We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

(A)ere de primăvară – Istorii. Sărbători. Tradiții

April 6, 2023 - April 19, 2023

Acum, în perioada sărbătorilor de Paști, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, vă oferă în incinta Iulius Mall (la etaj) expoziția ”(A)ere de primăvară. Istorii. Sărbători. Tradiții”, într-o încercare vizuală de a reflecta primăvara de-a lungul istoriei și, mai ales, conceptul de ritual.
Conceptul timpului este greu de înțeles și dificil de definit, deoarece este extrem de subiectiv. Perceperea acestuia diferă de la individ la individ și de la comunitate la comunitate. Și totuși, contemplarea asupra acestuia, amintirea conștientă a evenimentelor și experiențelor trecute, anticiparea celor viitoare sunt esența a ceea ce înțelegem prin ”inteligență umană”. Sentimentul de identitate personală depinde de memorie, dar un sentiment al trecutului ar fi putut apărea numai atunci când omul a reflectat conștient asupra amintirilor sale.
Timpul sacru al sărbătorilor este un timp mitic, deoarece în cadrul acestui timp anumite evenimente importante din trecut devin iarăși prezente, prin urmare timpul devine repetabil, reversibil, este un timp ciclic.
Un astfel de ciclu temporal, încărcat cu ritualuri și elemente sacre, este reprezentat de primăvara, anotimpul reînvierii și a noilor începuturi.
Perioada de desfășurare: 29 martie – 19 aprilie 2023.

Detalii

Start:
April 6, 2023
End:
April 19, 2023
Categorii:
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/2tTG8YWwj

Locație

Iulius Mall
Alexandru Vaida Voevod 53B
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!