We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

3 localuri recent deschise în Cluj: Marty Muzeului, The Brothers și Klausen Pubhouse

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj: Marty Muzeului, The Brothers și Klausen Pubhouse

by | Apr 5, 2019 | Articole, Localuri noi

Numai bine s-a nimerit lista aceasta de localuri noi cu venirea weekendului și timp pentru explorat. Avem nume interesante și de data aceasta și potrivite pentru orice tip de întâlniri ați putea avea programate pentru următoarele două zile – un drink cu prietenii la o terasă, o masă copioasă cu familia sau #notyourusualdate, adică o porție de cartofi prăjiți cu your beloved one în bătaia vântului, pe o bancă de pe Eroilor. Nu vă mai țin de vorbă și încep prezentările, știu că sunteți curioși.

Marty Restaurants vă așteaptă acum într-o nouă locație, în Piața Muzeului. I-au spus ”Marty Muzeului”, și veți vedea că nu are legătură doar cu amplasarea. Poate că puțini dintre voi se așteptau ca lanțul de restaurante să mai adauge un spațiu pe harta Clujului după ce au inaugurat unul în capitală, însă ei au revenit și cu cea de-a 8-a unitate. Și cu siguranță va deveni preferata multora dintre voi. Veți păși treptat într-o oază de verdeață în jungla urbană și poate că am eu ceva cu elementele acestea de design bazate pe plante și vegetație în general, dar pur și simplu le găsesc extraordinar de relaxante, exact cum ar trebui să mă simt atunci când mănânc. S-au concentrat pe ideea de ”meșteșug”, au pus mult accent pe hand-made și home-made și eu zic că au reușit să transmită ideea aceasta de ”muzeu”, să devină una cu locul în care au decis să se plaseze. La capitolul design nu am absolut nimic să le reproșez, îi felicit din suflet pentru tot ce au făcut cu locația aceasta, de departe cea mai reușită din punctul meu de vedere, pe mine m-a cucerit instant.

În ceea ce privește preparatele, știți bine că Marty nu face diferența, același meniu vă așteaptă în toate locațiile lor. Nu prea are sens neapărat să despicăm firul în patru aici, zic doar că noi am fost toată echipa la prânz și am fost foarte mulțumiți și de bucate, și de rapiditatea cu care am fost serviți, dar și de atenția personalului. Eu mi-am luat supă cremă de roșii, același preparat îl comand cred că de vreun an deja de la ei, atât în restaurant, cât și la delivery, pur și simplu m-am îndrăgostit de supa aceasta și nu pot trece peste. Mai mult, au foarte multe ingrediente la vedere – mezeluri, plante aromatice, fructe și legume, iar bucătăria este deschisă. Pentru că ne-am ales o masă fix lângă aceasta, am putut trage cu ochiul mai atent la ingredientele ”expuse”, e o plăcere să vezi cum folosesc din ele. Au și o zonă de craft, unde puteți vedea cum fac pâinea și pastele și există chiar și un shop – ”Raftu` cu bunătăți”, de unde puteți achiziționa produse făcute de ei sau de producătorii cu care colaborează. Musai, musai trebuie să le faceți o vizită!

 

The Brothers nu e chiar un local, dar efectiv nu am avut cum să le ignor apariția în peisajul clujean. Mai ales după primul cartof. Dar să o luăm cu începutul. Îi găsiți pe Eroilor, nr. 27 C3, după cum stă notat la ei pe Facebook, la adresă. Eu, o visătoare (a se citi ”dezorientată complet”), m-am proptit în fața bistro-ului Le Petit Paris și așteptam să-mi apară băieții aceștia de nicăieri. Nici vorbă să mă uit stângă-dreapta, spate sau orice altă direcție. Noroc că m-a lovit mirosul de cartofi, că altfel nu aveam nicio șansă. The Brothers e unul din kiosk-urile de pe Eroilor, fix față în față cu Le Petit Paris. Vă vor întâmpina două zâmbete largi și gata să vă ajute, dar și să vă ofere o porție din cei mai buni cartofi care există în Cluj la momentul actual din punctul meu de vedere.

Puteți să vă construiți voi porția așa cum doriți, cu ingrediente la alegere, sau puteți să aveți încredere în specialiști și să mergeți pe mâna fraților. Ei au creat 5 meniuri standard în acest sens – Cheese Fries, American Gangster, Sunset (coming soon), Flower Power și Mexican Twist. Toate porțiile vin în versiune mică sau mare. Dacă vreți să fiți voi Creatorii, atunci – alegeți dimensiunea porției, adăugați brânză (cheddar, mozzarella sau parmezan), carne (pui sau bacon), some good stuff (ceapă verde, porumb, roșii, jalapeno, castraveți murați, ou, avocado) și sos (barbeque, wassaby soy ginger, cheddar, honey mustard, sweet chilly, curry-up, mexican). Eu am optat pentru un American Gangster, cu cheddar și bacon, peste care am adăugat sweet chilly și acum știu un singur lucru: trebuie să mă întorc la ei și să încerc toate combinațiile, iar apoi să mă apuc și eu de făcut mix-uri, sunt incredibili cartofii aceia. Summer body here I… ok bye.

Ultima oprire am făcut-o aseară la Klausen Pubhouse, exact lângă Tortelli Pasta Bar. Puteți să treceți pe lângă ei liniștiți și să nu știți că sunt acolo pentru că încă nu au semnalizat nicicum cine sunt. Și-au exprimat însă destul de clar intențiile de a rămâne prin zonă pentru că terasa este deja amenajată și în interior lucrurile s-au pus în mișcare. Doar o dată ce am intrat și am văzut meniul am aflat unde sunt și am zis – Nu se poate să mai fie încă unul în orașul acesta, deja e greu să le explici prietenilor că vă vedeți la Klausen, nu la Klausen Burger, acum va fi de-a dreptul o corvoadă. Noroc că am aflat rapid că de fapt e același Klausen care până acum era pe strada Clemenceau, nr. 1. Doar au schimbat un pic perspectiva și s-au mutat pe Virgil Fulicea, nr. 2.

Eu am fost de puține dăți în fostul local pentru că-mi dădea impresia de loc unde merg băieții la o bere, prea puțin mi-am găsit eu loc acolo. Aici vibe-ul e ușor altfel, pub-ul e mai aerisit, încă de la intrare ești întâmpinat de artă și culori îndrăznețe, un bar generos și oameni gata să te servească. Locuri sunt pentru toată lumea pentru că locația e încăpătoare, cu mese pentru grupuri mari și mici. Noi am băut un pahar de vin rose și o cafea cu sirop de ciocolată. Nu știu încă dacă servesc mâncare aici pentru că noi am primit doar meniul de băuturi. Mi se pare un loc potrivit pentru ieșirile sănătoase, de vreo 10-20 de persoane, toți puși pe depănat amintiri și consumat cantități serioase de alcool care să le mai taie din roșeața din obraji la auzul poveștilor diverse. Despre ei, desigur. Cafea, sucuri naturale, bere, vin, băuturi fierte, cidru, energizante, flaming shots, chiar găsiți de toate pentru o seară de pomină aici.

Tu le-ai trecut pragul acestor localuri?

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!