We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

English breakfast pop-up la DOT. Veniți?

Home $ Articole $ English breakfast pop-up la DOT. Veniți?

by | Sep 30, 2019 | Articole, Recomandări

Motivul principal pentru care eu nu sunt deloc prietenă cu toamna (pe lângă faptul că mie îmi place doar vara și să fierb la +30 de grade), este că niciodată nu știu la ce să mă aștept de la vreme. O să fie o zi cu soare, adiere călduță și iz de vacanță sau va ploua torențial și toți vom fi blocați în trafic? N-ai de unde ști sau bănui, mai ales că într-un moment te relaxezi pe o bancă în parc lecturând cartea lunii, iar într-o clipă te adăpostești pe unde apuci de tunetele și fulgerele înfuriate. Încă nu știu cum să îmi păstrez calmul în fața capriciilor toamnei și câteodată mă gândesc cu mare compasiune la dragii de ei englezi, care trebuie să facă față un an întreg schimbărilor acestora de mood a vremii.

N-am fost singura care și-a pus această întrebare. Într-una din zilele ploioase de săptămâna trecută, tot dereticând prin bucătărie, cei de la District of Toast (DOT) și-au dat seama că trecem prin faza aceasta de vreme londoneză și s-au întrebat cum reușesc oamenii care trăiesc în acea zonă să aibă energie și mai ales, ce mănâncă, în zilele de genul? Și mai ales… oare ar putea transpune în farfuriile DOT experiențe culinare engleze? De la idee la experiment, iar mai apoi la practică, au fost doar doi pași, așa că în perioada 3-4 octombrie vor avea două zile de English breakfast. Adică dau deoparte meniul clasic și pe care îl știm cu toții aproape pe de rost, și ne așteaptă exclusiv cu preparate specifice locului care poate suporta o astfel de vreme cu brio.

Bănuiesc că deja aveți întrebări despre farfuriile pe care le vom savura, așa că nu vă țin pe jar, căci știu că nu are sens. Vi le prezint pe rând, iar voi încercați să rezistați până joi, când le veți putea degusta, în regulă? Așadar, avem Full English Breakfast, bineînțeles, un scrambled delicios pus pe celebra lor pâine din secară, maia și semințe, alături de cârnăciori de bere, ciuperci, bacon și roșii coapte. Mai apoi, imposibil să fi lipsit din joc, sausages & lentis: cârnăciori consistenți, acompaniați de linte îmbăiată în sos specific englezesc. Poate că denumirile erau de așteptat, însă cunoscându-i pe cei din bucătăria DOT, fiți siguri că s-au întrecut pe ei înșiși dând gust acestor mâncăruri.

O farfurie care mi-a atras mie atenția este cea pe care au intitulat-o ”harsh English breakfast”, ce conține morcovi, ciuperci, cârnăciori, bacon și ouă, toate gătite grațios la cuptor. Mi se pare un preparat care iese puțin din sfera farfuriilor tradiționale englezești, e plină de culori, de viață, simt o chemare delicioasă din partea ei. Și fiind atât de controversată, i-au creat și o variantă veggie, cu mai multe legume: morcovi, țelină, pătrunjel, roșii, ciuperci și ou, toate la cuptor de asemenea. Vor mai avea ouă Benedict, făcute după clasica rețetă, însă de notat este faptul că veți putea să vă desfătați și cu English muffins, coapte în casă, ceva incredibil, vă promit. Dar pentru că nu se puteau opri aici, au început să amestece ciocolată, muuuultă ciocolată, cu mascarpone și ceai negru și așa s-a născut un English chocolate cake pe care sigur nu-l uitați degrabă când îl gustați.

Dorința lor a fost, pe lângă cea evidentă, de a diversifica lucrurile și de a ne oferi o experiență altfel, în ton cu venirea toamnei, să facă din aceste zile londoneze unele autentice. După ce s-au asigurat că partea de mâncare este suficient de consistentă și cuprinde elementele principale dintr-un English breakfast, au simțit că trebuie să vină în completare cu băuturile. Așa că, ceaiuri negre cu lapte au, cafea au, niște Pimm’s au găsit, sucul de roșii pentru Bloody Mary se stoarce, iar bere… este din plin.

Acestea fiind povestite, voi nu trebuie decât să cotrobăiți prin casă după umbrele sau ochelarii de soare (în funcție de cum vă simțiți norocul), și să vă îndreptați spre DOT joi și/sau vineri!

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!