ce îți dorești compensez pe partea de naturalețe a părului care poate și asta să fie un avantaj sau un dezavantaj), realizez că în Platinia există Gett’s Color Bar.

Mai auzisem de ei, dar nimic mai mult decât că “e salonul din Platinia”. Repet, sunt conservator și îmi place să merg la sigur, dar de data asta am zis să mă las pe mâna unor “necunoscuți”, iar motivul e clar: aveam nevoie urgentă să fiu tuns și aranjat și nu mai puteam emite pretenții. Mă duc sus, temător, cu gândul că sigur mă vor refuza pentru că nu aveam programare, că nu am sunat, că nu e scaun liber, că etc. Într-un fel, sentimentul acesta mă liniștea, deoarece parcă voiam un refuz. Ei bine, nu am avut parte de unul. Ba mai mult, încă de la intrare am observat ceva frumos: la recepție, pentru prima dată când am intrat într-un loc ce oferă servicii de genul, fata de acolo s-a ridicat în picioare să vorbească cu mine. E rar sa găsești așa ceva, și cu atât mai mult la saloane, acolo unde e greu să lași Facebook-ul pentru a oferi detalii unui client. Zic în sinea mea: ”Frumos, elegant, mare și profi. Hai să vedem dacă mă și rezolvă cineva.

Două scaune de barber, multe alte scaune unde am dedus eu că se coafează, pentru că pe trei dintre ele erau fete super happy – zâmbeau și aveam sentimentul că se simțeau bine că sunt acolo. În spatele scaunelor de barber, o fetiță cu mama ei își făceau manichiura (eu îmi tai și pielița la unghii cu unghiera, deci nu vă supărați pe mine dacă despre manichiura nu vă pot da detalii acum, dar mai așteptați puțin să vedeți ce experiențe frumoase s-au trăit și acolo.) Întreb frumos și respectuos dacă cineva mă poate tunde și pe mine și să îmi aranjeze cât de cât barba și asta cât de repede, căci sigur nu am cum să mai revin dacă plec din Platinia. La fel de respectuos fata caută în programări și îmi spune că în 10 minute se eliberează un scaun și că, până vine următoarea programare, sunt eu cel ce se poate bucura de tuns, spălat și aranjat.

No, amu` chiar trebuie să mă dau pe mâna lor, fapt ce s-a dovedit a fi cea mai bună decizie de ceva vreme încoace. Iese domnișoara de după masa de la recepție, îmi ia haina și o pune la garderobă, iar pe mine mă încearcă alt sentiment de surprindere plăcută și, ca să fiu dat pe spate complet, mă întreabă: ”Va pot servi cu un ceai, o cafea sau altceva de băut?” Mă gândeam deja că ”ăștia vor ceva de la mine de sunt așa drăguți”, dar nici gând de așa ceva. E vorba doar despre profesionalism și plăcerea de a te avea acolo. Am ales cafea, pentru că eu beau vreo 6 pe zi și dorm de rup câte 4 ore pe noapte.

Mă așez frumos cu cafeaua în mână și arunc priviri peste tot, fiind plăcut impresionat de ce vedeam. Lumea se manifesta de parcă era într-un mediu familiar. Am început să mă destind când am auzit poveștile celor de la barber. Credeam ca sunt prieteni, clientul și tipul pe care îl tundea, dar nu mică mi-a fost surprinderea să aflu că și clientul dinaintea mea se afla pentru prima dată acolo. Termină cu tipul din fața mea, râd, se salută respectuos și prietenește, pleacă tânărul și urmez eu. Mă așez și, de aici…. o super experiență. Totul s-a întâmplat exact cum am vrut eu, pe fundalul unei discuții interesantă în care am aflat detalii despre salon și serviciile de acolo.

La final, tuns, spălat și aranjat păr, plus aranjat barba (repet, barba mea e ca și cum nu ar fi, dar rebeliunea ei își spune din când în când cuvântul) a costat undeva în jur de 60 de lei. Plătesc, las bacșiș, că am fost super mulțumit, și plec. Ajuns acasă, îi povestesc experiența soției cu aceeași sinceritate și detalii. Mirată că m-am lăsat dus de val și am avut curajul să încerc ceva nou, mă tot interoga cu întrebări referitoare la ce mai e pe acolo, cum e, ce servicii au etc. Abia apoi am realizat că am reușit să o impresionez și, ca să duc asta mai departe, mintea mea a clocit o idee frumoasă pentru a o surprinde plăcut.

