We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Ziua Mondiala a Macaronului @ Bricks (M)eating Point

Home $ Articole $ Ziua Mondiala a Macaronului @ Bricks (M)eating Point

by | Mar 19, 2014 | Articole

Cand vorbim de macarons, nu vorbim de un simplu desert, ci de o adevarata incununare a rafinamentului francez in materie de produse de cofetarie.

Joi, 20 martie 2014, la BRICKS celebram Ziua Mondiala a Macaronului. Astfel, pregatim pentru oaspetii nostri indragitele bijuterii ale gustului: macarons.

 

Fericirea, Prietenia, Respectul, Increderea si Pretuirea vor poposi la BRICKS sub forma unor adevarate bijuterii ale gustului: MACARONS.

Dumneavoastra pentru cine ce alegeti?

Istoria Macaronului

Se spune ca celebrele prajiturele au aparut in Europa, in secolul XVIII, in manastirile venetiene. La inceput, acestea au fost preparate din migdale, zahar si albus de oua. Inainte sa se uneasca doi cu doi (2 biscuiti din bezea, 1 miez pufos), prajiturelele se prezentau individual (un singur biscuite din bezea).
In perioada Renasterii aceste mici bijuterii ale gustului au fost introduse in Franta de catre Catherina de Médicis, cu ocazia casatoriei sale cu Ducele d’Orléans, viitorul rege al Frantei.
In 1830, maestrii patiseri si cofetari din Paris au avut ideea sa uneasca prajiturelele doua cate doua si sa le umple la mijloc cu o compozitie delicioasa. Ideea aceasta minunata i-a fost atribuita in special lui Pierre Desfontaines, varul lui Louis Ernest Ladurée. Macaron-ul parizian a intrat astfel in scena si a fost popularizat cel mai mult de Casa Dulciurilor Ladurée, care este si in prezent un etalon al pregatirii celebrului desert. Din acel moment, reteta sa este neschimbata.

In fond si la urma urmei, “les macarons” sunt un desert versatil, care se prezinta intr-o varietate de culori si senzatii gustative. Se gasesc chiar si in variante sarate. Daca vanilia, fisticul, ciocolata, zmeura sau alunele sunt varietati clasice deja, cofetari precum Ladurée, Pierre Hermé si Picard au adus pe piata propriile lor forme inedite de macarons.

Macaron-ul isi datoreaza celebritatea nu doar versatilitatii sale, ci si industriei cinematografice. Filmul “Marie-Antoinette” de Sofia Coppola l-a prezentat lumii intregi ca pe un deliciu incantator, aducandu-i recunoasterea globala de la Paris la Tokyo.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!