We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Evenimente caritabile la care poți participa luna aceasta

Home $ Articole $ Evenimente caritabile la care poți participa luna aceasta

by | Dec 13, 2017 | Articole

Da, e o lună a cadourilor, însă pe lângă asta, e momentul acela din an când tragem linie și vedem cât de mândri suntem de noi. Am fost destul de buni cu cei din jur și cu noi înșine în anul ce a trecut sau Moș Crăciun ne va ocoli ca și când n-am fi existat? Eu sunt pe principiul că ”porcul nu se-ngrașă” în ajun, dar cum în decembrie cam totul se învârte în jurul acestui animal domestic și achiziționarea de kilograme pe care nu ni le-am dorit, poate că puteți încă bifa câteva fapte bune și să ieșiți mai bine și mai buni din 2017. Mai jos găsiți o listă cu câteva evenimente care au și scop caritabil, poate vă tentează să ajutați.

Începem cu Cupa Caritabilă de iarnă de la Snooker Club, eveniment ajuns deja la cea de-a 5-a ediție și care va avea loc weekendul acesta (16-17 decembrie) la clubul de pe Calea Baciului 1-3. Pasionații de acest sport sau… joc, spuneți-i cum vreți voi, se pot înscrie achitând o taxă de 50 de lei, iar toți banii din înscrieri alături de tot ce se va mai aduna în cutia de donații vor merge către Casa de tip familial ”Maica Domnului” din Cluj-Napoca. La turneu vor participa 16 jucători din oraş şi din ţară, se va juca în sistem “cel mai bun din 3”, iar din semifinale “cel mai bun din 5”. Distracția începe la ora 10 dimineaţa, iar dacă încă priviți acest joc de la distanță și nu v-ați făcut curaj să luați tacul în mână, trebuie să știți că evenimentul e deschis spectatorilor și veți avea la dispoziție un lounge și un bar cu băuturi calde și reci. Nouă ne-a plăcut la snooker când am fost, nu-i exclus să ne vedem acolo. Înscrierile se termină mâine, aflați mai multe aici.

O zi perfectă pentru antrenament! Deschidem la 12, închidem la miezul nopții. Vă așteptăm! #clujlife #snookerclub

A post shared by Snooker Club Cluj (@snookerclubcluj) on

Cei de la Rotaract știu bine cum stă treaba și ce au în comun curățenia de iarnă cu venirea Moșului, așa că și-au propus să transforme asta într-un eveniment cu scop caritabil la care suntem invitați cu toții. Tot ce trebuie să faceți e să aduceți articolele de îmbrăcăminte pe care le-ați pus în săculețul marcat cu “de dat”, pentru că ei organizează un garage sale: CATRAFU-SALE. Dacă n-aveți nimic de dat, fie… puteți merge la cumpărat! Taxa de intrare, adică ”de expozant” este e 40 lei, iar banii vor merge spre renovarea etajului II a secției de Pediatrie III de la Spitalul Județean Cluj-Napoca. Momentan s-au ocupat toate locurile, dar stați cu ochii pe ei, nici nu știți când se decide cineva că ”poate slăbește” și se eliberează unul. Evenimentul va avea loc în data de 17 decembrie, de la ora 12:00 până seara la 20:00, pe Avram Iancu, nr. 20, în curte lângă Daisler Print House.

Și pentru că Muzica și faptele bune merg de minune împreună, Colectiva Gazette v-a pregătit un eveniment în data de 15 decembrie, prin care își doresc să susțină Asociația Freelifesm, ce luptă împotriva abuzurilor, maltratării, abandonurilor și înmulțirii necontrolate a animalelor. Ei sugerează o donație de 10 lei pentru fiecare participant la eveniment, și veți avea și posibilitatea să achiziționați diverse obiecte făcute de artiștii care s-au alăturat acestei cauze nobile, așa că puteți pleca acasă și cu cadouri pentru cei dragi. Practic, sunteți invitați la o seară cu muzică și artiști artizanali, la finalul căreia veți fi nu doar mai relaxați, ci și mai fericiți știind că ați contribuit la bunăstarea unor animăluțe fără stăpân.

?autumn days at #Turzii18 ?☕️ #ColectivaGazette #RecordStore

A post shared by Colectiva Gazette (@colectiva_gazette) on

Poate că știați, poate că nu, dar și dacă mergeți la Târgul de Crăciun și vă cumpărați niște castane faceți o faptă bună. Pe lângă faptul că această alegere va face un puișor de găină să zâmbească, fiecare cumpărătură pe care o faceți în cadrul Târgului înseamna 1 leu donat pentru familia Lorincz: 12 oameni din 4 generații diferite, nevoiți să locuiască într-o încăpere de 20 de metri pătrați și să se întrețină dintr-un venit prea mic. Toate fondurie strânse vor fi folosite, în primul rând, pentru a asigura o soluție de urgență, care să protejeze familia de pericolele imediate puse de venirea iernii, iar ulterior Asociația Acasă va căuta soluții permanente de locuire decentă. Vedeți detalii despre cauză aici și nu uitați că aveți destule motive să mergeți în Piață iarna aceasta.

Nici studenții din Cluj nu au rămas indiferenți luna aceasta, s-au mobilizat și au pus la cale diverse evenimente și activități cu scop caritabil. Cei de la FSPAC organizează, începând de ieri până în 14 decembrie, Atelierul de Crăciun – pentru a contribui la realizarea Bibliotecii Magice pe care comunitatea online ”Ce le citim copiilor” o va dărui copiilor beneficiari direcți ai proiectului MagicHome. Nici Organizația Studenților pentru Turismul Românesc nu lipsește de pe listă, ei organizând și anul acesta (chiar azi, în Aula FSEGA, ora 18.00) spectacolul tradițional de Crăciun ”Care-i fruntea?”, unde veți vedea reprezentate prin scenete, dansuri și altele, trei zone etnografice ale țării noastre. Organizația Studenților Universității Tehnice au făcut ce știu mai bine și au organizat un Party caritabil în Phi 18, să nu le uităm eforturile.

Bineînțeles, nu uitați de ShoeBox, pentru care încă mai puteți dona cutii cu cadouri pentru copii până în 15 decembrie și vă puteți implica în diverse moduri, și de Nepoți de Crăciun, pentru care puteți face donații sau să vă alăturați acestui proiect în viitor.

Voi cum sunteți mai buni la final de an?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!