A fost frumos în weekend-ul prelungit, dar am o întrebare: numai eu am simțit că a durat vreo două secunde? Nu era vorba că timpul trece mai greu când stai degeaba? În fine, ce vreau de fapt să vă spun e că nu știu cum ați gestionat voi revenirea la birouri / în fața laptopurilor, astăzi, însă noi ne-am mobilizat de la prima oră și am dat drumul operațiunii ”Cafeaua de dimineață”. Nu de alta, dar mai aveam o motivație destul de puternică în spate: Hot Pipes Roastery a deschis oficial ușile coffee-shop-ului, pe strada Cireșilor la nr. 84. Cum să nu îți vină cheful de muncă și de vizite în aceste circumstanțe?
L-am găsit acolo pe Dorin, același care ne povestea acum câteva săptămâni bune despre cum a apărut ideea acestui loc și de ce există el. Dar, înainte de toate, să facem o scurtă introducere în poveste. Hot Pipes Roastery prăjește, distribuie și comercializează cafea din anul 2017, atunci când a prins viață datorită unei găști de prieteni care împărtășeau două pasiuni comune: cafeaua de specialitate și mașinile de viteză. După o activitate îndelungată în domeniul HoReCa, cu precădere în managementul hotelier și cel al coffee shop-urilor, dar și o experiență a competițiilor naționale de roasting, Doru și Cristi au început să viziteze ferme din toată lumea și să adune boabe de cafea 100% Arabica. Până anul acesta s-au rezumat la a ajunge în ceștile noastre prin distribuirea de boabe către parteneri, însă, cu noile idei aduse de 2020, au tranzitat și spre zona de business to consumer. Acum s-au mutat în casă nouă (la propriu) și au deschis și-un coffee-shop, și-un spațiu de co-working, și îi găsiți și pe ei aproape mereu pe acolo, să vă zică vrute și nevrute despre această licoare atât de iubită de noi toți.
Ideea acestei relocări a fost să putem integra și partea de coffee-shop, pentru că am vrut să ne întâlnim consumatorii. Nu am văzut în coffee-shop un punct de profit, ci unul de interacțiune, unde să putem povesti cu oamenii despre produs, să ne vadă creându-l. Iar la etaj avem un hub. Vii, plătești un abonament, ai anumite lucruri incluse în el, stai și lucrezi cât vrei, te bucuri de o cafea bună. Nu am vrut să facem o cafenea, unde mergi cu laptopul și după o oră ești privit chiorâș pentru că ocupi spațiu pentru o băutură. Ne dorim să construim o comunitate.
Practic, coffee-shop-ul nu e doar un punct de interacțiune cu brandul și oamenii din spatele lui, ci îndeosebi o întâlnire de experimentare a produsului lor – cafeaua. Catalogul de produse Hot Pipes pune la dispoziție cafea din țări însorite, cu tradiție în cultivarea boabelor de cafea, din America Centrală și America de Sud, Africa și Asia. În fiecare pungă de cafea veți descoperi note fructate, florale, vegetale sau de cacao, ciocolată și oleaginoase, în combinații îndrăznețe, la diverse grade de măcinare: boabe, espresso, frenchpress, ibric, moka pot și V60. Alegeți o origine, testați-o, luați-o acasă. Sau comandați-o online dacă vă hotărâți mai greu. Oricum ar fi, boabele prăjite de băieții aceștia și atenția la procesul în sine, e altceva. Ne-au convins de asta când am intrat în prăjitorie și ne-au arătat, cap-coadă, cum prăjesc cafeaua.
Și voi puteți vedea asta. După cum ne place nouă să spunem, coffee-shop-ul acesta e ca un restaurant cu open-kitchen, pentru că partea de prăjitorie e despărțită de shop doar de un perete de sticlă. Cu alte cuvinte, înainte să-ți dai seama că mirosul îți ghidează privirea, descoperi că ești martor la nașterea unui nou blend. Cool, nu? Să nu mai zicem că, în materie de design, totul arată într-un mare fel, iar Georgiana (noua barista) vă poate ghida atent în alegerile pe care le faceți.
Ne place mult noua locație. Pentru că oferă mult. Am văzut asta și când am lucrat o zi în spațiul lor de co-working, MugHub, și de fiecare dată când am băut o cafea acolo (recunoaștem, asta nu a fost prima, ci doar prima ”oficială”), și conceptul în sine. În zonă nu prea ai opțiuni de cafea cu adevărat bună, puteți merge să testați produsul, să stați la o socializare cu echipa. În momentul acesta al vieții și pandemiei… mai greu cu interacțiunea, socializarea, dar vin vremuri mai bune și noi presimțim că va deveni un loc foarte cool de întâlnire în oraș.
P.S. Ca idee, vă lăsăm, pe lângă dorința de a-i vizita, și câteva din prețurile zărite: espresso 8lei, Americano 9lei, Cappucino 10lei, Flat White 12lei, Latte 14lei, Brew 15lei. Hai, să fie cu spor cât a mai rămas din săptămâna aceasta!