We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

8 locații din Cluj unde găsești cea mai bună cafea “to go”

Home $ Articole $ Recomandări $ 8 locații din Cluj unde găsești cea mai bună cafea “to go”

by | Nov 17, 2015 | Recomandări

Cafeaua este și va rămâne un detaliu vital din ritmul cotidianului. Indiferent de oră și motiv, ea trebuie consumată în caz de nevoie. De multe ori, dimineața se întâmplă să fie suficient de scurtă încât nu avem timp să savurăm una în liniște, acasă, și ajungem să depindem de ceea ce găsim în oraș. Noroc că e destul de răspândit conceptul de coffee to go, și ne putem alege locul potrivit de luat cafeaua în mână în funcție de gusturi, buget și proximitate spațială!

Aici găsiți recomandările de anul trecut, însă lista avea nevoie de o actualizare. Așa că am reluat informația care încă este valabilă și am adăugat locuri ce au ajuns în oraș abia lunile trecute.

cea mai buna cafea

OLIVO – Coffee. You. Go
De Olivo am auzit numai de bine încă dinainte să ajung la Cluj, așa că era musai să încerc cafeaua lor. La locul destinat special segmentului to go am ajuns chiar la încheierea programului (7.30 – 18.00), însă, extrem de amabil, barista m-a informat că pot să-mi iau și din bistro cafeaua în pahar. Însă cu 4 pagini din meniu doar cu specialități din cafea, greu de ales și de făcut recomandări! Cert este că poți să comanzi orice îți dorești: french press, aero press, n+1 tipuri de espresso. Prețul pleacă de la 6,5 lei și ajunge la >14,9 lei. Cafeaua este 100% arabica, ceea ce îi oferă o aromă mai bogată.

CAPTAIN BEAN – cafenea pe roți
Băieții ăștia-s peste tot. Eu i-am cunoscut la un eveniment unde necesarul de cafea îmi ajunsese la 3 specialități preparate de ei, în funcție de ceea ce încercasem deja. Când ar fi urmat a 4-a m-au oprit, sfătuindu-mă să mai și mănânc ceva. Energie am avut tot restul zilei, un zâmbet pe buze și multă vreme – stickere cu logo-ul lor. Tot atunci am aflat povestea afacerii și secrete de după espressor.

Cafeaua lor conține arabica 60% și robusta 40%, ceea ce oferă un echilibru dezirabil pentru orice împătimit al cofeinei. Comanzi orice, de la espresso clasic de 100 ml până la un latte, cappuccino sau moccacino de 400 ml. L-V: 8 – 17, S: 8 – 16. Pe soldaţi și căpitan îi întâlnești în față la Magazinul Central sau la Cluj Business Center, în caz că-i ratezi la un eveniment.

#coffee #beforeandafter #captainbean #cluj #viataincluj

A photo posted by Val Vesa (@adspedia) on

SISTERS – To Go or Not To Go
Probabil cel mai matinal loc în care îți poți servi cafeaua și fără a vedea grumpy faces din partea personalului venit devreme la muncă. În timpul săptămânii programul începe la 7.00, în weekend la 10.00 și mereu de termină la 00.00. Sisters e deschis din 2011 și ajunge să fie din ce în ce mai lăudat pentru cafea și vin fiert. Distribuitor Moak și amestec de cafea 90% arabica cu 10% robusta. Prețul unui espresso pleacă de la 5 lei și crește în funcție de schimbarea sortimentului și cantitatea dorită.

Best cafe to go in town!

A photo posted by Dan Ciulea (@ciulea) on

TEO’S CAFE – din Moldova în Ardeal
Deschis prima dată în Iași și extrem de apreciată acolo, cafeaua lui Teo a ajuns recent și în Cluj, pe Memorandumului 26. Program între 7.00 și 19.00, cantitățile măsoară 250 ml, 330 ml și 440 ml, iar prețurile variază între 3,5 lei pentru un espresso mic, flavoured cappuccino 5-7 lei sau aeropress cafe 8 lei. Orice ai comanda, cu o cafea mai scumpă de 9 lei nu pleci de acolo. Hai… fie 10, dacă vrei extra aromă sau frișcă.

Personalul amabil sigur te face să începi ziua puțin mai bine dispus. În plus, dacă aveai poftă de sirop cu arome gingerbread & chocolate biscuit și nu știai unde poți găsi, acesta este locul!

#teoscafe

A photo posted by Adina Habageru (@habiadi) on

PANEMAR – cafea, nu doar pâine, cu suflet
Mereu o alegere ușoară și accesibilă, dat fiind faptul că, oriunde te afli, ai un Panemar prin apropiere. Preferatul meu e bine plasat lângă facultate, așa că mă întâlnesc des cu cafeaua de acolo. Comanda obișnuită constă într-un espresso lung cu lapte și mă costă 4,5 lei; pun cât de mult zahăr (eu – brun) vreau și scorțișoară, acopăr paharul și mă bucur de căldura lui în palmă.

Cafeaua poți să o primești și în Findejun, alături de un croissant cu unt și un biscuite brodat cu inimioară.

A post shared by Panemar (@panemarcluj) on

LA TRĂSURĂ –  take away cu dulce
Am trecut de multe ori prin Piața Muzeului și am ignorat trăsura pitorească care-mi făcea impresia că servește doar produse de patiserie. Dar nu, pe lângă dulciurile de casă foarte bune, mai este și cafeaua. Toate specialitățile au la bază cafea Pascucci, un amestesc între Arabica (80%) și Robusta (20%). Prețul unui espresso pleacă la fel, de la 4 lei, iar latte-ul în diferite forme ajunge la 7 lei.

Aerul pieței e unul medieval, însă aroma cafelei rămâne mereu proaspătă!

A post shared by Dany (@__dany77) on


Recent s-au mai deschis cafenele în Cluj ce se axeaza pe conceptul “to go”. Două dintre acestea sunt Caffeine și Kafea, pe care încă nu am apucat să le testez…dar urmează!

Voi de unde serviți cafeaua atunci când vă grăbiți? Ați rămas fideli unora sau încercați și locurile noi?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!