We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Ce trebuie să știți înainte de a vă cumpăra un iPhone 13

Home $ Diverse $ Ce trebuie să știți înainte de a vă cumpăra un iPhone 13

by | Apr 13, 2022 | Diverse

În fiecare an, ca un ceasornic, vedem o nouă iterație a copleșitorului și popularului smartphone Apple. În 2021, a fost vorba de seria Apple iPhone 13, iar aceasta vede compania făcând îmbunătățiri subtile față de modelele din 2020.

Având în vedere acest lucru, există doar diferențe minore între iPhone-urile din 2021 și modelele din 2020. Cu toate acestea, există încă patru iPhone-uri pe listă, ceea ce poate fi derutant pentru cumpărătorul obișnuit. În acest articol, vom detalia câteva din informațiile de care aveți nevoie despre ce să vă așteptați la un Apple iPhone 13.

Apple a lansat noua serie iPhone 13 pe 14 septembrie 2021. Precomenzile au început pe 17 septembrie, iar vânzările generale au început pe 24 septembrie 2021.

În afară de câteva diferențe subtile, nu veți observa prea multe schimbări la iPhone-urile din 2021. Ca și în cazul lui 2020, există patru modele, iar fiecare model are aproximativ aceeași dimensiune ca și echivalentul din 2020. Numărul de camere de pe spatele fiecărui dispozitiv rămâne neschimbat, deși acestea au fost puțin reîmprospătate la modelele din gama inferioară. Partea frontală a dispozitivelor este cea care s-a schimbat cel mai mult, infamul notch fiind subțiat pentru prima dată în istorie.

La capătul cel mai de jos, avem iPhone 13 Mini. Acesta are un ecran de 5,4 inchi, ușor de manevrat în palmă, și aproape aceleași specificații ca și iPhone 13.

Iphone_13

iPhone 13 este modelul „standard”. Acesta are un ecran de aceeași dimensiune ca și iPhone 12, de 6,1 inci. De asemenea, are aceeași configurație a camerei din spate, cu un shooter principal asociat cu un obiectiv ultrawide.

Urcând peste varianta standard, avem Apple iPhone 13 Pro. Acesta are aceleași dimensiuni ca și iPhone 13 obișnuit, dar dispune de o cameră cu trei obiective pe spate, printre alte îmbunătățiri. Cel de-al treilea obiectiv este un teleobiectiv, care ajută la mărirea subiecților îndepărtați.

În cele din urmă, cel mai performant smartphone nou de la Apple este iPhone 13 Pro Max. Este cel mai mare dintre noile telefoane, cu un ecran de 6,7 inci. Are toate specificațiile iPhone 13 Pro obișnuit, dar vine cu o baterie mai mare. Având în vedere că este cel mai bun dintre cele mai bune de la Apple în acest moment, este și cel mai scump.

Merită să cumpărați Apple iPhone 13?

În 2020, Apple a reînnoit multe dintre aspectele de design ale iPhone-urilor sale. A readus designul tip „cutie” al iPhone 4, a schimbat designul modulului camerei din spate și a făcut alte îmbunătățiri. De asemenea, a introdus iPhone 12 Mini.

În 2021, Apple a lăsat lucrurile în mare parte la fel. Sigur, partea frontală a telefoanelor are o crestătură ușor mai mică, componentele interne sunt mai bune și există o mulțime de caracteristici noi. În general, totuși, dacă dețineți deja un iPhone 12, probabil că nu sunt suficiente aici pentru a justifica un upgrade de un an.

Acestea fiind spuse, dacă nu dețineți deja un iPhone sau dacă aveți unul vechi de câțiva ani, gama Apple iPhone 13 este acum cea mai bună pe care compania o are de oferit. Au cel mai rapid procesor, cele mai bune camere foto, cele mai noi funcții și – poate cel mai bun dintre toate – baterii mai mari.

Cât de bună este camera de pe Apple iPhone 13?

În 2020, iPhone 12 și iPhone 12 Mini au venit cu un obiectiv standard asociat cu un shooter ultrawide. Modelele Pro, între timp, aveau aceleași lentile, dar au adăugat un al treilea obiectiv cu capacități telefoto. În 2021, am văzut exact aceeași configurație pe telefoanele din cadrul familiei Apple iPhone 13.

Acum, asta nu înseamnă că Apple nu a îmbunătățit hardware-ul camerei telefoanelor. Camera ultrawide de pe Pro și Pro Max a fost îmbunătățită de la o deschidere ƒ/2.4 la ƒ/1.8, ceea ce îi oferă o fotografiere mai bună în condiții de lumină slabă, de exemplu. Cu toate acestea, nu există obiective noi sau alte părți hardware noi pe niciunul dintre iPhone-uri.

Apple aduce, de asemenea, noi trucuri software pentru seria iPhone 13. Există suport pentru Cinematic Mode, care aduce bokeh în videoclipuri, și Night Mode pe toate obiectivele, nu doar pe cel principal. Videoclipurile ProRes sunt, de asemenea, acceptate pe modelele Pro începând cu lansarea din octombrie a iOS 15.1.

Seria iPhone 13 sunt unele dintre cele mai bune dispozitive ale companiei când vine vorba de fotografie și videografie. Cu toate acestea, upgrade-urile de aici nu sunt atât de drastice încât cineva cu un iPhone 12 (sau chiar un iPhone 11) să fie nevoit să facă un upgrade.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!