We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Aplicaţii cool şi utile pentru Cluj

Home $ Descoperă Clujul $ Aplicaţii cool şi utile pentru Cluj

Tehnologia evoluează rapid, iar acesta este un fapt ce nu mai poate fi contestat de nimeni. Unii sunt nervoşi şi supăraţi că a devenit tot mai greu să stabileşti relaţii în viaţa reală, ne ducem existenţa în online, nu mai suntem sociabili, deschişi, comunicativi. Acei unii, au partea lor de dreptate. Însă, nu putem nega şi faptul că există părţi bune în acest progres.

Avem acum la dispoziţia noastră posibilitatea de a face o mulţime de chestii prin simpla butonare a unui smartphone. Butonare fiind deja mult spus, că nu prea mai sunt butoane. Putem comanda cam tot ce ne pofteşte inima prin intermediul aplicaţiilor, răsfoim meniurile restaurantelor, vedem evenimentele cele mai tari din oraş şi câte şi mai câte.

Azi povestim despre aplicaţii utile pentru clujeni. Aşa că hai să vedem care sunt situaţiile cele mai enervante de pe Pământ şi cine ne salvează.

aplicatii-utile-cluj

În fruntea listei avem momentul acela când suntem într-un restaurant, cafenea sau bar şi practic suntem invizibili. Da, am intrat, ne-am aşezat la o masă, meniul nu e de găsit, ospătarul trece pe lângă tine absent, tu…nu exişti. Acesta e momentul când răbufneşti, scoţi arma din buzunar şi ataci: FastOrder. Aplicaţia detectează automat locul în care te afli, scanezi codul QR unic de pe fiecare masă, accesezi meniul, plasezi comanda de pe telefon, eşti la curent cu promoţiile de acolo, ceri nota şi o plăteşti. E cel mai simplu lucru existent. Şi cel mai util. În plus, te conectezi cu Facebook şi poţi chiar să vorbeşti cu ceilalţi oameni care se află în local (în curând  vom auzi mai multe şi despre latura de dating al acestui instrument ingenios de comenzi.)

Aplicaţia este disponibilă pe iOS, dar şi pe Android. Eu am încercat-o pentru prima dată în Molecular Beams, dar mai sunt suficiente locaţii partenere din care puteţi alege. Amintim aici Muura Steakhouse, Nuka Bistro, Solas Cafe, Rehab College Bar, Bricks Restaurant, Engels City, The Soviet şi lista continuă.

fastorder

Un alt moment demn de lista noastră, mai ales că a venit şi iarna, e acela când stai în staţia de autobuz, tramvai etc şi îngheţi şi faci ţurţuri, iar autobuzul nu mai vine. Acesta ar fi principalul motiv pentru care v-aş sfătui să descărcaţi Cluj Bus, dar nu e singurul. Pe lângă faptul că aplicaţia vă oferă programele de circulaţie ale mijloacelor de transport în comun, este şi un bun ghid turistic pentru cei care nu cunosc atât de bine oraşul (bobocilor, de voi zic) sau care sunt în trecere prin Cluj. Funcţionează ca un fel de îndrumător, vă arată staţiile cele mai apropiate, traseul pe care îl aveţi de urmat, obiectivele importante din zonă.

E disponibilă în patru limbi (română, maghiară, germană şi engleză), dar din păcate, o găsiţi numai pe iOS. Ah, încă ceva! Vă puteţi achiziţiona biletul de călătorie din aplicaţie şi chiar are destule opţiuni care sunt de ajutor. E de downloadat, promit!

clujbus

Uite una simpatică! Gimini Moodtracker, o aplicaţie… cu feeling. Este un instrument care măsoară fericirea noastră de zi cu zi. Cei mai mulţi dintre voi sigur aveţi o aplicaţie care vă măsoară caloriile. Aia e o aplicaţie tristă. Gimini Moodtracker urmăreşte să afle cum diverse locuri şi oamenii cu care interacţionezi îţi influenţează starea de bine. Cum face acest lucru? Întrebându-te! Îţi detectează locaţia şi vrea să afle cum te-ai simţit acolo. După fiecare conversaţie telefonică, îşi mai bagă puţin nasul şi iar te întreabă despre ce sentimente ai în legătură cu apelul care tocmai s-a încheiat. Vi s-ar putea părea puţin invazivă, dar cum ar fi să descoperiţi la finalul unei săptămâni de exerciţiu că persoana despre care credeaţi că vă face cea mai fericită, v-a făcut cea mai nefericită în ultimele zile? Te pune pe gânduri, nu?

