We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

6 locuri din Cluj unde poți merge pentru o băutură rece pe bază de cafea

Home $ Articole $ 6 locuri din Cluj unde poți merge pentru o băutură rece pe bază de cafea

by | Jun 5, 2018 | Articole, Ieși cu prietenii

Am crezut că vor fi mai multe zile ploioase și nici vorbă să revenim iar la căldura abia suportabilă, dar lucrurile pare că într-acolo se îndreaptă. Eu sunt genul de persoană care preferă că moară de cald decât să se plângă de frig și nicidecum nu sunt fană a principiului – ”Mai bine mă mai îmbrac decât să nu mai am ce da jos”. Nu, nu mai bine te mai îmbraci. Mai bine mănânci o înghețată artizanală, mai bine ieși la un cocktail în pauza de prânz cu ai tăi colegi de muncă, mai bine începi dimineața cu o băutură rece, cu gheață, decât cu obișnuita cafea fierbinte care îți aburește ochelarii.

Astăzi povestim despre câteva locuri unde găsiți băuturi de vară care vă pot ajuta să vă începeți ziua pe cât de energici posibil. Adică pe bază de cafea, you are totally right.

Începem cu cei de la Meron, nu pentru că merg ”toată ziua, bună ziua” (asta-i expresie moldovenească sau este și pe aici?) la ei pentru noile smoothie-uri pe care le-au introdus în meniu, ci pentru că și-au făcut de cap complet cu meniul de vară. E absolut… apetisant. Tocmai au introdus Cold Brew, cafea infuzată la rece, cu diferite variații: simplu, tonic, cu lapte (Cold Brew Latte) sau limonadă (Cold Brew Lemonade). Pe lângă acestea, vă mai puteți desfăta și cu o combinație fresh- Summer V60, ce conține cafea făcuta la V60 și turnată peste un pat de fructe congelate și gheață pentru extra flavour. Desigur, nu putem uita de simpaticul Iced Latte. Tot meniul nou este incredibil și merită cu siguranță explorat, mai ales că au și acele spectaculoase coffee cocktails – Espresso Gin Tonic, Espresso Martini și Mapple Cold Brew, care te cuceresc pe loc și eu una n-am mai auzit pe nicăieri în Cluj să existe așa ceva.

Cu Vasi de la Let`s Coffee nu-i niciodată de glumă și el și noul său coleg, Andrei (Zizu) sunt pregătiți pentru orice situație. Imaginați-vă doar – încă din aprilie au dat startul la capitolul specialităților de vară, cum a ieșit prima rază de soare, au și venit cu ceva rece, să nu cumva să ne apuce căldurile și să începem să ne plângem că nu avem un Iced Latte în lista de opțiuni. Mie îmi face din ochi și Cold brew-ul tonic, are un aer ademenitor, inocent, dar știe ce putere are asupra noastră într-o zi toridă. De acel Espresso Tonic nici nu mai zic. Voi l-ați încercat până acum sau nu puteți să renunțați pentru nimic în lume la Cortado preparat cum numai Vasi știe? Apropo, dacă ajungeți la ei și nu aveți poftă de cafea neapărat, încercați socata. Îmi mulțumiți după, nu vă agitați.

Oamenii de la Roots știu că sezonul cald trebuie întâmpinat cum se cuvine și merită o atenție deosebită. Din acest motiv au introdus în meniul lor două cold brew-uri răcoritoare, perfecte pentru diminețile în care nici măcar nu știți cum v-ați ridicat din pat și când ați reușit să ajungeți în zona centrală. Au un Cold Latte și un Cold Brew Tonic și puteți opta pentru pahar de 50 ml sau de 100 ml, dacă situația e mai… gravă. Apropo, au și un nou program, tot în ton cu vara: de luni până vineri funcționează în intervalul 7.30 – 17.00, iar sâmbăta și duminica de la 09.00 la 17.00. Parcă altfel mă gândesc la cafea când știu că este și un pahar răcoritor de Cold Brew la mijloc.

Tot în Centru vă puteți trezi și la Olivo, pentru că și ei vă așteaptă cu paharele de Cold Brew gata pregătite. Chiar azi am dat o fugă până acolo pentru că nu mai fusesem de mult și nici nu auzisem șoptindu-se pe la colțuri că ar avea ceva rece în meniu. Nu prea mi-a venit să cred, așa că m-am prezentat la fața locului și… bănuielile mi-au fost confirmate: au combinații perfecte pentru vară. Cold Brew cu apă tonică, Cold Brew cu Sprite sau poate unul simplu, voi decideți cu ce vă începeți sau continuați ziua. Și da, au și Iced Latte.

Cei de la Narcoffee sunt, de asemenea, o opțiune foarte bună pentru un pit stop răcoritor, iar Cold Brew-ul lor nu e de ignorat, dat fiind faptul că și-au creat rapid o reputație în Cluj pornind de la cafeaua de specialitate pe care o servesc și modul în care o prepară. În plus, Iced latte-ul lor este făcut cu lapte de caju sau de alune, depinde cum îl preferați. E foarte tare pentru că laptele vegetal îl fac în casă și e îndulcit ușor cu puține curmale. După ce au venit cu ceșcuțele acelea pe piață, opera lui Andrei Gârbă, n-am crezut că vor mai putea impresiona cu ceva. And still… they strike again.

Nici dacă v-ați trăit toată studenția la Victor. Fresh to go nu aveți de ce să vă plângeți, pentru că și ei vă așteaptă cu ceva rece, care să vă aducă pe fețe un zâmbet cald. Era și cazul, având în vedere situația aceasta disperată în care ne aflăm. Să mergem să dăm examene când afară e vreme de piscină, să stăm în casă să învățăm când soarele-i deja pe cer? Inacceptabil, unde e Iced Latte-ul meu, ca să mă mai liniștesc? Pe Victor Babeș, la numărul 33, desigur.

Voi unde vă răcoriți vara aceasta?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!