We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Înscrieri Fresh Start. Ediția a VI-a – rezidențe de creație

April 14, 2023 @ 12:00 am - April 20, 2023 @ 11:30 pm

Înscrieri Fresh Start. Ediția a VI-a - rezidențe de creație

ăutăm artiste și artiști tineri dispuși și interesați să experimenteze, să cerceteze, să lucreze în echipă și care vor să afle mai multe despre producția de spectacol într-un mediu independent!

𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁. 𝗘𝗱𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝗮 𝗩𝗜-𝗮 își propune să inițieze 8 proaspăt absolvenți de facultăți vocaționale (actorie, regie, dramaturgie, scenografie, coregrafie, muzică) în producția unui spectacol prin tehnici specifice teatrului devised și în regim independent, precum și să le ofere noțiuni de bază despre management și coordonare de proiecte în mediul independent, prin organizarea unor ateliere de formare profesională.

Cei 8 rezidenți selectați vor beneficia de îndrumarea unor artiști cu experiență de lucru pe diferite metode. Prima parte a rezidenței va fi coordonată de:

● Sinkó Ferenc – actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance
● Petro Ionescu – regizoare și dramaturgă, membră a echipei Reactor, cu experiență în teatru devised și metode de cercetare în teatru
Rezidenții vor lucra aplicat alături de Sinkó Ferenc, într-un atelier de acomodare a echipei, în care se vor folosi metode din zona teatrului performativ și dans, urmând apoi o introducere teoretică și practică în teatrul devised realizată de Petro Ionescu.

Pe tot parcursul rezidenței, cei 8 participanți vor beneficia de întâlniri constante cu Petro Ionescu, pentru consultanță în dezvoltarea conceptului de spectacol și a structurii dramaturgice.

Programul se extinde în lunile iulie-august, iar pe lângă perioada de producție, include și o perioadă de ateliere de formare profesională, de câte două zile fiecare, susținute de Oana Mardare, Doru Taloș, Alexa Băcanu și Raul Coldea, care urmăresc predarea unor noțiuni teoretice introductive despre managementul companiilor și al spațiilor independente, construcția și managementul de proiect, metode de lucru în creație colectivă.

ℹ️ Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim 3 ani după absolvire, din cadrul facultăților de profil din țară. Proiectul „Fresh Start” permite depunerea unei aplicații colective, în diferite formule, (ex: regizor-dramaturg sau regizor-coregraf) în cazul în care există un concept comun, acest lucru se va menționa în formularul de înscriere.

Rezidențele vor fi remunerate, iar cazarea participanților din afara orașului Cluj-Napoca va fi asigurată de organizatori.

𝗣𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝘃𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲, 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝘁𝗮𝘁̦𝗶 𝗳𝗼𝗿𝗺𝘂𝗹𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗮̆𝗿𝗰𝗮 𝗱𝗲 𝗮𝗶𝗰𝗶.
𝗔𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗲 𝘀𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝘁𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁𝗲 𝗽𝗲 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗮 𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁.𝗿𝗲𝘇𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟮𝟬 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟯:𝟱𝟵.

În urma înscrierilor, mentorii, împreună cu coordonatorii de proiect, vor selecta un proiect regizoral, în funcție de care se va alege o echipă mixtă formată dintr-un regizor, un dramaturg, un scenograf, un coregraf, actori și/sau dansatori și muzicieni, pe baza aplicațiilor, cu posibilitatea de a stabili și un interviu (în persoană sau online, după caz) în perioada 21 aprilie-10 mai.

𝗖𝗮𝗹𝗲𝗻𝗱𝗮𝗿

→ 20 aprilie — Data limită pentru înscrieri
→ 21 aprilie – 10 mai — Selectarea participanților
→ 11 mai — Anunțarea participanților
→ 1 iulie – 15 iulie — Prima etapă a rezidenței, asistată de mentori: ateliere practice cu Sinkó Ferenc și Petro Ionescu
→ 16 iulie – 31 august— Susținerea atelierelor de formare profesională, repetiții, întâlniri de lucru cu Petro Ionescu și vizionări
septembrie-octombrie— Prezentarea publică a rezultatului la Cluj și București
Parteneri: Centrul de Teatru Educațional Replika, Facultatea de Teatru și Film Cluj Napoca, Universitatea de Arte Târgu-Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie București, Universitatea de Arte George Enescu din Iași

Afiș: Mihai Păcurar

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii

Start:
April 14, 2023 @ 12:00 am
End:
April 20, 2023 @ 11:30 pm
Categorii:
,
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/2syVEF8BJ

Locație

REACTOR
Strada Petöfi Sándor 4
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map
Phone
0747 197 501
View Locație Website

Organizator

REACTOR de creație și experiment
Phone
0747 197 501
Email
spatiureactor@gmail.com

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!