We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Clujul „Pune mâna pe chitară”, weekend-ul viitor, la Iulius Parc. Semnal M, Antract și Emeric Imre cântă alături de chitariști

Home $ Știri Cluj $ Clujul „Pune mâna pe chitară”, weekend-ul viitor, la Iulius Parc. Semnal M, Antract și Emeric Imre cântă alături de chitariști

by | Oct 7, 2022 | Știri Cluj

Weekend-ul viitor – sâmbătă, 15 octombrie, la Iulius Parc – Cluj-Napoca găzduiește prima ediție a programului educațional „Pune Mâna pe Chitară” și a evenimentului care reunește un număr mare de chitariști din toată țara.

„Pune Mâna pe Chitară”, în premieră în Cluj-Napoca

Proiectul „Pune Mâna pe Chitară”, unul cu tradiție în Sibiu, își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Cluj-Napoca, care nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare pentru a reuși: un caiet de studiu pentru chitară cu informații utile și tabulaturi ale pieselor incluse în eveniment, dar și tutoriale video, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract.

Evenimentul principal, Concertul Manifest al chitariștilor, are loc sâmbătă, 15 octombrie, începând cu ora 17:00. Concertul este cel mai spectaculos și emoționant moment al întregului festivalul, în cadrul căruia sunt așteptați să participe chitariști nu doar din Cluj și împrejurimi, ci și din alte 15 orașe din România. Împreună vor fi vedetele unui adevărat show de aproximativ două ore, la care se alătură în semn de susținere artiști reprezentativi pentru rock-ul și folk-ul românesc.

Chitariștii s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în același timp un playlist format din 14 piese folk-rock românești și internaționale, în duet cu marii artiști invitați pe scenă: Ștefan Boldijar de la Semnal M va cânta îndrăgitele piese „La fereastra ta”, „Spune-mi cine ești” și „Primăvara românească”, trupa Antract îi va acompania pe chitariști la piesele „Trebuie să crezi” și „Iubirea”, iar artistul clujean Emeric Imre va interpreta în duet cu chitariștii bine-cunoscuta piesă „Nebun de alb”.

Din playlist-ul concertului mai fac parte o serie de cântece care unesc generații: „Cântec pentru prieteni” – Compact, „Amintire cu haiduci” – Vali Sterian, „Andrii Popa” – Phoenix, “Another brick in the wall” – Pink Floyd, „Straja” – Bucovina, „Praf de stele” – Vița de vie, „Trec anii (Zi după zi)” – Trooper, „Vinovații fără vină” – Mircea Vintilă și “Let it be” / “Hey Jude” – The Beatles.

Semnal M, Antract și grupuri de chitariști din țară susțin concerte

Sâmbătă, 15 octombrie, clujenii sunt invitați să participe la concertele din cadrul festivalului, susținute atât de tineri artiști, ce fac parte din grupuri de chitară din toată țara, cât și de unele dintre cele mai apreciate trupe rock din România: Semnal M și Antract.
În timpul zilei, chitariștii invadează orașul și aduc muzica bună pe mai multe străzi din zona centrală și în diferite piațete din Cluj-Napoca. Grupurile de chitară din țară, parte din comunitatea Pune Mâna de Chitară, vor susține scurte momente muzicale pentru trecători, menite să-i bucure și să-i elibereze pentru câteva minute de gânduri.

Seara, de la ora 19:00, trupa Antract ne invită la un concert live energic, în care ne va purta prin toate stările. Membrii trupei vor face o incursiune printre cele mai cunoscute piese din repertoriul lor, printre care „Cârciumăreasa”, „Îndrăgostiții au aripi”, „M-am obișnuit” sau „Mă dizolv”.

În continuare, Semnal M – o trupă legendară rock, înființată la Cluj-Napoca în 1977 de Ștefan Boldijar și Iuliu Merca – aduce spiritul rock autentic în cadrul concertului de la Iulius Parc. Artiștii urcă din nou pe scenă „acasă”, începând cu ora 20:00, iar intrarea este liberă.

Evenimentele din cadrul programului „Pune Mâna pe Chitară” sunt organizate de Asociația Culturală Play.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Partener Principal: Iulius Mall
Powered by Kaufland
Recomandat de Rock FM

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!