We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Cum a fost la cina cu Corcova la Bistro Sorriso

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost la cina cu Corcova la Bistro Sorriso

by | May 5, 2018 | Cum a fost la

Ieri a început o nouă ediție WineUp Fair in Transilvania și probabil ați observat că întreg orașul e împânzit de… vin, iar curioșii dornici de experiențe senzoriale noi sunt ademeniți cu fel de fel de arome. Era doar o chestiune de timp până să cădem și noi tentației, mai ales că ți se oferă atât de multe șanse.

Încă de când am aruncat o privire pe programul evenimentului, ne-a fost atrasă atenția de cina cu cei de la Corcova de la Bistro Sorriso, din cadrul WineUp in the City, o serie de întâlniri în care focusul este pus pe socializare, vinuri bune și gastronomie. Cunoscând destul de bine bucătăria Sorriso, care ne-a impresionat de fiecare dată, am zis că-i musai să fim prezenți și noi. Mai ales că, fiind și final de săptămână, ne-am gândit că numai bine ne-ar prinde o călătorie pe plaiurile italienești, unde ne va transpune locația.

În jurul orei 20.30 am trecut pragul restaurantului și ne-a întâmpinat aceeași căldură, stare de bine și de relaxare cu care suntem deja obișnuiți. Eu încă mă întreb cum reușesc locuri total străine nouă să devină atât de familiare simțurilor noastre, cum simplul gest de a păși într-o încăpere ne poate alunga toate gândurile încărcate de griji. Am ocupat un loc lângă geamul deschis și am știut că seara avea să fie una excelentă, pentru că vântul cald de primăvară care ne atingeau obrajii și luminile orașului care se aprindeau sub ochii noștri doar intensificau ușoara stare de euforie dată de vin, totul completându-se într-o armonie perfectă.

După ce Dana, proprietara localului, ne-a urat bun-venit și ne-a făcut o scurtă prezentare a serii, a venit rândul bucătarului șef să-și laude bucatele cu care își dorea să ne desfete, iar mai apoi cuvântul a fost dat celor de la Corcova. Publicul a ascultat în liniște relatarea, cu uimire în priviri, pentru că poate puțini sunt cei care cunosc istoria acestor podgorii, recunoscute încă de pe vremea lui Mihai Viteazu. Zona Corcovei aparținea Bibeștilor, poate numele prințului Anton Bibescu vă sună cunoscut, și cu ajutorul lui Aristoteles Sauget au fost aduse pe acele terenuri soiuri nobile de viță de vie, tocmai din Franța, iar tânărul și-a ridicat și o moșie în acele locuri. Aceasta a avut mult de suferit ulterior, iar după venirea comuniștilor la putere a fost confiscată și s-a transformat treptat într-o ruină.  În 2005, 55 de hectare de teren au fost replantate cu vițe furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța și soiuri existente pe timpul moșiei Bibeștilor. Cramele construite de prințul Antoine Bibescu au fost refăcute complet în perioada 2008 – 2009, respectând arhitectura inițială, și dotate cu utilaje de vinificație produse de cele mai prestigioase firme de specialitate din Franța și Italia.

Corcova Sauvignon Blanc 2017 a fost băutura care ne-a urat bun venit și care a rămas și preferata mea pe parcursul serii, probabil gustului feminin, cu note citrice. De acolo, totul a fost un deliciu, exact cum mă așteptam. Para coaptă cu blue cheese, miere și migdale a marcat începutul unei aventuri culinare, papilele mele gustative tresăltau și dansau de fiecare dată când simțeau textura moale a fructului și cea cremoasă a brânzei, iar Corcova Rosé-ul 2017 a fost, în toate sensurile posibile, picătura care a umplut paharul.

Risotto al tonno rosso e asparagi cu Corcova Reserva Pinot Noir 2012, acestea două au fost vedetele serii la categoria ”fel principal”. Degeaba m-aș strădui să vă explic cum se îmbinau aromele intense de rodie și accentele de vanilie din pahar cu tonul din farfurie, pentru că unele lucruri nu pot fi descrise nici după ce le studiem și analizăm ore în șir, unele lucruri sunt făcute doar pentru a ne aduce un zâmbet pe chip și atât.

În materie de mâncare, preferata mea a fost acest Sirloin steak în rozmarin, cartof violet, cartof dulce și sos de vin roșu, și cred că am fost cucerită de coloristica dish-ului, de gustul intens al cărnii, care se pierdea între dulceața cartofilor, de jocul aromelor din farfurie. Am fost atât de ”acaparată” de preparat, încât abia foarte târziu am realizat că un Corcova CUVEE Boheme 2013 aștepta deja suspinând să gust din el. Am simțit un vin tare, puternic, special creat pentru a fi băut în momente importante ale vieții, de cotitură. Recunosc că am băut doar câteva guri din el, pentru că simțeam că între noi doi se va da o luptă pe care nu am nicio șansă să o câștig.

Desertul a încheiat seara în stil grandios. Mousse-ul de fructul pasiunii cu budincă de tapioca, amaretti și sos de rodie, deși a pășit timid printre invitați, ne-a smuls interjecții de uimire, zâmbete aprobatoare și Corcova Dessert 2013 a fost cireașa de pe un tort care deja se ridicase peste măsura așteptărilor. Aroma de miere de salcâm, gutui, fructe confiate, nuci, turtă dulce, caprifoi care se regăsea în vin au transformat desertul într-o experiență culinară inedită.

La final, doritorii au putut pleca acasă cu sortimentul lor preferat din cele degustate, achiziționate cu 20% reducere. Voi unde beți vin ediția aceasta WineUp Fair?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!