We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Poze: Tides from Nebula @ Gambrinus Pub

Home $ Articole $ Poze: Tides from Nebula @ Gambrinus Pub

by | Oct 31, 2012 | Articole

Pe langa gradele cu minus, seara de 30 octombrie a adus multe surprize publicului devorator de post-rock din Cluj. Concertul Tides from Nebula si Valerinne a fost intens promovat si asteptat de o mare parte din noi, unii deja familiarizati cu dulcele stil clasic, altii, mai curajosi, curiosi de trupa din Bucuresti, aflata inca sub semnul experimentalului. Ei bine, am fost, am ascultat, am vazut, dar energia este greu de transpus in cuvinte.

Pentru cei ce nu stiu, Valerinne este o trupa din Bucuresti, alcatuita din 3 membri – Alexandru, Liviu si Mircea, un trio energic si tanar, trupa fiind infiintata abia la sfarsitul anului 2011. Inarmati cu un sunet mai greoi, metalic, acestia au poposit in Gambrinus Pub pentru prima data, oferind publicului un set audio-vizual complet. Acestia au deschis seara la ora 23, si timp de o ora, au lasat toata frumusetea albumului Kunstformen der Natur sa isi faca de cap, alaturi de ascultatorii extaziati. Lumea s-a adunat cu mic, cu mare, a preluat ritmul celor 3 cu usurinta, ochii s-au delectat cu vizualele atmosferice, in timp ce muzica lovea acolo unde trebuie: minte, trup si articulatii. Valerinne au fost o surpriza placuta, fiind o trupa ce a razbatut prin anonimitatea identitatilor muzicale romanesti; este o trupa ce are multe de zis, a pornit cu dreptul si are parte de un artwork impecabil. Cei ce au fost acolo, s-au convins. Personal, pe mine m-a convins…Medusa.

Tides From Nebula ne-au vizitat anul trecut in Euforia Music Hall, fiind un cvartet apreciat si recunoscut ca unul dintre pilonii genului de prin imprejurimi (or fi ei din Polonia, dar traseele muzicale se incurca mai des decat ati crede). Profesonisti, degajati si cu capul pe umeri, au urcat pe scena la miezul noptii, in ropote de aplauze. Asa cum era de asteptat, publicul a fost mult mai familiarizat cu piesele si ritmul lor, oarecum mai saltaret si mai putin sumbru decat al celor din Valerinne. Cei patru au comunicat excelent cu publicul ce s-a sucit si rasucit la unison, Tides From Nebula aratand clujenilor ca detin reteta unei performante complete, fapt demonstrat si de feedbackul de-a dreptul electric al celor prezenti. Deliciul serii a fost piesa “Hollow Lights”, o piesa relativ noua, ce am vazut-o postata si repostata de participanti. Concertul s-a incheiat undeva dupa ora 1, marcand sfarsitul unei seri epuizante la inceput de saptamana, un concert cu doua trupe ce pot zice cu mandrie: daca e nou, nu inseamna ca trebuie ignorat!

Felicitari organizatorilor, The Shelter Agency, Gambrinus Pub si celor prezenti! Data viitoare, sper ca sonoritatile frumoase sa va scoata din casa in numar cat mai mare.

Corina Stef

Galerie foto:
Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!