We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

5 localuri noi deschise în Cluj: Sushi On Fire, Bella Italia, Negative by Grainlab, Rumble, Sumeshi

Home $ Articole $ 5 localuri noi deschise în Cluj: Sushi On Fire, Bella Italia, Negative by Grainlab, Rumble, Sumeshi

by | Oct 24, 2022 | Articole, Localuri noi

S-au strâns îndeajuns de multe localuri noi deschise în oraș, încât să le trecem pragul, să le testăm, și, mai apoi, să revenim cu experiența noastră relatată, #petestate. Am amânat ceva timp publicarea acestui articol, deoarece am aflat constant că urmează să se deschidă încă un local nou și încă unul și… tot așa până astăzi. Am adunat, în total, 5 localuri noi, fiecare cu specificul său, dar mai avem pe listă încă 3 pentru perioada următoare.

Pentru momentele în care vrei să te bucuri de ceva bun de mâncare, specific unei altfel de bucătării decât cea tradițional românească, poți alege între sushi de la Sushi on Fire sau Sumeshi și pizza de la Bella Italia. Iar pentru situațiile în care nu ți-e foame, dar vrei să savurezi niște after work drinks, îți recomandăm să dai o șansă fie localului Negative by Grainlab, fie celor de la Rumble.

Sushi on Fire

Nu mai e o surpriză pentru nimeni că suntem mari fani sushi. Atunci când se deschide un local care oferă, ca parte a meniului lor, sushi, suntem printre primii care le trecem pragul. Așa se face că prima oprire am făcut-o în Piața Unirii 27, la Sushi On Fire acasă. La o primă vedere, când ne-am uitat în interiorul localului de afară, prin geam, am crezut că interiorul va fi mic și intim. De îndată ce am intrat, însă, am fost plăcut surprinși de faptul că restaurantul e mai mare decât te-ai aștepta inițial. În partea din față a localului se află barul și bucătăria. În partea din spate te așteaptă un separeu cu patru mese. Amenajat într-un stil modern, minimalist, desenele de pe pereții localului te duc automat cu gândul la cultura japoneză.

Meniul aduce împreună mai multe tipuri de sushi, în funcție de preferințe și gusturi – de la Spicy veggie la Vegan tofu și de la Asparagus maki la Flying salmon. Noi am optat pentru Combo Sushi Plate de opt bucăți. Deși platoul nu e îndeajuns de ofertant încât să poată trece ca un full meal, combinația poate fi o gustare mai mult decât delicioasă în mijlocul unei zile aglomerate, în care tranzitezi Piața Unirii. În schimb, dacă vrei să savurezi un full meal, îți recomandăm să optezi pentru platoul care conține 11/14 bucăți. Ori, dacă le faci o vizită în compania unui prieten, puteți comanda platoul de 18 bucăți, spre a-l împărți. Și, în mod ideal, n-ar trebui să pleci de la ei fără să testezi signature dish-ul lor, Fried Rolls.

Deși comanda se preia la bar, aceasta ți se aduce la masă. Chiar și așa, în incinta restaurantului găsești un loc special amenajat de unde poți să te servești cu tot ceea ce-ai putea să ai nevoie: bețe, tacâmuri, sosuri de soya, seaweed și ceapă verde. Le dăm un mare plus pentru veselă, căci ne-a atras atenția – și ne-a lăsat sentimentul că echipa a avut grijă la detalii.

Dacă-i dai o șansă, la fel ca noi, s-ar putea să te convingi că Sushi on Fire e o alegere inspirată pentru după-amiezele sau serile în care vrei să testezi o ambianță centrală nouă și să mănânci sushi, în compania unor prieteni cu care să împarți mai multe gusturi și arome specific japoneze.

Bella Italia

Nu ne dăm în lături nici de la a încerca pizza ori de câte ori avem ocazia. Bella Italia e o franciză deschisă pe strada Regele Ferdinand, nr. 3, unde era Nutriento. Un loc mic, de unde e la îndemână să-ți iei o bucată de pizza, atunci când te grăbești, în drum spre birou.

În ceea ce privește meniul din locație, găsim cam toate tipurile cunoscute de pizza, iar la pachet am încercat doar una singură, Prosciutto Cotto e Funghi. Aluatul e subțire, ingredientele nu ne-au luat prin surprindere, fiind cât se poate de clasice: sos pizza, șuncă, ciuperci, mozzarella. Așadar, și gustul a fost unul basic, specific acestui sortiment de pizza. I-am dat o șansă și plăcintei cu cartofi și bacon din meniul lor, a cărei ingrediente nu ne-au convins. Cartofii păreau congelați, iar pâinea în combinație cu cartofii nu sunt niciodată cea mai bună alegere.

Prețul este de 10 lei/felie și, deci, ușor mai ridicat decât în cazul altor felii de pizza pe care le luam până acum din centrul orașului. În comparație cu Il Forno și Perfetto care sunt în apropiere, calitatea e mai slabă, iar prețul cam la fel.

Negative by Grainlab

Zorki Photo Cafe s-a închis și, în locul său, pe strada Ioan Rațiu, la nr. 10, s-a deschis Negative by Grainlab – un bar unic în centrul orașului, cu propriul studio foto. E pentru cei pasionați de fotografie, pentru cei interesați de drink-uri colorate, pentru cei cu poftă de cafea, pentru cei cu chef de râs din toată inima. E pentru sufletele petrecerii și pentru cei care se simt singuri câteodată. Pentru cei cărora le plac poveștile și berea, pentru cei tăcuți și cei vorbăreți deopotrivă. Pentru prieteni vechi și pentru prieteni pe care încă nu i-am cunoscut. Aici e loc pentru toată lumea – și exact în această idee a fost conturată și atmosfera din interiorul localului.

