We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

300 de chitariști din toată țara vor „Pune Mâna pe Chitară”, sâmbătă, alături de Semnal M, Antract și Emeric Imre

Home $ Știri Cluj $ 300 de chitariști din toată țara vor „Pune Mâna pe Chitară”, sâmbătă, alături de Semnal M, Antract și Emeric Imre

by | Oct 14, 2022 | Știri Cluj

Sâmbătă, 15 octombrie, Iulius Parc din Cluj-Napoca găzduiește prima ediție a programului educațional „Pune Mâna pe Chitară” și a concertului colectiv la care sunt așteptați 300 de chitariști din toată țara. Aceștia vor cânta alături de artiști reprezentativi pentru rock-ul și folk-ul românesc: Semnal M, Antract și Emeric Imre.

Chitariștii invadează orașul și aduc muzica în diferite zone din Cluj-Napoca

Evenimentul principal, Concertul Manifest al chitariștilor, are loc sâmbătă, 15 octombrie, începând cu ora 16:00, la Iulius Parc. Concertul este cel mai spectaculos și emoționant moment al întregului festivalul, în cadrul căruia sunt așteptați să participe chitariști nu doar din Cluj și împrejurimi, ci și din alte 15 orașe din România, printre care: Sibiu, Iași, Timișoara, Oradea, Satu Mare, Cisnădie, Deva, Făgăraș, Rupea.

Chitariștii s-au pregătit un an întreg pentru acest show de aproximativ două ore, în care vor cânta în același timp un playlist format din 14 piese folk-rock românești și internaționale, în duet cu marii artiști invitați pe scenă: Ștefan Boldijar de la Semnal M va cânta îndrăgitele piese „La fereastra ta”, „Spune-mi cine ești” și „Primăvara românească”, trupa Antract îi va acompania pe chitariști la piesele „Trebuie să crezi” și „Iubirea”, iar artistul clujean Emeric Imre va interpreta în duet cu chitariștii bine-cunoscuta piesă „Nebun de alb”.

În plus, sâmbătă și duminică, între orele 11:00-16:00, are loc Street Guitar. În cadrul acestui proiect sunt programate o serie de momente muzicale susținute de grupuri de chitară din țară, parte din comunitatea Pune Mâna de Chitară. Tinerii vor cânta cântece folk în diferite zone din Cluj-Napoca: Piața Unirii, Bulevardul Eroilor (Monumentul Memorandiștilor), Baza Sportivă Gheorgheni și Parcul Herculane. Scurtele recitaluri sunt pregătite special pentru trecători și sunt menite să-i bucure și să-i elibereze pentru câteva minute de gânduri.

Seara de sâmbătă se încheie cu două concerte live susținute la Iulius Parc de unele dintre cele mai apreciate trupe rock din România: Semnal M și Antract.

De la ora 18:00, trupa Antract ne invită la un concert live energic, în care ne va purta prin toate stările. Membrii trupei vor face o incursiune printre cele mai cunoscute piese din repertoriul lor, printre care „Cârciumăreasa”, „Îndrăgostiții au aripi”, „M-am obișnuit” sau „Mă dizolv”.

În continuare, Semnal M – o trupă legendară rock, înființată la Cluj-Napoca în 1977 de Ștefan Boldijar și Iuliu Merca – aduce spiritul rock autentic în încheierea evenimentului. Artiștii urcă din nou pe scenă „acasă”, începând cu ora 19:30, intrarea fiind liberă.

Proiectul „Pune Mâna pe Chitară”, unul cu tradiție în Sibiu, își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Cluj-Napoca, care nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare pentru a reuși: un caiet de studiu pentru chitară cu informații utile și tabulaturi ale pieselor incluse în eveniment, dar și tutoriale video, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract.

Evenimentele din cadrul programului „Pune Mâna pe Chitară” sunt organizate de Asociația Culturală Play.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!