We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Ba se poate! @ Cinema Victoria

Home $ Cinema $ Ba se poate! @ Cinema Victoria

by | Nov 29, 2013 | Cinema

Film documentar despre pregătirea pentru bacalaureat, în premieră națională la Cinema Victoria din Cluj-Napoca

„Ba se poate!” prezintă povestea a cinci licee tehnologice românești care și-au crescut rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat de la 2% la 40% în urma implementării proiectului „Zburd – Educație prin coaching”. Proiectul a fost implementat de către Asociaţia ROI în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Câmpulung-Muscel. Timp de doi ani, membrii asociaţiei au consolidat prin coaching relaţia elev-profesor-părinte, lucru care a contribuit la creşterea performanţei fiecărui liceu implicat în program.

Simona David-Crisbăşanu, iniţiatoarea proiectului, și echipa de coach au semnat, astfel, o premieră în educaţia din România și au întărit legătura dintre cei trei actori principali în procesul schimbării – elevii, profesorii şi părinţii. Împreună, ei au identificat țintele, pașii și soluțiile pentru a depăși, în fiecare caz, nivelul de liceu foarte slab. Regizorul Tedy Necula a documentat derularea proiectului, realizând lungmetrajul educațional. Filmul „Ba se poate!” surprinde poveştile de succes ale elevilor, profesorilor şi părinţilor din fiecare liceu. Deopotrivă inspiraţional şi servind ca ghid de bune practici pentru celelalte licee care aspiră la un nivel superior de performanţă, filmul va fi distribuit în mai multe cinematografe din țară. Imaginea filmului este semnată de Cosmin Nistor, iar coloana sonoră le aparţine compozitorilor Georg Mausolf şi Nicklas Bauske.

„M-a fascinat ambiţia cu care elevii au depăşit barierele impuse de statutul lor social sau de nivelul general de educaţie din cele cinci licee. Am reuşit să aratăm drumul spre succes al elevilor. Ei, împreună cu coachii, profesorii şi părinţii au arătat că <> să faci performanță în plan educaţional şi personal atunci când cineva te ajută să conştientizezi propriul tău potenţial. Sper ca filmul să ajungă la cât mai multe licee din Romania și, în acelaşi timp, va fi propus pentru selecţie la 400 de festivaluri internaţionale de film”, a declarat regizorul filmului, Tedy Necula, cunoscut ca singurul regizor de film cu dizabilităţi din România. El produce campanii şi filme social-inspiraţionale despre proiecte ale unor organizaţii precum UNICEF, Consiliul European, Blue Heron Foundation, JRC Germany şi diferite fundaţii locale.

Programul de educaţie prin coaching în licee este continuat în proiectul „Adoptă un liceu”.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi producătorii filmului încurajează elevii ca, împreună cu profesorii şi părinţii, să participe la proiecţiile programate la Cinema Victoria, atât cu ocazia premierei de marți, 3 decembrie, ora 20.00, cât şi în zilele de 4, 5 şi 6 decembrie, de la ora 13.00.
Rezervările se pot face telefonic, la 0741.064.764, sau prin mail, la [email protected].

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!