We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

5 motive să îți vinzi telefonul prin flip.ro

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 motive să îți vinzi telefonul prin flip.ro

by | Apr 16, 2021 | Recomandări

În urmă cu nu mai mult de trei luni, mi-am reînnoit telefonul. Asta se întâmpla după aproape un an în care am încercat să creez conținut cu un telefon care nu îmi mai oferea calitatea pe care mi-aș fi dorit-o. Nu era stricat. Pur și simplu nu se mai plia nevoilor mele în materie de tehnologie. Așa că mi-am propus să-l vând – doar ne e atât de la îndemână să ne vindem device-urile prin diferite platforme, în ziua de astăzi. Totuși, am ezitat s-o fac. Cumva, pe parcursul a trei luni de zile, n-am reușit să-mi găsesc timp să mă ocup de tot ce ar fi implicat vânzarea vechiului meu telefon.

Ar fi trebuit să fotografiez telefonul în cea mai bună lumină a sa, să concep o descriere cuprinzătoare, potrivită cu cerințele platformelor de vânzare, și nici nu vreau să mă gândesc la discuțiile despre negocieri cu cei interesați să îl cumpere. Cu alte cuvinte, mi se părea o corvoadă și nu am prioritizat asta. Vestea bună e că alternative există și că acum am reușit, în sfârșit, să-mi vând telefonul. Iar asta se datorează celor de la Flip.ro – o platformă pe care m-am bucurat să o descopăr. Motiv pentru care astăzi îți prezint și ție 5 motive pentru care merită să apelezi la ei cu toată încrederea.

Îți vinzi telefonul în aproximativ 15 minute

Ultimele device-uri pe care le-am vândut în online au fost o pereche de căști cu bluetooth. Atunci, toată această pregătire despre care vorbeam inițial mi-a luat o oră. Apoi, mai petreceam câte o oră zilnic în conversații, încercând să negociez prețul sau să ofer diferite informații. Așa, am ajuns să le vând cu aproape 50 RON mai puțin decât prețul inițial. Pe lângă asta, am plătit transportul (aprox. 40 RON) pentru ele. N-am pierdut doar mult timp, ci și bani. Aici intervine Flip.ro. Când iei decizia să-ți vinzi telefonul prin ei, poți face asta în numai 15 minute. Iar oferta pe care o accepți din start este și suma care ajunge să îți fie virată în contul bancar.

Ca să începi, nu trebuie decât să parcurgi partea de FAQ de pe site, unde găsești răspunsul la întrebări precum: Flip.ro este un website nou?, ce face Flip?, de ce să vând prin Flip?, câți bani primesc dacă vând prin Flip, comparativ cu alte platforme? și unde se află sediul biroului Flip? Alternativ, dacă ai nevoie de informații suplimentare, poți să te uiți la videoclipul explicativ al acestora și… să apeși pe butonul vinde. Să parcurgi toate aceste informații nu-ți ia mai mult de 5 minute. De aici începe procesul super intuitiv pe care îl ai de parcurs.

Procesul de vânzare este extrem de intuitiv

Prin „extrem de intuitiv” mă refer că nu te încurci nicio secundă în pașii pe care trebuie să îi faci sau în formulare de completat interminabile. Odată ce ai apăsat butonul vinde, ești informat că poți alege telefonul pe care vrei să-l vinzi, atâta timp cât modelul se află deja în lista celor de la Flip.ro, pentru ca tu să nu mai introduci fotografii și date despre device. Variantele din care poți selecta sunt printre cele mai des întâlnite: Apple, Samsung și Huawei. Iar modelele pe care ți le pun la dispoziție sunt de ordinul zecilor. Tot ce ai de făcut e gândit în baza unor pași pe care îi parcurgi extrem de repede și ești ajutat de explicații suplimentare de la Flip.ro. Selectezi culoarea telefonului tău, ce capacitate are, dacă este blocat în rețea și precizezi simplu prin da sau nu dacă telefonul tău a avut vreodată probleme diverse (cum ar fi contactul cu lichide).

Odată ce ai terminat cu partea asta, trebuie să faci o evaluare despre starea telefonului, printr-un chestionar scurt. La întrebarea „Cum arată ecranul telefonului tău?” ai următoarele nivele: a. ca nou, b. excelent, c. foarte bun, d. bine, e. uzat: spart, îngălbenit. De îndată ce ai terminat cu asta, ești informat – cu aceeași transparență caracteristică Flip.ro – că înainte să-ți trimiți telefonul este necesar să te asiguri că l-ai resetat la caracteristicile din fabrică și că ai dezactivat parolele și conturile tale (un reminder bine venit, din punctul meu de vedere).

