We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Artă, solidaritate și fapte bune împreună cu Gaia: Asociația Daisler și partenerii săi au reușit să strângă 40.051 de lei

Home $ Știri Cluj $ Artă, solidaritate și fapte bune împreună cu Gaia: Asociația Daisler și partenerii săi au reușit să strângă 40.051 de lei

by | Mar 29, 2022 | Știri Cluj

#TheWorldStandsWithUkraine. Gaia a adus, în acest weekend, solidaritatea la cote maxime. Asociația Daisler și partenerii săi au reușit să strângă 40.051 de lei la Cluj-Napoca, prin expunerea instalației de lumină aparținând britanicului Luke Jerram. Toți banii vor ajunge la asociația O Masă Caldă, cea care gestionează centrul de refugiați din gara clujeană.

Timp de două zile Gaia, spectaculoasa lucrare ce „înfățișează” Pământul, a generat emoții și fapte bune în Grădina Botanică din Cluj. Veniturile din cele două zile de expoziție vor contribui la susținerea refugiaților, în condițiile în care cifrele de până acum ne arată că peste 3,8 milioane de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească țara de la debutul invaziei ruse. Banii vor fi transferați astăzi către Asociația O Masă Caldă, ajutând astfel la susținerea centrului de refugiați aflați în tranzit în Gara CFR Cluj-Napoca.

Cheltuielile noastre din această perioadă s-au triplat. Avem stocuri de alimente pe care trebuie să le asigurăm zilnic, întrucât în gară ajung zilnic sute de refugiați. Noi îi ajutăm cu oferirea unei mese calde, dar și cu pachete pentru drum. Pentru asta avem mare nevoie de donații, avem nevoie ca bugetul nostru să fie susținut. Ce însemna O Masă Caldă în ultimii nouă ani a căpătat acum o cu totul altă dimensiune – spune George Jiglău, reprezentantul O Masă Caldă.

Lights On România a adus lumină în vremuri de criză. A oferit o gură de aer proaspăt într-o perioadă în care grijile sunt tot mai prezente și, mai mult de atât, a reușit să aducă împreună comunitatea pentru a fi alături de cei care au cu adevărat nevoie. Fiecare donație făcută de către clujeni va reprezenta un real sprijin.

Am fost impresionați de solidaritatea clujenilor și ne-am bucurat să vedem că rezonează cu o cauză atât de sensibilă. Am reușit să demonstrăm că împreună avem o putere nemărginită! De asemenea, am fost bucuroși că am putut aduce o rază de speranță prin expunerea lucrării impresionante a lui Luke Jerram, o lucrare care ne îndeamnă la reconectare și la identificarea unor perspective noi – spune Andi Daiszler, inițiatorul proiectului Lights On România și președintele Asociației Daisler.

Scopul acestei instalații este de a ne aminti cât de frumoasă este planeta noastră, dar și cât de fragilă este, în același timp. Este vorba despre o reproducere detaliată și spectaculoasă a planetei Pământ, după imagini NASA. Lucrarea are un diametru de 7 metri, și o scară de 1 la 1.8 milioane, astfel că fiecărui centimetru de pe suprafața ei îi corespund 18 kilometri din suprafața Terrei.

Le mulțumim tuturor partenerilor care au ales să susțină pro bono acest proiect:

- Grădinii Botanice și UBB care ne-au pus la dispoziție Grădina Botanică fără costuri suplimentare
– CEC BANK care ne-a ajutat cu POS-uri gratuite pentru donațiile cu cardul
– UNIQA Asigurări – parteneri de asigurare a evenimentului
– Luke Jerram, celebrul artist prieten al festivalului Lights On Romania.
– Mercedes-Benz by ATP Motors pentru sprijin logistic
– Mateco, care ne pun la dispoziție un echipament cu titlu gratuit
– DAY EIGHT și TALO, foto & video gratuit
– Daisler Print House, printuri cu titlu gratuit
– Outdoor 4 U – prietenii care ne ajută cu montajori de câte ori e cazul
– Centrul de Cultură Urbană pentru împrumutul gardurilor de securitate.

Eveniment organizat de Asociația Daisler.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!