We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Unde găsim cea mai bună cafea “to go” din Cluj?

Home $ Descoperă Clujul $ Unde găsim cea mai bună cafea “to go” din Cluj?

by | Oct 22, 2014 | Descoperă Clujul

Despre cafea am mai povestit. Am stabilit cu ajutorul Alexandrei unde găsim cele mai bune cafele din oraş, am dat şi exemple de oameni pasionaţi de acest domeniu iar acum mă întrebam:
Unde găsim cea mai bună cafea “to go” din Cluj?

În ultimii ani acest domeniu s-a dezvoltat foarte bine, au apărut tot mai multe cafenele în oraş iar standardul a fost ridicat. Avem baristas talentaţi la Cluj, cu participări şi premii la concursuri naţionale / internaţionale şi tot mai mulţi profesionişti. Astfel, a fost normal să apreciem apariţia locaţiilor axate pe cafeaua “to go”.
Trăim într-un oraş activ, toată lumea este pe grabă şi uneori nu mai avem timp de stat la poveşti, la o cafea. Cu toate astea, ne-am obişnuit cu un produs de calitate, aş zice.
Trend-ul paharelor de cafea cu nume pe ele a tot crescut, însă aş lăsa asta deoparte şi as pune accent nu doar pe calitatea cafelei ci şi pe modul de servire, preţ, comunicare barista-client, prezentare şi fidelizare.

Uneori, când vremea permite, prefer să stau pe o banca în centru cu o cafea în mână şi să iau pulsul oraşului, să observ agitaţia şi graba. În timp, am testat câteva locuri de unde îţi poţi lua o cafea bună, aşa că acestea sunt recomandările mele pentru zona centrală:

OLIVO – Coffee. You. Go
Olivo a făcut un pas important în schimbarea Blvd. Eroilor prin cafeneaua – bistro deschisă în toamna anului 2012. Ulterior a apărut şi micul spaţiu destinat exclusiv cafelei to go, chiar în faţa localului. De multe ori stai la coadă, însă merită pe deplin dacă ai poftă de o cafea bună, fie ea espresso, macchiato, latte sau chiar french press. Spre exemplu, preţul unui espresso porneşte de la 4,9 lei iar un flavoured latte ajunge la 8,5 lei. Nu este un preţ mic pentru o cafea, însă raportul calitate – preţ îl consider a fi unul corect. Cafeaua este 100% arabica iar asta îi oferă o aromă mai bogată.
Apropo, cei de la Olivo îşi importă singuri cafeaua şi dispun de prăjitoria proprie, prin care se diferenţiaza cu mult faţă de alte cafenele din oraş.

Programul începe de la 7.30am şi ţine până la 6pm, însă dacă nu ajungi în timp poţi cere cafeaua to go şi din bistro. Nu diferă cu nimic faţă de ce găseşti afară, este acelaşi mod de preparare.
La prima cafea primeşti şi un cartonaş de fidelizare. La 5 cafele cumpărate în interval de două săptămâni, primeşti una gratis.

Captain Bean – cafenea pe roţi
Bicicleta cu cafea poate fi gasită pe scările magazinului Central (Str. Regele Ferdinand) iar de la începutul anului a stârnit buzz în presă şi pe reţelele sociale. Aici şi aici găsiţi două articole ce explică mai bine povestea.
Programul “soldaţilor” veseli începe de la 7.30 dimineaţa şi ţine până la ora 5 dupamasă. Până acum mi s-a întâmplat să ajung de două ori la 5 fix şi să rămân cu pofta pusă-n cui…

Sortimentul de cafea este o combinaţie între arabica (60%) şi robusta (40%) iar Bristot este furnizorul. Cu siguranţă aţi mai întâlnit acest sortiment în cafenelele din oraş.
Preţurile încep de la 3 lei pentru un espresso cu sau fără lapte şi poate ajunge până la 7,5 lei pentru un latte de 400ml cu două shoturi de espresso şi sirop. Cardurile de fidelizare şi voucherele se practică în acest domeniu, astfel că şi la Captain Bean găsim oferta 5+1 gratis.

Captain Bean nu face doar cafea, el face clienţi fericiţi, după cum declară Laura. Într-adevăr, experienţa contează mult iar un zâmbet pus pe faţa clientului într-o dimineaţă când ochii sunt mici este o completare perfectă pe lângă o cafea bună.

SISTERS – To Go or Not To Go
În toamna anului 2011 s-a deschis cafeneaua Sisters, pe Universităţii la numarul 2. Între timp a crescut, spaţiul a fost extins iar vara aceasta mulţi dintre voi v-aţi bucurat de terasa amplasată pe trotuar. Sisters a devenit o cafenea apreciată de tot mai multă lume, iar asta cred că se datorează în special produsului principal, pregatit cum trebuie, dar şi personalului comunicativ.
Programul începe încă de la 7 dimineața iar dacă aveți poftă de o cafea, o puteți servi până seara la 12.

