Am anunțat și cea de-a patra ediție ClujLife Community Conference, care va avea loc în data de 3 februarie, și sincer, noi abia o așteptăm! Anul acesta discuțiile vor fi împărțite în trei teme mari, după cum ați observat și pe program: Local Heroes Showcase, Festivals și (Re)activare.
CCC 2018, pe scurt: 1 zi / >20 speakeri / 2 paneluri
Biletele sunt în număr limitat. După epuizarea primului set de bilete (early bird) prețul biletului va fi de 70 RON. Acestea pot fi cumpărate online pe biletmaster.ro
Ne place să credem că în ultimii ani am devenit mai mult decât un simplu site de evenimente. Pe lângă faptul că suntem în permanență la curent cu ce se întâmplă în oraș, am devenit parte activă a vieții Clujului, suntem prezenți mai peste tot, mereu aplecând urechea la ce mai e nou, ce mai zice și face lumea. Acum 4 ani, când am decis să organizăm pentru prima dată ClujLife Community Conference, am făcut-o pentru că am simțit că am descoperit business-uri, idei și persoane de care am vrea să afle toată lumea. Sau cât mai mulți oameni posibil. Din acest motiv, ediția de anul acesta va fi deschisă de ”eroii locali”, după cum i-am numit noi, oameni ai Clujului (fie că s-au născut aici sau au poposit la un moment dat în timpul vieții lor) care au făcut și fac în continuare lucruri #cool și care contribuie la dezvoltarea orașului. Pentru această primă parte a conferinței am dori să renunțăm la prezentările clasice și totul să decurgă sub forma unui interviu live cu fiecare în parte, să punem cât mai multe întrebări pentru a afla poveștile business-urilor lor.
Vasile Lupșac, cel care vă întâmpină în fiecare zi când alegeți să vă beți cafeaua la Let’s Coffee, este primul speaker care va lua cuvântul în cadrul ediției de anul acesta. A descoperit cafeaua de specialitate în urmă cu mai bine de 2 ani, din dorința evidentă de a aduce un produs superior pe piață și a decis, împreună cu Oana, jumătatea lui, să deschidă un coffee-shop – unic în Cluj, care se diferențiază foarte bine de cele existente, poziționat în mintea consumatorilor ca ceva ”altfel”. Vrem să aflăm cum a ajuns Vasi la tot conceptul Let`s Coffee, ce face el diferit de ceilalți, de ce are anumite reguli și standarde la care nu renunță nici în ruptul capului, cât de importantă e asocierea unui brand direct cu persoana din spate, dat fiind faptul că pe el îl găsim zilnic acolo. Pe de altă parte, nu putem să nu abordăm și partea mai „tehnică” a business-ului: investiția necesară în echipament, accentul deosebit pe care l-a pus pe acest aspect și de ce, precum și motivele pentru care încearcă să își caute cafea în Europa și nu se rezumă la un distribuitor local. Stăm cu el în fiecare zi la cafea, i-am luat și un interviu la un moment dat, și tot curioși suntem să-l auzim vorbind.
Alexandra Pașcalău-Popa, la 29 de ani, conduce împreună cu soțul ei, Ciprian, un business care a pornit cu pizza la felie, a evoluat la home-delivery, iar astăzi e Grande despre care știm cu toții. A terminat Facultatea de Drept, a intrat în Baroul Cluj și, deși a rămas în continuare avocat, o dată ce Grande a devenit tot mai… ”grande”, mai exact prin 2014, avocatura a trecut în plan secund și s-a dedicat complet afacerii. Au debutat în februarie 2011, chiar de Ziua Internațională a Pizzei, cu 3 angajați, iar în 2012 au început să livreze la domiciliu fiindcă exista o cerere tot mai mare din partea clienților, moment în care echipa era formată din 5 persoane. Doi ani mai târziu aveau 15 angajați, iar în prezent au peste 80. Atât ea, cât și Ciprian, au făcut tot ce e nevoie pentru ca lucrurile să funcționeze cât mai bine, de la ajutatul la bucătărie, call-center, până la schimbarea interfeței site-ului, fotografii, descrieri. Cu siguranță are să ne povestească lucruri interesante, având în vedere că sunt printre puținii din Cluj care pot onora comenzi pentru zeci sau chiar o sută de persoane odată.
Nicu, cunoscut de entuziaști ai mâncării și ca Chef Nicolae Crăciun, nici nu mai are nevoie de vreo prezentare. Toți iubim Cimbru, nu? A pornit un business acum mai bine de un an pentru că, ne-a spus el într-un interviu, toţi bucătarii îşi doresc la un moment dat să aibă propriul restaurant, măcar un take-away sau un delivery, tocmai pentru a dovedi 100% de ceea ce sunt capabili. Nu a visat de mic copil să ajungă în bucătărie, însă a fost dragoste la prima farfurie pregătită. Cu Nicu vom vorbi despre cum a decurs ultimul său an, cum a plecat de la Adi SteakHouse și a colindat toată țara cu un food truck colorat, iar acum se pregătește să deschidă un restaurant mic, de aproximativ 20 de locuri, care va urma aceeași linie pe care a fost conceput Cimbru și va purta același nume. Street food, food trucks, experiența la festivaluri, efort, investiții necesare, furnizori și provocări ce pot apărea constant – le discutăm pe toate la conferință.
Alan și Yoan sunt cei doi tineri francezi care au pus pe picioare Boozy Delivery – serviciul de livrare băuturi în circa 30 de minute. Au știut doar că vor o experiență nouă în străinătate, așa că dintr-un short-list pe care se găsea România, Republica Cehă și Irlanda, au ales să poposească în țara noastră. Încă de când au ajuns, s-au pus pe treabă, pentru că au știut că vor neapărat să vină cu ceva nou pe piață. Nu s-au gândit de la început la Boozy, dar în momentul în care le-a intrat ideea în cap, au știut că nu mai pot da înapoi. La #CCC ne povestesc despre business-ul lor, cum au venit din Franța și l-au pornit aici, cum a decurs întreg procesul de înființare, cum vor să-l dezvolte și care le sunt planurile de viitor. Dacă v-am făcut curioși, mai puteți afla câte ceva despre ei în articolul de aici, iar mai apoi la conferință.
Secțiunea ”Local Heroes Showcase” se va încheia cu Florin Laza și Ioana Artene. Florin este manager Klausen Burger și ne va povesti mai multe despre istoricul localului, cum a început totul, de unde a apărut ideea unei berării, cum au ales locația, dar și despre procesul de rebranding prin care tocmai au trecut, care au fost resursele necesare și cât de ușor / anevoios a decurs totul. De asemenea, nu are de gând să predea microfonul până nu divulgă și câte puțin din planurile lor de viitor. Alături de el va fi Ioana, inginer alimentar, specializată pe industria berii și care ne va putea spune mai multe despre noile sortimente apărute, dar și cele 3 tipuri de bere al căror lansare ne-au spus în interviul de aici că o au plănuită pentru anul 2018.
Imediat după finalizarea prezentărilor și discuțiilor din prima parte a evenimentului vom avea parte de o degustare de bere și un lunch break oferit de Klausen Burger.
Încă o dată vă reamintim că biletele sunt în număr limitat și pot fi cumpărate online de pe biletmaster.ro
Stați pe aproape, continuăm curând cu secțiunea următoare de speakeri, care ne vorbesc despre festivaluri, festivalieri și alte cele.
UPDATE: Aici găsiți continuarea – despre secțiunea de festivaluri.