We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Cum să fim sustenabili consumând produse Bio

Home $ Articole $ Cum să fim sustenabili consumând produse Bio

În prezent, pe rafturile magazinelor au început să apară din ce în ce mai multe produse Bio. Agricultura ecologică este considerată a fi o alternativă sustenabilă atunci când vine vorba despre producția de alimente. Fermele ecologice folosesc tehnici și îngrășăminte naturale pentru a controla dăunătorii, bolile și buruienile. Acest lucru reduce la minimum expunerea lucrătorilor agricoli, a consumatorilor și a mediului în general la pesticidele dăunătoare. Lipsa pesticidelor și varietatea mai largă de plante sporește Biodiversitatea. Ca rezultat, se conturează o calitate mai bună a solului și o poluare redusă din scurgerile de îngrășăminte sau pesticide. Pentru că facem în permanență demersuri înspre a fi sustenabili, a venit momentul să înțelegem cum am putea să facem asta consumând produse Bio.

Asigură-te că ai o dietă echilibrată

Alimentele cultivate organic sunt bogate în nutrienți, cum ar fi vitamina C, fier, magneziu și fosfor și au o expunere mai mică la nitrați și reziduuri de pesticide. Ca rezultat, consumând produse Bio poți să ai grijă de alimentația ta fiind, în același timp, responsabil față de mediul înconjurător. Ca un sprijin în acest sens, gama de produse Bio Organic Lidl – disponibilă în sortimentul permanent, în toate magazinele retailer-ului din țară – a crescut de la an la an. De altfel, conform Eurobarometru 2020, 92% dintre cetățenii Uniunii Europene consideră că asigurarea unui lanț de aprovizionare cu produse alimentare sigur și stabil ar trebui să constituie o prioritate atât pentru autorități, cât și pentru mediul privat. Considerăm că asta e tocmai nevoia căreia gama Bio Organic de la Lidl îi răspunde. Printre produsele noastre favorite din această gamă se numără: sosul pentru paste Bio, oferta de Müsli Bio – în special amestecul delicios de fulgi de cereale și fructe uscate, biscuiții ecologici cu ovăz & ciocolată și rondelele de orez Bio cu ciocolată.

Ai grijă de alimentația familiei tale

Un alt beneficiu de care te bucuri automat în momentul în care decizi să gătești cu produse Bio este acela de a introduce în familia ta o dietă echilibrată. Serialul Chef de BIO – care vine ca o continuare a celor două sezoane ale serialului BIO cu Tine marca Lidl, filmat direct din bucătăria familiei lui Chef Florin Dumitrescu, demonstrează asta. Aici, alimentația echilibrată și atitudinea pozitivă ne arată de ce cheful de Bio este rețeta perfectă pentru o viață trăită în armonie. Producția video reușește să livreze acest mesaj cu atât mai mult cu cât este susținută de o serie de rețete semnate de Chef Florin Dumitrescu însăși, printre care se numără: sandwich cu broccoli, crenvurști și ou poșat Bio, tagliatelle de zucchini Bio, tortilla Wrap cu Kebab, legume tempura Bio și brânză la grătar, cozonac Baigli Bio și chec cu lămâie Bio. Restul rețetelor așteaptă să fie explorate și, în funcție de preferințe, testate de tine aici.

Responsabilitate față de conservarea resurselor naturale

Dacă te întrebi cum poți să știi cu certitudine că un produs este cu adevărat Bio, atunci trebuie să știi că produsele organice sunt ușor de identificat atunci când știi cum arată etichetele pe care producătorii trebuie să le utilizeze. Produsele trebuie să poarte logo-ul UE pentru produsele ecologice pe ambalaj. În cazul produselor care nu sunt ambalate, comerciantul trebuie să prezinte documentele prin care se atestă că produsul este cu adevărat Bio. Organismele acreditate efectuează anual verificări și controale, unele dintre ele neanunțate, iar în cazul în care întâlnesc nereguli, producătorul pierde dreptul de a comercializa produse sub denumirea Bio. Printre neregulile pe care le urmăresc organismele acreditate se numără menținerea sau îmbunătățirea resurselor naturale ale funcționării acestora, inclusiv calitatea solului și a apei. Cât despre certificările gamei de produse BIO de la Lidl, ar fi bine să știi că:

Ce ar trebui să știi despre produsele certificate de la Lidl conform raportului lor de sustenabilitate:

  • De la sfârșitul anului 2020, Lidl România utilizează în toate produsele marcă proprie doar cacao care provine în totalitate din culturi certificate conform standardelor internaționale Fairtrade, Rainforest Alliance sau BIO;
  • Tot de la sfârșitul anului 2020, 30% din cafeaua comercializată de Lidl România este certificată conform standardelor Rainforest Alliance sau BIO (standardele impun diverse măsuri pentru protejarea apei);
  • În aceeași perioadă, pentru articolele nealimentare, s-a trecut la modelul de certificare Mass Balance al RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) în măsura în care a fost posibil din punct de vedere tehnic.

Contribuie la reducerea poluării aerului, apei, solului

Conform secțiunii de pe site-ul Lidl care ne informează cu privire la aceste produse, fructele, legumele și cerealele Bio sunt crescute în condiții naturale, iar producătorii trebuie să țină o evidență scrisă a tuturor operațiunilor efectuate zi de zi. Sunt strict interzise organismele modificate genetic și iradierile. Începând de la cultivare, pentru acestea se folosesc, pe tot parcursul procesului de producție, doar substanțe naturale, ecologice. Carnea Bio provine de la animale crescute în condiții naturale, în spații adecvate pentru o dezvoltare armonioasă. Ele sunt hrănite doar cu furaje Bio și nu li se administrează hormoni de creștere sau antibiotice. Înțelegând importanța comercializării unor produse organice, Lidl România își concentrează eforturile spre a diversifica gama de produse cu certificări din domeniul sustenabilității, dar și spre a crește proporția acestora în sortimentul permanent. Spre exemplu, în anul financiar 2020, retailer-ul a crescut numărul de articole Bio la 413 de la 333 în anul financiar precedent și a inițiat elaborarea primului standard agricol pentru protejarea și conservarea Biodiversității în producția convențională de fructe și legume.


Ca să adoptăm și noi, la un nivel micro, exemplele de bune practici oferite de Lidl România, putem să mergem mai departe de doar a cumpăra produse Bio. Putem să contribuim activ la reducerea risipei alimentare. Putem să prelungim viața obiectelor noastre preferate apelând la ateliere de reparații din Cluj. Putem chiar să facem numeroase acțiuni mici în viața de zi cu zi, pentru pași mari spre un viitor sustenabil, precum închiderea robinetul de la chiuvetă în timp ce ne spălăm pe dinți. Sau putem să aplicăm o serie de tips & tricks pentru a combate risipa de haine. Indiferent de bunele practici cu care alegem să începem să facem pași înspre un viitor sustenabil, e bine de știut că acestea sunt atât de la îndemână încât poți începe să le pui în aplicare chiar de astăzi.

Tu ai testat produsele BIO de la Lidl până acum?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!