Predarea device-ului gratuită, de la domiciliu, conform programului tău

Când vinzi ceva online există două situații posibile: 1. s-ar putea să fii nevoit să faci livrarea personal și 2. s-ar putea să te găsești în situația în care trebuie să plătești tu transportul (iar dacă transportul e +40 RON, cum a fost în cazul meu, ei bine… te gândești de două ori). Cel mai probabil, nu asta e ceea ce îți dorești. Vrei să fie o situație de tipul win-win. Și asta e ceea ce nu doar că îți promite, ci și oferă Flip.ro. Atunci când am luat decizia să-mi vând telefonul prin intermediul lor, am putut programa ca un curier să vină chiar în următoarea zi, în intervalul orar favorabil programului meu, să ridice telefonul direct de la domiciliu. Iar totul a fost gratuit.

Am făcut programarea și m-a surprins să văd că a venit tocmai la ora stabilită. Telefonul a ajuns la ei în sediu în decurs de 1-2 zile lucrătoare, moment în care am fost notificată. Atunci am și aflat că făcusem o mica greșeală în momentul în care mi-am evaluat telefonul, neștiind dacă e blocat sau nu în rețea. Fără nicio problemă, cineva din echipa Flip.ro m-a contactat să mă informeze legat de asta și mi-a spus ce am evaluat bine, ce nu și cum se reflectă asta asupra ofertei inițiale – urmând să primesc suma finală în contul IBAN menționat la înscriere.

Flip.ro te ține la curent în permanență cu stadiul în care se află telefonul tău

Ce-mi dă emoții de obicei, atunci când încerc să vând ceva online, este faptul că de îndată ce produsul respectiv a plecat de la mine, nu mai știu nimic de el până-n momentul în care îmi intră suma necesară pe card. Și, de cele mai multe ori, habar n-am cât timp va lua livrarea sau cât va dura până să-mi fie virați banii mie, în contul bancar. Așa că… aștept și sper că, eventual, o să-i primesc. Acesta este un alt punct de vedere din care Flip.ro se diferențiază: din momentul în care telefonul tău a plecat de la tine, până în momentul în care acesta este vândut, primești în permanență actualizări.

Am primit o astfel de actualizare în momentul în care telefonul a ajuns la ei în sediu. O altă notificare am primit în momentul în care a fost finalizată verificarea telefonului. Și, bineînțeles, am mai primit una în momentul în care telefonul meu iPhone 8 a fost listat pe site, spre vânzare – ceea ce, în cazul meu, s-a întâmplat la aproximativ o săptămână după ce am trimis cererea către Flip.ro. Există și opțiunea să primești banii pe loc, în momentul în care îl pui la vânzare, sau să-i primești în maxim 30 de zile. Cert este că dacă nu se vinde până atunci, Flip.ro îți plătește suma necesară oricum.

Ai flexibilitatea de a te răzgândi

Poate te gândești că dacă alegi să-ți vinzi telefonul pe cont propriu în online, poți să anulezi oricând anunțul de vânzare. Ar trebui să știi că poți să faci asta și dacă alegi să apelezi la echipa Flip.ro ca să-ți intermedieze vânzarea. They’ve got you covered. Literally. Cum îți oferă ei flexibilitatea de a te răzgândi? Să presupunem că alegi opțiunea de vânzare către cumpărător, cu posibilitatea de a-ți primi banii în maxim 30 de zile de listarea acestuia pe site-ul Flip. Așadar, poți decide că nu mai vrei să-l vinzi, dacă nu ești mulțumit de modul în care ți-a fost intermediată vânzarea până la momentul respectiv.

Nu ești obligat să duci procesul până la capăt în caz că ai dubii cu privire la decizia luată sau dacă pur și simplu te gândești, în ultimul moment, că ai prefera să-ți păstrezi vechiul telefon. Adică, conform spuselor lor: „Valoarea telefonului este asigurată și dacă te răzgândesti, poți retrage oricând telefonul de la vânzare, gratuit. Mai mult, avem o echipa dedicată de suport la dispoziția ta.” Așadar, no pressure. Dacă apar, însă, alte întrebări pe care le ai, pornind de la această problemă – întrebări pe care noi nu le-am anticipat sau întâmpinat – poți oricând să-i contactezi. Ei promit să îți răspundă cu cel mai mare drag, în cel mai scurt timp.

Din punctul meu de vedere, într-o societate care trăiește într-o grabă permanentă, care este tot timpul pe fugă și în care nu merge nimeni dintr-un loc într-altul fără telefonul „lipit” de mână, un serviciu pentru telefoane refurbished așa cum este cel pe care-l oferă Flip.ro este mai mult decât necesar. Datorită lor, trei luni mai târziu de la momentul în care mi-am cumpărat un telefon nou, cel vechi s-a transformat dintr-o „piesă de muzeu”, într-un bun pe care altcineva îl folosește zi de zi la jumătate de preț. În mod normal, echipa te-ar aștepta oricând în vizită să povestiți despre telefoane la biroul lor din București. Însă, atât pentru siguranța ta cât și a echipei lor, momentan poți menține comunicarea cu Flip.ro doar online pe site-ul acestora, pe Facebook sau pe Instagram. Noi am povestit cu ei și îi recomandăm mai departe, după cum te-am obișnuit, adică #petestate.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!