We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Interviu cu Marius Constantin despre Lemon POS, soluția pentru comercianții specializați pe evenimente și festivaluri (II)

Home $ Articole $ Interviu cu Marius Constantin despre Lemon POS, soluția pentru comercianții specializați pe evenimente și festivaluri (II)

Astăzi continuăm discuția deschisă aici cu Marius Constantin despre soluția Lemon Pos. Dacă în prima parte ne-am concentrat atenția asupra avantajelor acestui instrument, astăzi vrem să vorbim și despre provocările viitoare, dar și impresiile unor organizatori care au lucrat cu acest software.

Având în vedere schimbările care se anunță în ceea ce privește casele de marcat, am vrut să știm cum se vor adapta ei, dar mai ales dacă îi încurcă cu ceva noile reguli. În momentul de față ei au posibilitatea de a se conecta doar pe 4 modele de case de marcat, după cum specificasem și în articolul anterior, căci atâtea există cu Bluetooth. Nu știu încă ce le rezervă viitorul, însă una dintre ipoteze ar fi că vor face trecerea de la conexiunea Bluetooth la cea pe Wi-fi, o altă variantă fiind destul de puțin probabilă pentru că nu vor să încurce tot procesul cu introducerea cablurilor, firelor și altele care să împiedice oamenii să-și facă treaba rapid.

Noi suntem deja în discuții cu doi producători de case de marcat, unul național și unul internațional, pentru un ansamblu care să înglobeze un echipament fiscal cu o tabletă, ei să autorizeze partea care îi vizează, iar noi să venim practic către organizatori și business-uri cu tabletă, cu casă de marcat cu totul. E o situație care s-au putea să fie interesantă pentru vendori, chiar dacă va fi mai scumpă. Va fi un echipament all in one, pus pe masă, într-o singură priză, conexiunea nu mai contează dacă va fi prin Bluetooth sau Wi-fi pentru că va fi integrată, deci o chestiune foarte bună per total.

Rămâne problema legislației, pentru că e posibil să nu fie permisă varianta cu tabletă și casă de marcat fără un driver ”bătut în cuie”. În orice caz, furnizori care au deja aplicații în afară pe direcția aceasta de fiscalizare au deja soluții, trebuie doar văzut dacă pot fi adaptate pe România. După cum vedeți, cei de la Lemon Pos nu așteaptă să fie luați pe nepregătite, ci au deja idei despre cum pot întâmpina eventualele schimbări.

O altă problemă pe care v-ați putea-o ridica privind acest software ar fi chestiunile legate de spargeri, hackeri, orice alte temeri de genul mai aveți. E puțin probabil să intervină ceva de tipul acesta, mai ales printr-o conexiune Bluetooth. În plus, având în vedere că tot ce ar putea face ar fi bonuri fiscale, nu știm cât de interesant i s-ar părea și poate-l reținem de la lucruri mai importante.

Într-adevăr, ca orice aplicație, serverul poate fi spart și datele pot fi furate, pentru că sistemul funcționează în baza unui user și a unei parole. Sunt informații valoroase acolo, dacă stăm să ne gândim, mai ales pentru concurență, dar nu cred că într-un festival ai timp să urmărești treaba asta. Din cifrele pe care le-am văzut eu, mulți au treabă serioasă de făcut și se concentrează pe ea, nu pe uitatul în stânga și în dreapta.

În ceea ce privește clienții permanenți, care au mici business-uri în Cluj, printre aceștia se numără nume precum Piadina, 7 Wonders, Ciao Raggazzi. Pentru locațiile stabile, constante, au două mari beneficii, special gândite pentru afaceri nu neapărat mai mici, dar care comercializează până în 30-40 de produse, cum ar fi covrigării, shawormerii, cofetării etc. Dar aceștia nu sunt singurii care pot beneficia de Lemon Pos, instrumentul fiind potrivit pentru orice trebuie să elibereze bon fiscal și nu are o listă interminabilă de servicii și produse oferite.

Primul avantaj este existența unui stativ pentru tabletă, care are un aspect simplu, arată bine, e din aluminiu, tableta e fix prinsă, e foarte confortabil de folosit întreg sistemul când ai așa ceva. Și tocmai asta e și ideea, că într-o locație micuță nu ai loc să pui un calculator cu touch screen, ca să te încurce și mai mult. E mult mai simplu când ai doar sertarul cu bani și tableta, și în plus, nu ai nevoie nici de investiție pentru server, pentru că ne ocupăm noi și de partea aceasta.

Dacă aveți un business sezonier și nu știți cum anume ați putea apela la această soluție gândindu-vă că ar putea fi una permanentă, puteți sta liniștiți pentru că nu e. Au abonamente pentru festivalieri de o zi, iar pentru ceilalți există abonamente lunare, al căror perioadă poate fi discutată, de la câteva luni, la un an. Noi deja v-am spus că am bătut la ușa unor oameni care au fost convinși de Lemon POS, ca să vedeți și punctul lor de vedere, iar primii care ne-au ”deschis” au fost cei de la Moldovan.

În ultimii trei ani am început să participăm la tot mai multe festivaluri și târguri și, odată cu fluxul mare de clienți la standurile noastre, a apărut nevoia ca angajații noștri să aibă o viteză de lucru mai mare, să putem procesa mai repede comenzile și să aflăm în timp real ce se întâmplă la stand. Cum furnizorul nostru de servicii software de retail nu avea la acel moment dezvoltată o variantă mobilă pentru gestionarea evenimentelor la care participam, am apelat la compania Donau, care ne-a pus la dispoziție soluția software Lemon POS. Am folosit-o prima oară la ediția din 2016 a Jazz in the Park și s-a dovedit o alegere inspirată. Faptul că avem un istoric detaliat al vânzărilor pe perioada evenimentului ne este de cel mai mare ajutor, acest lucru permițându-ne să ne reaprovizionăm în timp util.

– Cristian Cazan, director Achiziții, Moldovan Carmangeria Sânnicoara.

Mai apoi am dat și de Cătălin Lungu de la Home Garden Food Truck by Food Squad, care ne-a făcut și el câteva confesiuni.

În activitatea noastră am lucrat în trecut doar pe casa de marcat (fără soft specializat) și ne-am dat seama ca este un time consumer cu o rată destul de ridicată a erorii umane, într-un domeniu în care fluctuația de personal este foarte ridicată. Așa că am ales să lucrăm cu un soft de vânzare din mai multe motive: limitarea pe cât posibil sau chiar eliminarea erorii umane din procesul de vânzare/încasare; rapiditate în preluarea comenzilor; posibilitatea de a urmări procesul de vânzare în timp real; rapoartele de vânzări pe intervale orare/zile/produs ne ajută să înțelegem mai bine ce se întâmplă în activitatea noastră; urmărirea stocurilor. Am ales să lucrăm cu Lemon Pos în decembrie 2016, cu ocazia Street Food Festival – Christmas Goodies, de pe strada Potaissa. Softul este atât de intuitiv, încât nu a fost nevoie de un training. Cred că mi-a luat 5 minute să descopăr singur tot ce știe aplicația.

Noi credem că nu ar mai trebui să fi rămas loc de dubii și v-am convins de utilitatea soluției Lemon POS. For further info, write us in the comment section!

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!