We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

3 localuri recent deschise în Cluj: DOT, Kupaj și MIEZ

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj: DOT, Kupaj și MIEZ

by | Mar 14, 2019 | Articole, Localuri noi

Bineînțeles că avem localuri noi. Și încă unele care merită toată atenția voastră. Știu că veți trece rapid peste introducerea mea, din dorința de a descoperi ce mai e nou prin oraș, așa că nu vă mai amăgesc cu povești și vă spun doar atât: am găsit un nou loc favorit pentru breakfast și brunch, restaurantul perfect pentru un wine date, dar și o opțiune pentru vegetarieni și oameni care nu se împiedică doar de fast-food atunci când sunt pe fugă. Haideți să vedem despre ce e vorba.

A existat un moment în care aveam (greșita) impresie că în Cluj nu mai poate apărea nimic care să mă dea pe spate, că deja mi-am ales locurile favorite și că efectiv nu mai am nevoie de nimic altceva. M-am înșelat, și am știut acest lucru mai clar ca niciodată când am trecut pragul celor de la DOT – District of Toast. Am căutat, de-a naibii, nod în papură localului, în ideea că nimic nu poate fi perfect și trebuie să aibă o scăpare pe undeva. N-am găsit-o, mai merg în cercetare. DOT (sau cum l-au alintat prietenele mele – ”drăguț de TOT”), este un loc pentru mic-dejun-brunch-cină, unde predomină albul și plantele, micile detalii care te fac să zâmbesc și mâncare bună de numai. După cum le spune și numele, au decis să se specializeze în toast-uri și au niște combinații incredibile, ceva de-ți stau papilele gustative-n loc, amețite de plăcere. Toast cu humus și păstrăv afumat, toast cu brânză de capră și ciuperci, toast cu pulled pork și pesto de sfeclă, toast cu rață și curcan, toast, toast, toast, care poate fi comandat la orice oră din zi, oferindu-ți exact masa de care ai nevoie în acel moment.

 

Se comandă la bar, dar mâncarea ți-o aduc ei. Poți lua un loc la masa ”prieteniei”, așa cum îmi place mie să numesc mesele mai lungi, unde se pot îngrămădi mai mulți oameni, sau la mesele de 2/4 persoane. Au bucătărie deschisă, că doar na, e anul 2019. La primăvară / vară stăm sigur și pe terasă și va fi absolut divin. Să nu mai zic de sticluțele cu licori magice, healthy sau alcoolice, alese în funcție de cum vă este ziua. Eu am testat fresh-ul de avocado, grapefruit, lămâie și măr și mi-a plăcut mult de tot, având în vedere că nu tolerez nimic de culoare verde nici în materie de băuturi. Berea artizanală, vinul și cafeaua de specialitate completează lista băuturilor care v-ar putea ademeni acolo. Musai mai trebuie să menționez oamenii – că doar ei dau viață locului – care se comportă exemplar cu fiecare client care le trece pragul. Felicitări echipei care a pus acest proiect pe picioare, you are the best. Îi găsiți pe strada Potaissa, nr. 10, de luni până vineri de la 08.11 până la 23.54, iar în weekend de la 09.14 la 23.58. Mai are sens să dezbatem cât de cool sunt pentru că au ales programul acesta, sărit de pe fix?

Următoarea oprire a fost pe strada Sindicatelor, nr. 4, la Kupaj, evident. Restaurantul se prezintă ca un ”loc dedicat educării și rafinării simțurilor”, unde accentul este pus în mod expres pe una dintre cele mai iubite băuturi de când e lumea și pământul: vinul. Considerat elixir al plăcerii și cunoașterii, această băutură este într-adevăr desăvârșită în momentul în care este asociat perfect cu mâncarea, aceasta fiind filozofia lor de bază. M-am bucurat să văd în meniul lor o colecție interesantă de nume și cred că pasionații, iubitorii, dar chiar și amatorii în ”domeniul” acesta al vinului vor fi mulțumiți de opțiunile pe care le au aici. Designul vine perfect în completarea conceptului general, căci transmite ușor ideea de cramă, vedem sticle atârnând din tavan, personal care coboară în beci și se întoarce cu vin rece, aromat pentru oaspeți. Mi-a plăcut tare mult lucrul acesta, chiar pot spune că e printre puținele locuri din oraș în care am reușit să mă simt transpusă efectiv în alt timp și spațiu.

La doar câteva săptămâni de la deschidere, la Kupaj ne-am găsit cu greu un loc. Ce-i drept, nu m-am gândit să fac o rezervare, căci localurile noi ajung mai greu în atenția oamenilor. Ei bine, nu și acesta aparent. Meniul de mâncare include tapas, salate, paste, risotto, preparate pe bază de pește, vită, pasăre și deserturi. Am început cu platoul de brânzeturi și mezeluri italienești, iar pentru felul principal noi am ales o porție de spaghetti cu ragu de vită și risotto cu tentacule de calamar și legume, iar la desert – tiramisu, sfera de ciocolată și mini-tort cu afine și lavandă. Nu putem spune că am fost 100% mulțumite de niciuna din farfuriile primite, iar prețul deserturilor ni s-a părut ușor exagerat având în vedere cât erau de micuțe. Pentru mâncare nu aș reveni neapărat, deși le voi mai acorda o șansă la un moment dat pentru că realizez provocările începutului, dar pentru vin, cu siguranță recomand Kupaj.

În Piața Muzeului, lângă Caro, unde înainte era Francesca, s-a deschis MIEZ, un loc unde se servesc doar mâncăruri vegetariene, sau pur și simplu pentru iubitorii de healthy food. Totul este făcut de către ei, homemade. Găsiți aici sucuri presate la rece, salate, bowl-uri cu budincă de chia sau tapioca, croissante sau wrap-uri, cam tot ce ați putea pofti la micul dejun sau snack pe parcursul zilei. Eu m-am energizat de dimineață cu un suc presat la rece cu ananas, mango și pepene galben, iar în jur de ora 11.00 am simțit nevoia să devorez și budinca de chia cu nuci și fructe de pădure. Presimt că până la ora 15.00 nu mai am nevoie de nimic, but then again, stomăcelul meu e mic. Chiar dacă au câteva locuri lângă geam, pe scaunele de bar, locul este destul de micuț și puteți liniștiți opta și pentru varianta to-go, iar ei vă împachetează frumos mâncarea și o puteți transporta în siguranță până la birou, facultate sau încotro vă îndreptați. Îi puteți vizita de luni până vineri în intervalul 08.30 – 18.30, iar sâmbăta și duminica de la 09.30 la 18.30. Încă nu și-au făcut apariția în online, dar vă garantez eu că-i găsiți acolo, vă așteaptă cu tot ce v-am povestit mai sus.

Tu ai trecut pragul acestor noi localuri? Păreri, sugestii, reclamații?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!