We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

12 evenimente de neratat în iulie la Cluj

Home $ Articole $ 12 evenimente de neratat în iulie la Cluj

by | Jun 28, 2022 | Articole

Dacă încă nu aveți planuri pe luna Iulie (deși cred că-i puțin probabil, la cât de multe evenimente faine sunt în oraș), acum e momentul să vă faceți. Vara vine cu unele dintre cele mai așteptate festivaluri ale anului, dar și expoziții, spectacole de teatru, concerte, lansări, workshop-uri și multe altele. N-o să vă ținem tare mult în suspans, ca să aveți timp să vă pregătiți agenda. Vă lăsăm mai jos 12 dintre cele mai așteptate evenimente ale lunii Iulie.

Începem cu două premiere la Teatrul Național Cluj-Napoca: Teatru în vreme de război și Lacrimile amare ale Petrei Von Kant. Primul spectacol va avea loc în data de 1 Iulie, de la ora 19, la Studio Euphorion. Este un spectacol-lectură după textele Sașa, du gunoiul de Natalia Vorojbit, Să le spunem pe nume de Tetiana Kițenko și Copiii noștri de Natalia Blok. Biletele le găsiți aici. Cel de-al doilea va fi în 9 Iulie, ora 19, în Sala Mare. Acesta este un spectacol de Rainer Werner Fassbinder, în regia lui Eugen Jebeleanu. Biletele le găsiți aici.

3 years of MMNW va avea loc în 2 Iulie, de la ora 15, în curte la Căminul Subcultural (strada Fericirii, nr. 12). Astfel, toți iubitorii de muzică se întâlnesc pentru a celebra această școală alternativă de producție muzicală, care este, de altfel, un adevărat fenomen local cu impact cultural. De obicei, intrarea la evenimentele MMNW se face pe bază de donație.

Capetele de afiș ale celei de-a șasea ediție a festivalului Opera Aperta sunt: motoare, swing, flamenco și operă clasică. El se desfășoară între 29 Iunie și 3 Iulie, în Piața Unirii. Astfel, în 29 Iunie, de la ora 20.30, suntem așteptați cu un concert-călătorie, de Swing și Jazz intitulat The Golden Age. Ride the Harmony este o combinație interesantă între pasiunea pentru motoare și muzica clasică, un concert-experiență ce se va concretiza în data de 30 Iunie, ora 21. Prima zi a lunii Iulie este dedicată spectacolului La Negra Noche, începând cu ora 21. În 2 Iulie ne așteaptă un spectacolul Luxuria, semnat de Barcelona Flamenco Ballet. Festivalul se încheie în glorie, în data de 3 Iulie, cu Macbeth, una dintre cele mai de succes producții ale Operei clujene. Intararea este liberă.

Rămânem în sfera muzicii, înscă schimbăm ritmul cu cel al anilor ’80. Saragossa Band, Lian Ross, Ivana Spagna, Afric Simone, Kaoma, Mauro și Francesco Nnapoli sunt artiștii care ne vor trezi toate simțurile, la Discoteca ’80 • Cluj • 2022. Evenimentul va avea loc în 2 Iulie, de la ora 19, la BT Arena. Biletele le găsiți aici.

Și anul acesta ne dăm întâlnire în livadă, la Atelier Summer Daze 2.0. Toată muzica faină va fi concentrată într-o singură zi, 2 Iulie, începând cu ora 15. Lineup-ul este format din: Gopo, Arcsy, Vekt, Karak, Nathan, Flacon Mk1 și Absolem. Băutură, mâncare, muzică, natură și oameni faini, pe toate le găsiți aici.

Între 23 iunie – 3 Iulie are loc prima ediție a festivalului Rocada Artelor, găzduit de Muzeul de Artă. Este un eveniment despre complementaritate, care îmbină artele plastice, muzica, poezia, teatrul, arhitectura, fotografia, arta digitală, podcastingul, dansul, păpușăria, într-un singur eveniment dedicat artei.

Centru Verde revine în cel de-al treilea an, pentru a transforma străzi din centrul Clujului, readucându-le la viață. Evenimentul se va desfășura în 7 Iulie, pe strada Andrei Șaguna, unde vor fi donate flori tuturor locuitorilor, pentru a însufleți aceatsă stradă denumită „Mica Veneție a Clujului”.

Despre Electric Castle deja știți. Este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii. Va avea loc între 13-17 Iulie, la castelul Banffy din Bonțida. Un lineup spectaculos, instalații și reprezentații, peisaje uluitoare și împrejurimile istorice, fac din acest festival o experiență absolut unică. Dacă încă nu v-ați luat bilete sau abonamente, le găsiți aici.

Trio-ul italian de renume mondial vine pentru prima dată pe scena sălii BT Arena. Concertul intitulat „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE!” face parte dintr-un turneu mondial al trupei, care are loc în peste 100 de locații de pe toate continentele. Ei vor concerta în data de 18 Iulie, de la ora 19, într-un spectacol de pop-operă, acompaniți de o orchestră simfonică amplă. Vă puteți achiziționa biletele de aici.

Zaiafet pe Lună e primul festival zero waste din Cluj. Se va desfășura în perioada 22-24 Iulie 2022, în parcul istoric Teleki, din Luna de Jos, județul Cluj. Ce ne-au pregătit? Concerte acustice în aer liber, expoziții de artă în codru, ateliere și dezbateri pe teme legate de sustenabilitate, creație și motricitate. Mai multe informații găsiți pe pagina evenimentului. Noi vă lăsăm oricum link-ul pentru bilete aici.

La EC Garden va fi lansarea albumului ROIESC, by Mădălina Pavăl Live Orchestra. Evenimentul este reprogramat pentru data de 11 Iunie, de la ora 21. Sperăm să nu ne încurce vremea și de data aceasta. Din proiect fac parte 11 muzicieni care activează pe scena muzicii clasice și care vor da viață unui album, ce-și propune să readucă la viață tot ceea ce numim origini și rădăcini. Biletele le găsiți aici.

Nu în ultimul rând, sfârșitul lunii ne aduce o nouă ediție a RoCreator de vară – Târgul artizanilor, designerilor și artiștilor din Transilvania. Se va desfășura în 30 și 31 Iulie, la Palatul Urania (str. Horea, nr. 4). Aici vom putea descoperi peste 30 de creatori, care ne așteaptă cu bijuterii, îmbrăcăminte, jucării, decorațiuni și multe altele.

Sunt peste 12 evenimente mari ce vor avea loc în Cluj, pe tot parcursul lunii Iulie. Mai multe puteți descoperi răsfoind calendarul. Așadar, dacă încă nu v-ați umplut calendarul de activități, acum e momentul să o faceți. În așa diversitate, sigur găsiți câteva pe gustul vostru. Pe care le aveți în vizor?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!