We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Pregătiri intense pentru Winners Open WTA 250

Home $ Știri Cluj $ Pregătiri intense pentru Winners Open WTA 250

by | Jul 26, 2021 | Știri Cluj

Pregătirile pentru organizarea Winners Open (WO), singurul turneu de tenis WTA din România, sunt în plină desfășurare. Reintrarea în circuitul tenisului profesionist presupune o adevărată desfășurare de forțe, iar costurile totale se ridică la peste 1 milion de euro. Complexul sportiv Winners Sports Club din Cluj unde va avea loc competiția este transformat complet zilele acestea.

5 tiruri cu echipamente logistice au sosit în weekend pentru organizarea turneului de tenis. Pe terenul principal este ridicată de la zero o tribună cu o capacitate de 1.200 de locuri, iar pe terenul 2 va fi instalată o tribună de 300 de locuri. Terenurile de tenis au fost redimensionate și au fost aduse 30 de tone de zgură proaspătă. 6.000 de mingi de tenis vor fi folosite în timpul meciurilor și antrenamentelor.

5.000 mp de bannere au fost montate pentru semnalizarea și separarea zonelor din cadrul turneului. Pentru a asigura circuitele separate necesare au fost aduse 20 de containere, 5 generatoare de mare putere și instalate 1.100 mp de podele și 5,5 km de cabluri de curent și internet.

Peste 600 de persoane sunt implicate în organizarea primului turneu WTA din Cluj, incluzând specialiști WTA, organizatori, voluntari, copii de mingi, arbitri și court attendance. 2 hoteluri au fost rezervate pentru primirea jucătoarelor și a personalului care va veni din străinătate sau din alte orașe din țară. Se vor face peste 1.000 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar staff-ul și jucătoarele vor fi testate o dată la două zile. Zona de desfășurare a turneului va fi dezinfectată, iar WTA va trimite în zonă un specialist care se va ocupa de partea de măsuri anti-Covid, alături de un specialist din România.

Au fost amenajate 2 terenuri pentru antrenamente și 3 terenuri de joc. Meciurile vor începe în fiecare zi la ora 11.00, în afară de ultimele trei zile de competiție, când se vor juca meciurile din sferturi, semifinale și finale. Vineri, 6 august, meciurile vor începe la ora 12.00, iar sâmbătă, 7 august, la ora 15.00. Duminică, 8 august, va avea loc finala la simplu, de la ora 17.00.

 

Porsche este mașina oficială Winners Open, iar mobilitatea în cadrul turneului va fi asigurată de 16 mașini electrice Taycan.

În total, 32 de jucătoare se vor întrece la simplu și 16 echipe la dublu. Vor avea loc 2 zile de calificări, iar premiile puse în joc se ridică la 235,238 de dolari. O echipă formată din 50 de specialiști WTA media veniți din toate colțurile lumii se va ocupa de statistică, producție tv și difuzarea meciurilor în 150 de țări. În România, meciurile de pe terenul principal vor fi transmise pe Digi Sport 2, iar cele de pe terenul 2, pe Digi Sport 4.

Turneul va avea loc cu public, iar cei care vor să asiste la meciuri trebuie să facă dovada vaccinării. Locurile sunt limitate, iar momentan mai sunt doar 50 de abonamente disponibile. Ele pot fi achiziționate de pe site-ul winnersopen.ro sau de pe entertix.ro.

Turneul de tenis Winners Open WTA250 va avea loc în 1-8 august, în Cluj-Napoca. Tabloul principal cuprinde jucătoare din top 100 mondial și, momentan, 5 jucătoare din România: Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Gabriela Ruse, cea care a primit primul wild card WO după ce a câștigat trofeul Hamburg European Open.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!