We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Poze: Placebo @ Bucuresti

Home $ Articole $ Poze: Placebo @ Bucuresti

by | Aug 7, 2012 | Articole

Concert: Placebo

In deschidere: Grimus

Scuza de a ne prelungi cu măcar o zi weekendul se datorează britanicilor de la Placebo, care conform concertelor precedente susținute în București, și-au făcut, pare-se, un obicei din a ne vizita o dată la trei ani, vara. Fără a face vreo aluzie la cifra magică „trei”, după concertele susținute aici în anii 2006 și 2009, lumea nu a ezitat să vină in număr mare și la cel de-al treilea concert Placebo.

Înainte de toate, în deschidere au urcat pe scenă clujenii de la Grimus, cărora le-a revenit datoria de a agita și pregăti spiritele pentru cocnertul britanicilor. Fiind familiari cu concertele peste granițe, cu atât mai mult în UK, băieții de la Grimus s-au dovedit a fi, fără doar și poate, cea mai bună alegere pentru a deschide un asemenea eveniment. Seara a început cu multă bucurie și emoție, ce s-a lăsat observată atât din partea fanilor ambelor formații, cât și din partea celor de la Grimus, recunoscători pentru prilejul care le-a fost oferit. Evenimentul propriu-zis a început undeva în jurul orei 20:30, urmând ca timp de o oră și jumătate să trecem prin ceea ce la acest moment s-ar putea numi discografia Grimus. Bucuria de a reasculta piese mai vechi si setea de-a le auzi pe cele noi au adus publicul, zic eu, în exact în punctul potrivit pentru ceea ce urma să se întâmple.

Așa se face că, undeva în jurul orei 22:00 și-au făcut apariția pe scenă și cei de la Placebo, care aflați în fața atâtor oameni, n-au pierdut prea mult timp până când au dat startul primelor acorduri ale piesei “Kitty Litter”. Așa cum era de aștepat, reacțiile publicului n-au întârziat să aparară și s-au păstrat constante pe parcursului desfășurării întregului concert. De menționat ar fi și faptul că formula de pe scenă a fost de șase artiști și nu trei cum se obisnuia până de ceva vreme. Obținând un rezultat mai complex, formulei i s-au alăturat trei instrumentiști pentru vioară, chitară și clape. Playlistul a fost cuprins în mare parte din hit-uri de pe primele albume Placebo, hit-uri care în ciuda anilor reușesc încă să bucure și să exalteze publicul. În plus, în playlist și-au găsit locul și piese de pe ultimul matergial discografic Placebo, Battle for the Sun, lansat în anul 2009. Momentul biss-ului a sosit destul de devreme, la aproxiativ o oră de la începerea concertului. Cu toate acestea, momentul în sine nu a lăsat loc de dezamăgiri din moment ce-a conținut patru piese, desfășurate pe mai bine de jumătate de oră. Personal, coverul după Kate Bush a piesei Running up that Hill a fost surpriza cea mai plăcută a serii.

Playlist:
Kitty Litter
Battle for the Sun
Every You Every Me
Speak In Tongues
Black-Eyed
Special Needs
For What It’s Worth
I Know
Slave to the Wage
Bright Lights
Meds
Teenage Angst
Song to Say Goodbye
The Bitter End

Bis:
Running Up That Hill (Kate Bush cover)
Post Blue
B3
Infra-red

Ioana Tăut

Galerie foto:
Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Concertul a fost sustinut de Redd’s, berea preferată a femeilor care vor să încerce mereu ceva nou.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!