We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Cum a fost la Bosch Tech Days România. O incursiune în noua eră a mobilității

Home $ Articole $ Cum a fost la Bosch Tech Days România. O incursiune în noua eră a mobilității

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj a primit la sfârșitul săptămânii trecute vizitatori interesați să descopere cele mai recente soluții tehnologice conectate, inteligente și sustenabile dezvoltate de Grupul Bosch, sau să exploreze spațiile de lucru inovatoare ale clădirii inaugurate în 2020 pe strada Constanța nr. 30-34 din Cluj-Napoca. Dacă nu ai ajuns la întâlnire, îți spunem noi cum a fost să explorezi în doar câteva ore universul soluțiilor de mobilitate, oferite de Bosch.

Întâlnirea a făcut parte din Bosch Tech Days România, un eveniment de trei zile, dedicat tehnologiilor #LikeABosch și a fost adresată inginerilor, dezvoltatorilor, dar și studenților și altor persoane interesate de ultimele soluții software și hardware, dar și de posibilitățile de angajare propuse de Bosch. După o zi de conferință tehnică online, la acest eveniment fizic, am cunoscut față în față experți în dezvoltarea de soluții și servicii de software și hardware pentru conducerea asistată și automatizată, pentru sisteme de direcție asistate electric, sisteme de propulsie, dar și pentru mașini electrice și conectate și proiecte de management al datelor.

Valoarea adăugată a evenimentului a constat în oportunitatea interacțiunii directe a publicului cu o parte din specialiștii centrului, oameni ca noi, apropiere care a creat cel mai bun context pentru schimbul de idei și opinii. În plus, studenții au aflat direct de la sursă detalii despre programul de Working Student, respectiv despre posibilitățile de internship la Bosch și portalul de cariere Work #LikeABosch.

Pentru a intra cu adevărat în spiritul Bosch, participanții au vizitat două etaje ale centrului care totalizează aproape 11.000 de m2 de birouri, având ocazia să vadă o parte din birourile comune, spațiile deschise alternative, sălile de ședințe diversificate, cele de training sau zonele de relaxare personalizate ale căror tematici au fost gândite împreună cu angajații. Am rămas impresionați de condițiile de muncă și de facilitățile oferite, de flexibilitatea programului, precum și de sistemul de lucru hibrid, care presupune 70% muncă la birou și 30% muncă de acasă.

În continuare, fiecare participant a putut afla inclusiv detalii despre constrângerile de siguranță din domeniul Computer Vision & AI și a cunoscut echipe locale din companie și experți care au răspuns curiozităților legate de Sistemele Avansate de Asistență pentru Șofer (ADAS) sau de sisteme de asistență bazate pe tehnologia Radar și care i-au familiarizat cu proiectele lor aflate în derulare la Centrul de Inginerie din Cluj.

Vizitatorii au mai asistat la prezentări privind dezvoltarea de software pentru vehicule electrice cu hidrogen și au avut ocazia să adreseze întrebări specifice. Printre standurile care au atras cei mai mulți curioși s-a numărat și cel al diviziei Bosch E-bike Systems, care produce la Cluj circuitele electrice pentru motoarele și bateriile bicicletelor electrice. Două biciclete electrice au stat la dispoziția doritorilor timp de mai multe ore pentru a putea fi testate, o invitație pe care nu am putut să o refuzăm.

La fel de vizitat a fost un alt stand care a adus în fața vizitatorilor de data aceasta un Simulator de direcție pentru a testa experiența conducerii asistate și automatizate.

Incursiunea în noua eră a mobilității și a tehnologiilor industriale s-a încheiat cu demonstrații de parcări automatizate în curtea interioară a centrului și cu informații despre limitările legislației din România privind circulația pe drumurile publice a mașinilor prevăzute cu sistem de condus autonom.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj joacă un rol esențial în marea transformare a sectorului mobilității încă de la înființarea sa în 2013. Cu o vastă experiență în ingineria software, hardware și inginerie mecanică și de fiabilitate, centrul contribuie la dezvoltarea unor produse, servicii și soluții inovatoare pentru conducerea automatizată, mobilitatea conectată și electrică. Datorită colaborării strânse cu alte centre de inginerie Bosch și cu Fabrica Bosch Cluj din Jucu, centrul oferă soluții unice clienților săi din întreaga lume.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!