We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Regina tăcerii @ Fabrica de Pensule

Home $ Cinema $ Regina tăcerii @ Fabrica de Pensule

by | Jun 15, 2017 | Cinema

Queen of Silence/ Regina tăcerii
regia: Agnieszka Zwiefka
Germania, Polonia, 2014, 80 min
Limba vorbită: romani, poloneză | Subtitrare în limba engleză și română
Intrarea liberă!

Ceilalți copii îi spun „nebuna”, însă Denisa Gabor nu e decât o fetiță romă de zece ani, care, împreună cu părinții și cu alte familii de romi din România, s-au mutat undeva la marginea Wrocławului, în Polonia. Pentru că nu poate auzi, Denisa se confruntă zilnic cu agresiunea celorlalți copii. Părinții ei sunt complet în afara sistemului – nu au adresă fixă sau asigurare medicală – astfel încât durează ani buni până ce Denisa ajunge să fie consultată de un medic.

În ciuda dizabilității ce o împiedică să învețe să vorbească, Denisa rămâne un copil plin de viață care poate comunica cu cei din jur și care se bucură să danseze pe ritmul filmelor Bollywood de pe DVD-uri culese din gropile de gunoi – ritm pe care îl percepe în ciuda dizabilității.

Regizoarea Agnieszka Zwiefka o urmărește pe Denisa pe parcursul câtorva anotimpuri, creând momente elaborate de cinema în care încearcă să vizualizeze viața interioară a fetiței pornind de la muzica ei favorită. Rezultatul este un film strălucitor care, printr-o combinație de observație și mise-en-scène în formula de musical indian, prezintă dubla marginalitate a Denisei într-o estetică ce dovedește deopotrivă compasiune și imaginație.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!