Locul a fost renovat simplu, în alb și negru. E curat, aranjat și primitor: ajunge să le treci pragul o singură dată, că te și simți ca acasă. Dacă ai norocul să faci o oprire la Negative într-o zi în care vremea ține cu tine, s-ar putea să regreți dacă nu te așezi pe terasa lor mică, din interiorul localului. Noi îți sugerăm să-i vizitezi în timpul săptămânii, pentru niște after work drinks alături de prieteni, sau seara, în weekend, înainte de o ieșire memorabilă la vreun party din centrul orașului.

Cert e că noi o să-i tot vizităm de-acum încolo – și așa ne lipsea să mai facem, din când în când, vizite pe strada Ioan Rațiu 10. Plus că am fost și n-am făcut poze, musai să facem update cât de curând.

Rumble

La Rumble am ajuns seara, un moment propice de vizitat un bar de cocktail-uri. Deși se află într-o zonă centrală, pe strada Fortăreței 6, ne-am învârtit puțin până să găsim locația, deoarece nu exista nicio signalistică care să indice faptul că am ajuns. Spațiul este unul mic, întrucât în interior sunt numai trei mese și te lasă cu senzația că mai e puțin de lucrat la el. Oricum, atmosfera dinăuntru a fost primitoare și foarte prietenoasă. Nu simțeam că am intrat într-un local, ci în casa unor prieteni, datorită barmanului care ne-a primit cu un zâmbet larg pe față.

Pe lângă clasicele băuturi alcoolice și non-alcoolice, au și o listă de „signature cocktails” pe care doar aici le putem găsi. Noi am zis să încercăm ambele variante, așa că am luat clasicul Hugo – alegerea cu care știm că e greu să dăm greș vreodată – și un cocktail cu lavandă. Primul a fost bun, exact cum îl știm și cum ar trebui să fie, însă al doilea a fost puțin dulce, puțin acrișor și foarte aromat. Absolut delicios! Prețul unui cocktail este mediu, undeva între 24 și 32 de lei, în funcție de alegerea pe care o faci, însă merită fiecare bănuț.

Promitem să le mai trecem pragul și cu alte ocazii și mai promitem să revenim cu noutăți cu privire la cocktail-urile lor pe măsură ce le testăm. Cert e că ne lipsea un asemenea loc destinat unor băuturi delicioase din zona centrală a orașului.

Sumeshi

Ca să păstrăm circularitatea materialului, dacă am început cu o recomandare de sushi place, încheiem cu un alt local de unde poți savura sushi. De această dată e vorba despre restaurantul nou deschis pe strada Aurel Vlaicu nr. 124, Sumeshi. Am urmărit o vreme deschiderea acestui local, pentru că le-am încercat acasă preparatele și ne-au făcut curioși. Din exterior, restaurantul nu pare foarte atrăgător, așa că speram să ne surprindă plăcut interiorul său. Am observat, în schimb, curtea plăcută pe care o au și care, cel mai probabil, va fi transformată într-o terasă atractivă la vară. Ne-am gândit că amplasarea sa nu este, din capul locului, foarte ofertantă, fiind un local de cartier. La prima vedere, când am intrat, ne-a atras atenția suprafața mare a localului: Sumeshi are atât parter, cât și etaj.

Desenele de pe pereți, tablourile, elementele de decor și meniurile sunt elemente cu iz asiatic pe care echipa le-a adus în interiorul restaurantului. Sentimentul care a persistat, însă, a fost acela că localul este unul destul de simplu. Iluminarea slabă a interiorului Sumeshi nu ajută nici ea ca localul să se vadă în cea mai bună lumină a sa. Ne-a plăcut, în schimb, faptul că locația are multe geamuri – dar view-ul pe care-l ai, la trafic și clădirea Expo Transilvania, nu e cel mai atractiv. Apoi, am trecut la meniu, în care au inclus o gamă variată de sushi și combinații de sushi, supe, salate, găluște, deserturi și orice altceva ți-ar plăcea să guști într-un restaurant japonez. Deși prezentarea preparatelor din meniu ne-a plăcut, având un vibe fancy, ingredientele nu ne-au dat pe spate.

Pentru gustul nostru, orezul s-a dovedit a fi prea lipicios, iar wassabi-ul – prea puțin iute și, în același timp, prea amar. În schimb, am mâncat un prânz cinstit la prețul de 45 de lei. Fiind la început, se pare că oferă reduceri de 15% la toate preparatele din meniu în perioada următoare. Deci dacă vrei testezi sushi la preț redus, ar trebui să iei în calcul să le faci o vizită.

Deocamdată, aici se oprește lista noastră, însă sperăm să o continuăm cât de curând cu alte localuri noi. Clujul ne oferă experiențe diverse, pentru toate gusturile, atâta timp cât suntem dispuși să încercăm. Noi ne bucurăm de fiecare dată când cineva reușește să iasă în față și să modeleze această diversitate a orașului, în propriul său stil, creând ceva cu totul unic. Localuri noi avem, mâncare delicioasă este, atmosfera faină e la ea acasă… numai noi lipsim, cei care aduc toate acestea la realitate.

Pe care dintre aceste localuri noi deschise în Cluj – Sushi On Fire, Bella Italia, Negative by Grainlab, Rumble, Sumeshi – îl vei încerca primul?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!