We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

6 locuri unde poți încerca paste classic carbonara

Home $ Articole $ 6 locuri unde poți încerca paste classic carbonara

Când vine vorba de paste, nu există limite sau cel puțin – sperăm să nu existe. Chiar dacă de cele mai multe ori îl alintăm distrugătorul de diete sau ce gătim rapid la cină, acest preparat ne poartă papilele gustative într-un rai culinar și ne bucură stomacul de fiecare dată. Eu mă declar fană înrăită a pastelor, le-aș mânca la orice oră din zi și din noapte și astfel, consider că vă pot recomanda 6 locuri unde vă puteți bucura de o porție autentică de carbonara care respectă primele rețete (sau care au suferit mici update-uri moderniste).

Înainte de toate, să trecem în revistă și un scurt Știați Că…?. Și vă spun că primele spaghete de acest fel au fost gătite pe cărbuni (de aici și denumirea carbonara) de către muncitorii care făceau cărbuni de lemn. În acest mod, aceștia reușeau să își asigure necesarul de calorii și să prepare masa într-un timp record și nimeni nu avea în gând că peste ani, acest fel de mâncare va fi atât de dorit.

1. Tortelli Pasta Bar
Din acest loc nu vei mai dori să pleci până nu epuizezi toate pastele din bucătărie pentru că întreg meniul îți va face insistent cu ochiul. Cu toate acestea, dacă nu vrei să testezi dish-uri care îți par foarte sofisticate, pastele carbonara reprezintă opțiunea ideală. Au varianta clasică, dar și o rețeta care prezintă câteva mici abateri de la cea originală, însă gustul ei te va uimi la fel de mult și vei cere și o a doua porție la pachet.

2. cut & crust
Nici cei de la cut & crust nu se lasă mai prejos când vine vorba de pastele carbonara. O rețetă simplă compusă din ouă, pancetta, unt și parmigiano dă naștere unor spaghetti care îți vor lăsa gura apă. Așadar, dacă încă stai pe gânduri și a 3-a oară când chelnerul a revenit pentru a-ți lua comanda, nu vei regreta alegerea făcută dacă vei cere o porție de carbonara. Asta, desigur, dacă reziști tentației pizzei.

3. Don Pasquale
Într-un cadru care te poartă cu gândul la minunata Italie și la bucatele ei alese, aici cu siguranță vei găsi acele preparate care respectă pe cât de mult posibil rețetele originale care datează de ani. Astfel, pastele carbonara au la bază doar pancetta, gălbenuş de ou, grana padano DOP și piper. Nimic mai mult, nimic mai puțin și consider că sunt musai de încercat.

4. Livada
La cei de la Livada, pastele carbonara au la bază guanciale, ouă, smântână dulce și parmezan, cam la fel cu rețeta modernă a celor de la Tortelli. Chiar dacă smântâna nu intră în ecuația rețetei clasice, gustul cu siguranță o să te lase plăcut impresionat și vei fi curios mai apoi să compari aceste paste cu unele ”originale”. În acest mod te va lua dorul de ducă și s-ar putea să te trezești că îți planifici un city break la Roma. Ups.

5. Bistro Sorriso
Și în cazul pastelor de la Bistro Sorisso vorbim despre smântâna care s-a strecurat în rețetă, alături de pancetta afumata, ou și parmezan, dar acest lucru nu este o tragedie, ci o versiune 2.0 de la rețeta originală. Unora ne plac update-urile, alții le primim mai greu în viața noastră, aceasta-i regula general valabilă. Cert e că spiritul italian este la el acasă în acest loc și te vei simți ca într-o vacanță mult visată dacă decizi să le faci o vizită și să comanzi o porție de carbonara.

6. Hugo City
Nu în ultimul rând, o opțiune care nu trebuie trecută cu vederea este Hugo, unde poți savura într-un cadru despre care noi v-am tot povestit, o porție de spaghetti carbonara care te vor ajuta să îți potolești foamea după o zi lungă petrecută la birou. La ei se împletesc următoarele ingrediente: ou, smântână, bacon, parmezan și pătrunjel verde, iar la final ies acele paste carbonara de care te vei îndrăgosti.

Acum, că mă aflu pe punctul de a încheia acest articol, fie mă duc să verific frigiderul și să să văd dacă am cele necesare preparării unor paste, fie îmi comand de la una din locațiile menționate mai sus. Balanța înclină serios spre cea de-a doua variantă pentru că stau cu pofta-n gât de la scrierea titlului.

Care sunt pastele tale preferate?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!