Distribuitorul lor este Moak iar sortimentul de cafea pregătit este un amestesc de arabica în proporţie de 90% cu robusta 10%. Preţul unui espresso porneşte de la 5 lei, indiferent dacă este servit cu sau fără lapte. Varianta de “cafea lungă” este prezentată cu titlul “americano”, tot la preţul de 5 lei. Pentru un cappuccino plăteşti 6,5 lei iar pentru un caffe latte 7 lei.  Imediat după deschiderea cafenelei a apărut şi cartonaşul de fidelizare, însă aici varianta este de 6 +1 gratis. De atunci, cartonaşul are un real succes printre clienţi.

De obicei, cât aştept prepararea cafelei mă uit peste toate flyerele, afişele şi voucherele lăsate lângă uşă. Apoi decid cât lapte să conţină cafeaua, adaug scorţişoară şi puţin zahăr brun. Ştiu, cel mai bine este să bei cafeaua fără zahăr, să-i simţi cu adevarat aroma, însă fiecare cu gusturile sale 🙂

La Trăsură – cel mai nou concept de take away
Trasura se află pe strada Matei Corvin, între Memo și Piața Muzeului. Mai exact, între Bistro Viena și Casa Tauffer. De aici vă puteți lua gogoși și diverse produse de patiserie foarte bune, însă cel mai important aspect este cafeaua to go. Am descoperit locul săptămâna trecută, seara, când eram pe graba și aveam nevoie de o cafea pentru noaptea lungă ce urma. Nu am avut așteptări, m-am bucurat inițial pentru că mi-a ieșit trăsura-n cale. Am avut parte de o surpriză placută în ceea ce priveşte cafeaua dar şi modul de promovare a noului concept, prin oferirea unor stickere și a unui cartonaș cu oferta 5+1 gratis.

Prețului unui espresso pornește de la 4 lei, atât în varianta ristretto cât și machiatto. Variantele de latte sunt toate la 7 lei, însă musai de încercat cappuccino-ul vienez cu alune de padure. Toate specialitățile au la bază cafea Pascucci, un amestesc între Arabica (80%) și Robusta (20%).

Il Caffe del Centro
Il Caffe este un brand cunoscut în Cluj, nu doar o cafenea, ci și un producător important.
Pe Universității 8 au și o cafenea de unde vă puteți lua un espresso cu lapte la prețul de 5 lei. Programul începe de la 8 dimineața și ține până la 11 seara.

Acestea ar fi cele 5 recomandări de locuri de unde îți poți lua o cafea bună “to go”. Am întrebat câteva persoane de unde obișnuiesc să-și cumpere cafea to go și în ce situații:

 

Vio spune: “Mă motivează calitatea. De obicei servesc cafeaua înăuntru iar dacă mi-a plăcut, revin pentru varianta to go. Un exemplu ar fi Sisters, unde obișnuiesc să trec mai des. Mă încântă și ideea celor de la Olivo dar Blvd. Eroilor nu este zona mea de activitate, ajung mai rar pe acolo.”

 

Pentru Constantin alegerea vine în funcție de timpul disponibil: “De obicei prefer să savurez cafeaua înăuntru, la masă. Atunci când sunt grăbit prefer varianta to go. Un exemplu ar fi Il Cafe de pe Universității, datorită poziției centrale. Imi place acolo iar oamenii sunt recunoscuți pentru cafeaua to go. Nu țin cont de preț, vreau o cafea buna și pregătită repede.”

 

Si Dan alege modalitatea de servire a cafelei în funcție de timpul disponibil: “De obicei îmi cumpăr to go când nu am timp să stau să-mi savurez cafeaua. Dacă tot am timp să-mi aleg locul, atunci aleg Sisters pentru că din punctul meu de vedere ei servesc cea mai bună cafea din Cluj.”

 

Roxana: “Îmi place Captain Bean pentru că sunt foarte draguți, tot timpul. Și în Parcul Mare am dat peste o bibicletă de unde-ți poți lua cafea to go. La Olivo iarași este super bună. Nu este vorba că mă grabesc, prefer să mă plimb și să beau o cafea bună, deși nu mă consider o băutoare înrăită, cunoscătoare.”

 

Marian: “Îmi place să-mi iau cafeaua to go de la Starbucks. În principal pentru că este mai confortabil. De obicei iau pentru un grup de persoane și contează să am un suport pentru toate paharele. Dacă mă găndesc în general la varianta to go, practic iau de unde este mai aproape, însă asocierea o fac cu brandul Starbucks. De multe ori aleg cafeaua din benzinării, pentru atunci când conduc și mai ales că nu obișnuiesc să ies pe stradă cu cafea, prefer să o savurez într-o cafenea.”


Beatrice: “Când zic cafea to go, primul gând mă duce la Starbucks. De cele mai multe ori aleg să-mi iau cafeaua cu mine, în mașină, pentru că sunt pe grabă. Se întâmplă și să mă trezesc cu gândul la o anumită cafenea și să merg special până acolo. Sisters este un alt loc pe unde mai trec. Nu sunt mare consumatoare de cofeina dar fac aceste alegeri pentru gust și modul de preparare.”

Voi de unde vă luați cafeaua to go? Lăsați recomandările voastre mai jos, prin comentarii.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!