Dimineața, în drum spre job, direct caut pe Facebook pagina salonului și sun cu gândul de a-i face o surpriză soției. Dau binețe când mi se răspunde și adresez întrebarea evidentă: ”Pot achiziționa un gift voucher pentru a surprinde pe cineva?” ”Sigur că da”, e răspunsul, după care urmează detaliile la întrebările mele, multe dintre ele destul de stupide. Program făcut, eveniment reușit la job, așa că mă regăsesc iar seara la Gett’s, la recepție, cumpărând cadoul pentru soția mea. Mă duc foarte încântat acasă și îl pun discret pe măsuța de la intrare, unde îmi arunc de obicei cheile și ceasul, fără a scoate vreun cuvânt. Nu trec nici 10 minute că și aud din hol: “De asta am ales să îmbătrânesc alături de tine”. Clar. A găsit cadoul și era ce voia. Era în jur de ora 21, dar evident că imediat am auzit din hol – “Bună seara. Oare pe mâine aveți loc pentru o manichiura cu gel și un coafat simplu?”. Nu știu care a fost răspunsul la telefon, dar știu că a doua zi eu am luat-o pe fiica noastră de la grădiniță și am petrecut timp de calitate împreună până s-a întors “the woman” acasă, mulțumită și cu un zâmbet perfect care spunea mai mult decât orice cuvânt.

Din octombrie și până în momentul de față eu trec pe la Gett’s din două în două săptămâni și, de multe ori când am drum prin Platinia, intru doar sa îi salut și să îi întreb ce fac. În schimb, soția mea îi vizitează cel puțin o dată pe săptămână, ba pentru masaj, ba pentru câte o coafură, în funcție de ce evenimente avem, sau pur și simplu pentru a se simți ea bine. Recunosc, la masajul de relaxare am fost și eu și de atunci cred că am redescoperit semnificația cuvântului ”relaxare”. Ies de la masaj și simt că plutesc, având fiecare mușchi relaxat și pregătit de încă o zi sau o săptămână de munca.

Revenind la soția mea, vă spun sincer că am avut un sentiment de scepticism când am luat voucher-ul, pentru că știam că femeile își schimbă greu soțul și stilistul. În ceea ce-l privește pe primul, nu vreau să aflu, dar legat de al doilea – am aflat că o doza de deschidere spre nou poate face mult bine. Stilista de acolo, la care merge de fiecare dată, a devenit prietena ei pe Facebook in prima faza și pe urmă prietena de cafea. Asta mă liniștește, pentru că era puțin ciudat ca doar eu să beau cafea cu barberul meu. Aaaa… și să nu uit să vă spun ca fiica mea e cea mai fidelă clientă la tuns și, ca sa fie meniul complet, la o vizită de a mea însoțit de ea, a văzut ojele (v-am zis că are 5 ani și e la grădi?) și neapărat a vrut unghii făcute. Bărbat, tată și om care e libertin, m-am și găsit așezând-o pe scaunul de la manichiură. 10 degete, 10 culori. Partea proastă în a fi tata e că nu știe detalii referitoare la oje și alte cele, așa că două zile m-au certat doamnele educatoare ca am dus-o la grădiniță cu unghiile făcute. Capul în pământ și satisfacție maximă, ca doar fiica mea era fericită și îi plăceau culorile.

Nu pot să termin textul fără a vă spune că bugetul familiei dedicate acestor servicii nu a crescut absolut deloc, ba mai mult, am primit și puncte la fiecare vizită, pe care le pot transforma în bani. Am și parte de un discount pentru că beneficiez de un card al unei bănci care are discount acolo și, una peste alta, împac și dorințele și bugetul.

Acestea au fost gândurile unui bărbat, soț și angajat. După ce am scris și am recitit de multe ori acest text, am hotărât sa pun pe foaie mereu gândurile și experiențele mele pentru că sunt sigur că mulți oameni ca mine au nevoie de un moment al lor și o oază de relaxare. Eu am găsit-o și am împărtășit-o cu familia, iar acum și cu voi. Sper să aveți parte de aceleași experiențe frumoase ca si mine și să închegați aceleași legături puternice cu niște oameni care își respectă meseria și pun pasiune în munca lor și încredere în oamenii care le stau pe scaun.

Să ne auzim cu bine!

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!