We’re Here To Help You

Contact us today to schedule an appointment

Call us today

815.555.5555

Request a Service

Rounders

Home $ Articole $ Recomandări $ Rounders

by | Oct 29, 2014 | Recomandări

“If you can’t spot the sucker in your first half hour at the table, you are the sucker.”
Aşa începe filmul Rounders, o producţie din 1998 despre jocul de Poker, cu Matt Damon, Edward Norton şi John Turturro în roluri principale. Filmul a devenit un cult classic pentru fanii jocului de cărţi, iar pentru acest an s-a anunţat o continuare. Din păcate, n-a fost anunţată o dată oficială.

Jocul de Texas HoldEm m-a fascinat întotdeauna, nu pentru ideea de a paria şi adrenalina pe care ţi-o oferă, ci pentru faptul că nu este un joc de noroc. Este un joc de cărţi cu posibilităţi limitate, unde-ţi poţi calcula pe loc şansele de câştig, iar dacă acestea lipsesc, nu-ţi rămâne decât să joci psihologic, la cacealma.

Jocul din Las Vegas, cand Mike (Matt Damon) se întâlneşte cu prietenii de acasă, toţi la aceaşi masă, descrie foarte bine cum norocul nici nu este luat în considerare pentru outsiders, turiştii care vin la masă în speranţa unui câştig. Mike nu joacă împotriva prietenilor săi, dar nici împreună. “E ca pe Discovery Channel, nu vezi Piranha mâncâdu-se între ei.”
Ne întoarcem la ideea primei replici şi importanţa micilor gesturi care te pot da de gol. Ticuri faciale, degete nervoase, mâna dusă la gură, felul în care se fumează o ţigară, toate aceste mici gesturi inconştiente care te pot da de gol. “Dacă un peşte se dă mare, înseamnă că este un fluture. Dacă este tăcut, are o mână bună.” E atât de simplu.

Jocul de Poker este un sport iar pentru a fi un jucător bun, ai nevoie de antrenament. Nu cum să împarţi cărţile mai repede, ci cum să-ţi dezvolţi acel “Poker Face”, cum să ai atenţie distributivă şi mai ales cum să-ţi calculezi şansele, în aşa fel încât să joci cât mai puţin “la noroc”. De adrenalină ai parte până în ultimul moment, până nu vezi toate cărţile întoarse, nu poţi şti sigur dacă vei câştiga.

Pe langă ideea de entertainment, relaxare, trecerea de la o stare la altă, Poker-ul poate fi o experienţă din care poţi învăţa cum să interpretezi fiecare gest, privire, mişcare facială etc. Bineînţeles, nu se aplică în orice situaţie, însă poate fi un exerciţiu bun.

În Cluj creşte comunitatea jucătorilor de Poker, s-au organizat multe turnee şi au apărut locaţiile exclusive. Rounders Poker Lounge este o locaţie descoperită recent, un spaţiu elegant, cu o terasă ce oferă o privelişte deosebită. Au 13 mese destinate poker-ului live şi o zonă VIP privată iar programul este zilnic de la 4PM până dimineaţa la 8AM şi în fiecare zi se anunţă turnee. Este un loc unde întâlneşti jucători amatori şi profesionişti, se organizează şi jocuri pentru studenţi iar experienţa de la masă nici nu se compară cu jocul online.

Curiozitatea m-a împins să aflu de unde vine numele, astfel că am descoperit şi filmul.
Rounder-ul este un jucător care cunoaşte toate unghiurile, joacă profesionist şi îşi câştigă existenţa la masa de poker. Joacă mize mici sau medii şi câştigă puţin câte puţin, dar sigur.

La Rounders Poker Lounge se organizează în fiecare săptămână turneee de tip freeroll. Deşi sunt jucători care iau în serios orice tip de turneu, freeroll-urile tind să atragă cu predominanţă persoanele începătoare.
– sunt turnee cu intrare liberă
– vă ajută să puneţi bazele bankroll-ului sau să vi-l consolidaţi
– sunt o oportunitate gratuită de a câștiga experiență şi vă oferă șansa de a va antrena pentru masa finală
– sunt distractive, nu rişti să pierzi nimic și o mare varietate de oameni pe care merită să îi cunoşti întră în aceste turnee.

În fiecare miercuri are loc turneul Super 50 Unlimited Rebuy, unde se adună până la 70-80 de persoane.
Puteţi intra în contact cu ei pe facebook, pe site sau să vă instalaţi aplicaţia de mobil.

Săptămâna trecută a avut loc Cupa Studentilor, câştigată de Cătălin Raţiu care momentan ocupă poziţia 4 în Leaderboard. Urmează să fie anunţate şi turnee pentru IT-işti, jurnalişti, ingineri, stomatologi etc.

Trimite articolul:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!