Aplicaţia e disponibilă momentan doar pentru Android, puteţi să împărtăşiţi felul cum vă simţiţi cu cei mai apropiaţi prieteni, să vedeţi cum evoluaţi în timpul unei luni, ce vă aduce stări de bine şi ce/cine nu. Acum câteva zile s-a dat startul campaniei Cluj, cum te simţi?, o modalitate prin care cei de la Gimini, împreună cu I love Cluj, vor să ia pulsul oraşului, să vadă cam care ar fi starea generală în bucata noastră de ţinut transilvănean. So share your feelings, people!

geminitracker

Ajungem la chestii mai grave, cum ar fi momentul când vi se face foame. Şi mai rău, nu aveţi chef să mergeţi nici până la non-stopul de peste drum, preferaţi să aşteptaţi o oră, dar să ştiţi că vine mâncare gătită, caldă, delicioasă şi nu trebuie să daţi jos pijamalele de pe voi. Pentru astfel de clipe existenţiale dificile avem aplicaţii precum HipMenu sau Eeathingh (despre care am mai scris şi puteţi citi mai multe aici, nu are sens să reiau. Ca idee principală, ambele sunt instrumente de home delivery, uşor de folosit şi rapide.

Pe HipMenu îţi creezi un cont, îţi apar localurile din care poţi alege, meniurile complete, plasezi comanda şi…voila! Se confirmă, îţi arată timpul aproximativ de livrare şi speri că vei rezista eroic o oră sau două cât durează (diferă şi în funcţie de cât de departe de tine este locul de unde ai comandat). Aplicaţia este disponibilă şi pe iOS, dar şi pe Android, poftă bună!

eeatingh2 hipmenu

Acum, pentru acel moment în care vă hotărâţi că trebuie să ieşiţi totuşi din vizuina voastră, am patru aplicaţii care cred că vă vor fi de folos.
Zoniz (iOS şi Android), te informează în legătură cu tot ce se întâmplă în jurul tău în materie de reduceri şi oferte speciale, fiind o aplicaţie de marketing de proximitate. Tot ce trebuie să faceţi e să vă activaţi modul Bluetooth Low Batery (BLE) şi să permiteţi primirea notificărilor. De acolo, totul e o încântare!
Sweed (iOS şi Android) vă ajută să găsiţi un eveniment pe placul vostru şi, mai mult de atât, ei pun accentul pe faptul că vom putea şti dinainte cum e atmosfera la o petrecere şi dacă e de mers, prin interacţiune directă cu cei care sunt acolo. Tot util pe zona de evenimente avem Urby (iOS şi Android), o sursă de inspiraţie pentru viaţa urbană.
Pentru turişti, foarte bună e aplicaţia Cluj City App (iOS şi Android), un adevărat ghid turistic ce cuprinde principalele atracţii ale oraşului, agenda evenimentelor culturale, o listă a celor mai bune locuri pentru mâncat, distrat sau băut ceva, serviciile de care ai putea avea nevoie nefiind de aici (cazare, transport), cam tot ce trebuie.

clujcityapp  sweed  urby  zoniz

Acum s-ar putea să vă creez un val de amintiri neplăcute şi o să vă întreb – de câte ori aţi avut nevoie de un non-stop şi nu a fost de găsit, iar Google v-a lăsat la greu şi nu v-a fost de folos cu o informaţie updatată? Probabil s-a întâmplat măcar o dată. NonStop Cluj (disponibil pe iOS) îţi oferă o hartă a tuturor non-stopurilor din Cluj-Napoca, după categorie. În plus, şi adresa şi felul în care poţi ajunge acolo. Pretty cool, ha?

nonstop-cluj

Ultima, dar nu cea din urmă, e Fizbo (iOS şi Android), aplicaţie pentru chirii, pentru atunci când sunteţi pregătiţi să deveniţi cu adevărat maturi (vorba vine) şi să luaţi viaţa în braţe! Vi se deschide o hartă interactivă, tap, apar chiriile disponibile în acea zonă (căutarea se poate face în funcţie de preţ, locaţie, numărul de camere etc.), iar voi aveţi acces la poze cu locul respectiv, datele de contact, câţi au vizualizat acel spaţiu. Simplu şi la îndemână.  

fizbo

Rândul vostru. Care e aplicaţia fără care voi nu aţi putea funcţiona?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!